{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Osanna [Himmelhest] 2000

3.253 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Osanna

Fødselsår:
2000
Højde:
Hun er de 1,46 :) - Selvom hun ser større ud ;D<3 dejlig kraftig som jeg ka' li'! :D
Temperament
Hun er rigtig dejlig og hygge med, men samtidig en udfordring på den måde at man skal vinde hendes tillid. Hun kan stadig blive nærvøs over småting men meget bedre til at lytte og så komme hen og snuse og blive tryg ved at det er der eller lyd;)
Har øvet med alt mulig f.eks plastik på jorden som hun så skulle gå hen over og det gjorde hun hurtigere end forventet :D både med at trække, med sadel, uden sadel og med to på :D Og så har jeg øvet lidt pony games med hende og andre mærkelige ting såsom pinde i jorden med flagrene bandagere rundt om ovs. ! :D så hun er blevet mere rolig og nem ;') - Hun blev også hurtigt føren i den lille flok, og passer på alle i den :-)
Gangarter
skridt: Hendes skridt er over nice! Jeg har aldrig prøvet hest med sådan en skridt! Den er behagelig og sidde både med og uden sadel :) Ingen har klaget over hendes skridt! ;)

Trav: Hvis i kender ordet 'trefodet' så er hun det, man kan ikke altid mærke hvad diagonalet er på hende og ´så skal tjekke. Ikke den nemmeste trav og den går nogle gasnge lidt hurtigt ;) Man skal ha redet lidt for at kunne vænne sig til den. Der er meget mere kontrol over den siden jeg fik hende hvor hun bare løb derud af ;D obs: HAR kunne trave uden saddel og springe uden af falde af x) -Og redet to over et lille spring uden saddel :)

Galop: Galloppen er skøøn, elsker hendes galop der har rigtig mange forskellige slags tempo! Der er det helt langsomme, korte galop. Og så det 'typiske normale' galop som vi bruger tit, og til dressur og i volter. så det lidt hurtigere, op ad langsiden og inden spring galop x) Og så det hurtige når vi ikke gider noget seriøst og bare hygge og ride hendes foretrukne tempo xD Og så det sidste!: 'væddeløbs hurtige gennem marv og ben galop' ! Det er en vildt sjov, - og nogle gange lidt farlig galop ;) Som vi bruger til at ha det sjovt når vi jorde op ad marken! :D En gang gik det faktisk så hurtigt at da jeg gav et lille ryk/tegn til at hun skulle begynde at sænke farten, så stoppede hun brat op, og jeg faldt af og forstuvede håndleddet og halebenet. Fordi det gik så fandens hurtigt! Og så stopper hun brat istedet for at sænke farten x)
Men den tur(og de andre ture op ad marken) er for mig en oplevelse for livet og det er skønt at jorde derud af på Osanna på vores mark, for det går så stærkt at man knap kan trække vejret og se ud af øjenene :'-)
Stævner
D. 28/-2010:
Debutklasse for hest og Pony: Roset for nul fejl
LE: 1. plads
(første stævne) (andre kommer forhåbenlig? Når interreseen er der;))
Stamtavle
Nope :) Mine gæt i hvad race hun kunne være: Knapstrupper, i farven. Araber i sindet, hovedet og måden hun nogle gange løber med halen. Oldenborger bga. bygningen. :-) bare gæt :)
Køn
Smuk hoppe -helt klart! :)
Bemærkninger
Osanna er min skønne bedste ven! <3..

