{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Batman [Himmelhest] 2005

2.362 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Batman

Fødselsår:
2005
Højde:
Batman måler 1.51 cm.
Temperament
Batman har et rigtig godt og roligt sind, og vil sin rytter og andre han omgås, det bedste. Han er meget vågen i naturen og kan godt hoppe for ting han ser. Han er en hest med temperament, men i en tilpas mængde, altså han kan fx. Godt finde på at prøve en af, eller i det hele taget har han sin egen mening, men er også virkelig samarbejdsvillig. Han kan godt lide at lære nye ting og selvom han er en hest der skal overbevises og støttes igennem dem, prøver han virkelig at gøre sit bedste gennem hele arbejdet.
Han havde det på et tidspunkt med at spænde vildt op når jeg red ture på ham, ligemeget om det var med andre eller alene, men efter noget tilvænning kunne han gå alene på tur, og endda gå helt afslappet uden at tænke på hvad der rørte sig omkring ham. Det er dejligt når man kan se at det går fremad og det var også en meget stolt rytter han kom hjem med :)


Gangarter
Hans gangarter er middel.

- Skridt: Han har en fin skridt, og er villig til at arbejde.

- Trav: Han har en god, taktfast og frisk trav. Han har lige pt. Problemer med at komme ordentligt ind under sig, da en gammel skade med hofterne er begyndt at vise sig igen.

- Galop: Han har en meget stiv galop, men er nem at sætte i galop ved de rigtige signaler. Vi har arbejdet meget med galoppen, og han er gået fra, at skulle løbe ekstemt hurtigt i galoppen for, at kunne få en ordentlig galop til, at kunne holde en taktfast galop, som man har kunne arbejde med.
Stævner
Jeg nåede desværre ikke at starte mit første stævne på Batman, hvilket jeg virkelig ærgrer mig over!

Vi skulle have startet en LB1 dressur i foråret 2012.
Stamtavle
Dette er kun hans mors stamtavle. Jeg kender kun navnet på hans far.

Far: Rambo, American Paint
Mor: Alana, Pinto
Morfar: JJ Bar King
Mormor: Pilgaards Laritas
Oldefar (morfars side): JJ Barred King
Oldemor (morfars side): Bingo Bar Girl
Oldefar (mormors side): Holens caritas
Oldemor (mormors side): Rosenharley Lavelle

Så Batman er et dejligt mix af Pinto/Paint :)

Batman blev født d. 27/5 2005 :)
Køn
Han er en skøn vallak :)
Bemærkninger
Batman er en dejlig lille hest! Han går fint i dressuren, men har dog virkelig også bagpart til at springe! En kiropraktor sagde en gang til mig at hvis jeg satsede på springning ville jeg kunne nå langt! Jeg vil virkelig prøve at gøre det bedste for Batman og det håber jeg at han ved :) Han fortjener at blive vist frem som den fantastiske hest han er :* Han er min lille charmetrold og kan virkelig få en til at bukke under for hans "blik" hans hoved er så kønt, og hans brune og blanke øjne er så smukke... Han kan være den sødeste og nogle gange en lille kriger der kæmper imod alt hvad man vil lære ham :) Han har en meget stor personlighed og han er meget kærlig, han har en helt speciel plads i mit hjerte. Han har lært mig så mange ting og jeg vil aldrig glemme ham når jeg engang skal videre med ridningen... Han vil altid være min lille Batte But!

Dagbog:

4.Marts 2011 Dressur
Vi havde en super god dag! Han gik fint i Dressuren og de problemer der plejer at være med ham på venstre volte var der ikke. Han skød kun skulderen en gang og gik væk og det var endda til den modsatte side end det plejer at være. Ikke engang i galoppen løb han. Han skød godt nok skulderen på den højre galop men det kan der jo arbejdes på...Han var så flink og da vi begyndte at skridte af styrede han direkte hen mod skridttæppet. Og da jeg også havde en pisk og et par vanter liggende på en halmballe længere henne, tog han da også det med og stoppede selv ved tingene. Han husker jo som en elefant! Da han så gik videre styrede han direkte mod den skammel hvor jeg altid plejer at stige op og hoppe af. Men da jeg satte gang i ham igen for at gå videre gad han ikke at skridte af mere og styrede hen mod udgangen. HaHa, jeg tror han sendte nogle signaler der sagde " Ja, så må du godt hoppe af !" Men vi skridtede dog videre. Han var bare den skønneste! ;*

2 Juni 2011 Trailer træning
Her på det sidste er Batman bare blevet så dygtig, til at gå ind i trailer. Han stopper først op på rampen og så går han videre når man viser ham maden... :D Idag hjalp Mie mig, hun var gået ind i traileren og havde taget maden med ind. Så skulle jeg lige holde en anden hest samtidig med Batman og Batman ville ikke stå stille så han gik, og Wups så stod han oppe i traileren med hovedet nede i madspanden! :) Haha Batman dit lille madglade fjollehoved...

6 Juni 2011 Longering
Så var vi lige i roundpennen i dag og longere Batman og Mie hjalp igen og havde også tidligere Hibiscus med. Vi bestemte os for at det kunne være sjovt at sætte et par bomme op. Men da Batman havde sprunget dem et par gange (det skal lige siges at han løb frit rundt , altså uden longe) så tænkte han at det var da nogle små, kedelige babyspring for ponyer, så han bestemte sig for at tage et smut ud over hegnet og græsse lidt videre. Mie og jeg stod bare og så måbende på hinanden da han i en luntetrav havde taget det 1,15 høje hegn i en let og elefant bevægelse! Haha Batman der er ingen som dig!

21 Juni 2011 Spring
Batman havde ikke helt energien til springning i dag, men alligevel efter et spring hvor han refuserede men sprang så alligevel over, og væltede hele springet, kom der noget mere energi i ham. Det var ligesom om han blev mere ivrig og hans galop blev også mere livlig. Vi endte da også ud med at springe 1.05 efter et par forsøg. Men jeg er sikker på at han kan springe højere på en god dag :D Man kan virkelig mærke hvordan han får benene op under sig når han springer højt. Jeg elsker den følelse at være kommet over springet i sådan en højde og man kan bare mærke benene lette fra jorden, og lande på den anden side af springet med stjernehesten! Nogle ordentlige klap og en masse ros får han så :) Det er også ligesom om han bliver mere glad og tilfreds efter springet, han føltes fuld af energi til de næste spring :) Jeg er så stolt af ham :) Men kom så alligevel til at ødelægge glæden lidt ved at sætte springet op (man kan jo ikke lade være) hvor han efterfølgende blev ved at refusere også da vi satte det ned, men jeg fik ham da over det par gange inden vi skridtede af... Jeg skal bare lære at kende grænsen... Men han var så dygtig... Batman du er den bedste!

10 juli 2011 - Dressur undervisning
Batman var fuldstændig F-A-N-T-A-S-T-I-S-K! Han blev simpelthen så let på tøjlen, han var så dejlig! :D Schenkelvigninger, galop og det hele gik så let, jeg sad bare deroppe for at styre lidt. Anja stod også bare helt målløs efter og sagde" Woaw.. hvor er jeg stolt" Der var Batman nok på sit højeste... Batman du er den bedste!

22 August 2011 - 1 års dag!
i dag har Batman og jeg 1 års dag, det er 1 år siden jeg fik part på ham og vi har virkelig udviklet os, inden for både dressur og spring: Han havde ikke så meget erfaring med at springe, men han er bygget som en springhest, stor bagpart og det hele som kiropraktoren sagde. vi startede næsten fra bunden og har da været oppe og springe 1,08, han har sprunget 1.15 til løsspring. Min springlærer siger at han virkelig har talent.
Han har en lidt mærkelig galop, da han engang brækkede noget af sine hofter, så han kan ikke lide at få benene ind under sig, i både dressur og spring, derfor springer han uden at få benene ordentligt ind under sig, hvilket min springlærer syntes er ret fantastisk da han kan springe rimeligt højt, så vi tænker lidt på hvor højt han så kan springe, når han virkelig kan få benene ind under sig!