Jeg tror lige jeg vil starte med en 'historie' om hvordan jeg fik hende :) Altså jeg bor jo på en gård hvor vi har et par heste selv(også dengang) Det var Lukas og Destiny :-) (som stadig er her:D) og så en opstalder. Destiny var/er desværre ved at være lidt for lille:'( og står måske og skal sælges. Nå men! Jeg ville gerne gå til spring på en ridskole tæt på(KOOR) for at få noget springundervisning for det fik jeg ikke pt. Så var det så at jeg skulle springe på Osanna! :) og hun var efter folks mening og beridernes, en 'vildbasse' det var hun da også lidt men følte en god kemi mellem os, det klingede ligesom, og syntes hun var rigtig dejlig at ride<3 Da jeg efterhånden havde fået nogle undervisningstimer på hende, kunne jeg godt se at hun var 'rideskolehesttræt' altså træt af at være rideskolehest og blev kuldret af det. Hun blev heller ikke redet så meget så hun var frisk når jeg red hende. Men jeg skulle have en 1,er (Destiny er lille 2,er) ligesom Osanna. Så mig og min mor kørte til alle mulige heste, nogle gange sammen med min daværende ridelære så hun kunne bedømme den. Ved den sidste hest vi kiggede på en flot broget unghest(spring emne) var min ridelære med, og på vejen hjem. Sagde ridelæren til min mor at Osanna var tilsalg.. Og ingen andre end os havde hun fortalt det til endnu! Hun svarede at det var da godt! Og min papfar ville diskutere pris med berideren!!!! :D jeg blev så den dag og næste dag skulle jeg have undervisning på Osanna<3 men jeg red snakkede min papfar og berideren pris, og da jeg var færdig med at ride sagde de at jeg havde fundet min hest<3<3 Jeg var lykkelig man! Og vi hentede skønheden dagen efter hvor folk åbenbart havde fået afvide at hun skulle med mig hjem, kom og sagde tillykke.
Da vi kom hjem der om eftermiddagen blev hun lukket ud til de tre andre og det gik ok, Destiny den lille hidsig(kun ved iblandt andre heste dog<3) kom op at slås med Osanna, og de sloges lidt om leder pladsen kan man sige, i lidt tid og så var det ro. :)

Og så skete det mest uheldige, utænklige osv.! At hun havde fået et dybt sår på skuldrene og blødte en streg helt ned til knæet! :'-( Vi ringede til en der havde forstand på heste og hun kom hurtig da hun boede tæt på, og sagde med det samme hun så det: " Det ser virklig skidt ud, lige på skuldrene er et meget uheldigt sted og hvis hun ikke får dyrlæge på inden for de næste 48 timer så vil hun ligge død på marken.." hold kæft man jeg var tudefærdig og vi fik ringet til en dyrlæge og han kom et par timer efter!:@ og sagde så: "jeg giver hende en smertestillende, antibiotika, og en sprøjte der beroliger, og så kommer hun på det nærmeste heste hospital!" Jeg kunne virkelig ikke fatte det.. Min nye skønne ven, påvej til et hestehospital uden og vide hvad der skal ske! Om aftenen ringer en mand og fortæller os at hun har det bedre og at vi må komme og se hende imorgen men at hun nok ikke var sig selv fordi hun havde meget bedøvende og smertestillende i sig. så.. Dagen efter kørte mig og min papfar hen til der hvor hun var som var ret langt væk, hun stod i en boks og hang med hovedet :'( jeg gik ind og krammede hende og snakkede med hende, så kom der en mand og sagde at hun skulle være her i en uge mere inden hun kunne komme hjem.. Havde virkelig ondt af Osanna! Men vi kørte hjem. En uge efter kom vi og hentede hende, og en mand kom og gav os noget medicin til hende som hun skulle have tre gange om dagen. Og den næste uges tid måtte hun ikke komme ud af sin boks! Og det var sommer!:'''( Efter det måtte hun så komme på en 'skånefold' min papfar havde lavet til hedne og der skulle hun stå i godt en måned før hun måtte gå med de andre, og jeg måtte begynde at trække med hende og skridte på hende. Så det var meget trælst! :/ men heldigvis lidt længe siden nu :-) og vi har fået os et venskab trods de skader hun har fået hos mig.. Osanna er virkelig noget særligt og kan gøre alt ved hende, hun er blevet så rolig og afslappet og dejlig at ride på, vi starter op nu, ikke kun hyggeridning mere! Nu er hun fuldt ud klar og helet! ;)

Amen jeg elsker dig Osanna :)

vi haft dårlige stunder, stunder hvor jeg ikke engang red dig.. Og vi har haft fantastiske stunder hvor jeg tænkte: "Yes man! I love you beutiful babe!"
Nu holder jeg fast i at jeg vil gøre alt for at hun skal have det godt hos mig, og ikke fryse hende, og efter det "løfte" jeg gav mig selv og, hende, har det gået godt! :') vi har været sammen næsten hver dag, enten med træning, ridning, spring, øvelser, HMS, og self masser af hygge og små oplevelser :-)! Måske er hun ikke en toptunet sportspony! Men hun er fandme en speciel ven for mig :) - Med go' krop og læækre teknikker ;) Vi sammen herhjemme, og snart skal vi på efterskole! :-) (d. 7. august 2011)
Kommentér på:
Anden særlig race Osanna
Annonce