Det har været et fuldt ud dejligt år, med kæmpe synlige forbedringer.
Også bare i dressuren, er det gået meget fremad, mest i foråret 2011. Vi har arbejdet med schenkelvigninger. Han kan i trav og skridt, søge ned og slappe af. Han kan men ikke fast, søge ned i galop og slappe af. Han kan men ikke fast, versader. Vi øver, mere lethed på tøjlen. Han har virkelig vist sig fra hans bedste side, men efter en lille skade, har hans skade med hofterne vist sig igen, så vi er også rykket lidt bagud, men det skal vi nok snart få styr på. Jeg vil ikke have kunne kommet så langt uden min dygtige spring/dressur lærer Anja! en KÆMPE tak til hende! :D

23 August 2011 - Spring på ridebanen
I dag sprang vi lidt på banen, han lavede de mest fantastiske små vendinger i galop! Her på det sidste har han kunne lave både 8 og 10 meters volter og mindre hvor han for bare en uge siden kun lige kunne komme rundt i en 20 meters volte i galop! Jeg ved simpelthen ikke hvad der har gjort det, men det vil gøre det meget nemmere til spring! :D Min lille stjernehest ;*

25 August 2011
Første springundervisning med Mathilde skov.
Batman sprang fantastisk, men han var også helt utrolig fræk! Der var sat tempospring frem (en bom, to små spring, og et stort spring) han undveg første gang (min skyld, mine tøjler var for løse og jeg styrede ham ikke 100%) og derefter kom han over, og han klarede det faktisk godt :) Men så lige pludselig begyndte han bare at springe 1/2 meter over det sidste spring og tage hovedet ned mellem forbenene lige når han var nået over springet, så jeg mistede taget i tøjlerne og styringen, derefter bukkede han helt vildt, 3 gang han gjorde det bukkede han mig så endelig af.... :( (anden gang jeg falder af Batman) Men han tror så bare at han kan tage styringen, så Mathilde sætter sig op på ham. Jeg tror aldrig at jeg har set ham i sådan et humør før, han blev ved at bukke og bukke og bukke og prøvede på at stejle, men Mathilde fik ham under kontrol og sprang springene igennem to gange, første gang gjorde han det samme som han havde gjort med mig, men den anden gang vidste han godt hvem der bestemte. Derefter kom jeg op på hans ryg igen, og så sprang han lige så fint igen.... Altså Batman din ged... Det er faktisk ikke første gang han begynder at bukke når der er noget han ikke gider, han har meget stor springlyst, og bare når vi opvarmer og han ser et spring er det svært at dreje ham uden om det, for han styrer bare direkte hen mod det. Men når det er mig der vil springe så gider han da selvfølgelig ikke.. fjollede hest! xD Men jeg kom ikke til skade, dog tror jeg helt sikkert at jeg kan mærke det i morgen! Det er i hvert fald klart at jeg ønsker mig en sikkerhedsvest i fødselsdagsgave! :D



Februar 2012

Der er så svært at indse det! Men pga. en tidligere skade med hofterne der flere gange har vist sig som småskader, og som denne gang har vist sig at være større end først forventet og pga. din lænd der er meget medtaget af det, så du ikke kan træde ordentligt ind under dig og at du ikke kan lide at galopere og stopper op, og at det spænder og gør ondt på dig, har jeg bestemt at jeg vil stoppe parten på dig, men også fordi at min mor ikke vil bruge flere penge på en hest jeg ikke kan bruge optimalt. Efter at du har været halt i en måned og din ejer ikke vil bruge penge på en kiropraktor til dig, forstår jeg udmærket min mor, og jeg ved da også at det vil være det bedste for både dig og mig. Det er bare hårdt at se drømmende og planerne for vores fremtid smuldre mellem hænderne på mig. Vi skulle have været ude at bade til sommer, startet vores første stævne, både dressur og spring. Vi skulle have redet lange ture, bare os to. Vi skulle have jordet markerne flade, det ved jeg at du elsker. Vi skulle have haft så mange gode dressur og springture sammen og ikke mindst skulle vi bare have haft mere tid til at være sammen. Det, ikke at have haft den mindste anelse om at jeg skulle stoppe parten på dig er nok noget af det hårdeste! Jeg havde det som var du min egen, og det at skulle vænne sig til tanken om at sige farvel til dig så hurtigt, er meget svær at håndtere.. Det hele kom bare så pludseligt og oveni hinanden. Men heldigvis har min mor givet mig denne måned til at sige farvel og hygge med dig! Jeg håber at den går meget langsomt!


8 April 2012 – Here comes Goodbye
I dag var jeg ude og strigle dig for sidste gang. Det var efterhånden så lang tid siden at jeg havde været ude hos dig, fordi jeg var bange for at blive konfronteret med at jeg stoppede parten på dig. Jeg åbnede boksdøren og der stod du! Jeg blev så glad for at se dig og jeg skyndte mig hen og krammede dig. Jeg hyggede rigtigt om dig og fik nusset godt igennem, jeg tror du blev glad for at se mig for du havde virkelig ørerne fremme, du bliver nemlig altid lidt ked af det hvis det er lang tid siden jeg har været ude hos dig. Jeg tror ikke at du forstod hvilken dag det var, og at det var et farvel. Jeg sørgede i hvert fald bare at gøre dig lidt fin, og efter næsten en måned uden at være på ryggen af dig hoppede jeg hurtigt op og mærkede din rolige ryg bevæge sig rundt i boksen. Det at sige farvel til sin bedste ven er virkelig hårdt! Jeg kan slet ikke beskrive den følelse at elske nogen så højt, og jeg har heller aldrig prøvet det før, at blande så mange følelser ind i det. Bare at have dig i tankerne får mig til at tænke på os to galopperende på en græsmark, eller os to gennemføre en springbane, eller os to ride vores første dressur stævne. Tankerne der vælder frem i mig vækker også de følelser der lå gemt og som nu kommer frem i tårer. Jeg savner allerede din bløde mule, der føles som silke mod min mund. Og dine øjne der er så smukke og blanke, og dine ører det stritter så sødt op mod himlen. Faktisk savner jeg bare hele dig og din personlighed!

Efter at have pakket alle mine ting sammen går jeg ned til din boks og står og kigger lidt på dig mens du gumler færdigt på dit hø. Det er jo nu. Det er nu jeg skal sige tak for alt det fantastiske du har ført ind i mit liv. Alt det jeg har lært af dig og for at have været min ven! Du kommer hen til mig og søger med din mule efter den gulerod jeg står med i hånden. Jeg rækker med mine arme ud efter din hals og står bare med mine arme viklet rundt om din hals i et stykke tid før jeg igen kigger dig i øjnene og synker en klump der sidder fast i halsen på mig. Jeg kysser din bløde mule og ager din pande. Du har været den mest fantastiske hest jeg har kendt. Jeg lukker boksdøren igen og du trækker hovedet ud. Jeg står bare og ager dit smukke hoved indtil det er tid. Tid til at sige farvel. Du får en ordentlig møsser og jeg kysser din bløde mule blidt en sidste gang. Da jeg går står du bare og kigger efter mig med det mest nuttede hoved lagt lidt på skrå, ørerne fremme og mulen lagt lidt spidst frem. Da jeg skal til at slukke lyset i stalden vil jeg råbe farvel til dig, så du kan høre det helt nede i den anden ende af stalden, men min hals snører sig sammen og jeg kan slet ikke sig noget, gråden overmander mig og tårerne begynder bare at dryppe ned af mine kinder. Jeg får styr på min stemme og når lige at sige ”Farvel Batman” inden lyset slukker.

Du har været den mest fantastiske lærehest jeg nogensinde har kunne ønske mig! Jeg er så glad for at have mødt dig, og så glad for at have knyttet så tætte bånd med dig, selvom det i sidste ende gør det mere hårdt at sige farvel til en der har betydet så meget for mig som du har og stadig gør! – Men det har været det hele værd, og jeg vil ALDRIG glemme det og dig! Det lover jeg dig!

Here comes goodbye,
Her comes the last time
Here comes the start of every sleepless night
The first of every tear I’m gonna cry
Here comes the pain
Here comes me wishing things had never changed
And he was right here in my arms tonight
But here comes goodbye

Hver gang jeg hører den sang, kommer jeg til at tænke på dig, og alle vores minder! Jeg elsker dig så højt, mit et og alt, farvel min elskede Batman mus! <3 :’* Tak for ALT!
Kommentér på:
Anden særlig race Batman
Annonce