{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Varmblod Twister 2000

2.536 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Hollandsk Varmblod Twister

Fødselsår:
2000
Højde:
ca. 165.


Temperament
Nem og medgørlig i næsten alle situationer.
Gangarter
Fine gangarter!
Stævner
Pt starter vi LB på klub- og distriktplan, med fine resultater.
Stamtavle
Har Hollandsk stamtavle.
Køn
Super køn vallak.
Bemærkninger
Twister er en brun halv-buttet KWPN, med små hvide og sorte aftegn placeret rundt omkring på kroppen. Han er en hest med en kæmpe stor personlighed, som til tider er svær at finde ud af. Han er en fighter og kæmper til det sidste.

Jeg fik Twister som 11-årig, efter lang tids søgen efter den rette hest. Han var den 12. hest jeg prøvede og ca. en uge senere stod han hjemme i min stald.
Han var i starten lidt af en mundfuld for mig, men eftersom både ham og jeg kæmper for det vi vil have, gik der ikke lang tid før - i hvert fald jeg - havde fået tillid til ham. Forhåbentlig også omvendt.

Twister har lært mig alt hvad jeg kan fra heste-ryg i dag, og det er jeg dybt taknemlig for! Han er cool at have med i byen og er altid klar på en frisk galop-tur i skoven.
Twister er svær at beskrive da han er en hest der skal opleves og har en personlighed man skal lære at kende før man kan vurdere den!
Twister er ikke "bare en hest", han er en Twister og sådan en hest er der langt i mellem.


Twister har over sommeren 2013 været igennem en ret heftig skadeperiode. I maj 2013 fik han efter et dyrlæge besøg beordret ro, da han havde ondt i ryggen. Han hang i ryggen og var blevet virkelig muskel fattig og tynd, grundet dårlig foder. Jeg fik en masse øvelser af vores dyrlæge/kiropraktor, og måtte motionere ham i skridt for hånd.
2 uger efter fik han endnu en omgang kiropraktik og jeg forsatte øvelserne og gå-turene.
4 uger senere kom dyrlægen igen, og efter hun havde set ham i bevægelse så hun at at Twister var urengående. Hun var bekymret for at han var ved at udvikle ringfod og derfor fik vi straks en tid til røntgenundersøgelse på et hestehospital.
Dagen efter kørte vi Twister til røntgenundersøgelse som udviklede sig til en halthedsundersøgelse.
Hans ben så fint ud i røntgen, og dyrlægen udelukkede ringfod. Efter en masse blokader og alverdens undersøgelse fik Twister konstateret kodeledsbetændelse.
Twister blev behandlet, men uden garanti for at han ville blive ridehest igen. Twister blev beordret ro, og vi fik en tid til endnu en undersøgelse 3 uger senere.
I mellem tiden skulle Twister koste os endnu nogle dyrlæge regninger, da han en lørdag ikke ville spise sit krybbemad mere. Alt andet som gylerødder, græs, hø osv. røg ned med stor velbehag, undtaget hans krybbemad som indeholdte alle hans vitaminer.
Efter han havde fastet i 2 dage, tilkaldte vi dyrlægen der troede at det var munden der havde generet ham. Han blev tjekket i munden og der var intet at se. -Indtil hun lyttede til hans mave.
Dyrlægen sagde at hans mave lød som den værste kolik og hun var virkelig imponeret over at Twister stadig stod på benene, og så veldig tilpas ud. Normalt ville en hest med så stærke kolik smerter være død.
Twister blev dopet på smertestillende, konstant overvågning og gammelt hø.
Twister kom sig godt ovenpå hans mavepine, der virkelig bevidste at han er en fighter til det sidste.

3 uger senere kørte vi til kontrol igen for at tjekke op på kodeledsbetændelsen. Dyrlægen der oppe var positivt overrasket, men Twister fik en ledbehandling for at vi var på den sikre side!
Vi fik en genoptræningplan, som blev koordineret med hans ryg-genoptræning og 4 uger efter var vi færdig med genoptræningen fra jorden.
Efter endnu et dyrlægebesøg fik jeg grønt lys for at påbegynde ridningen med forbehold for både ryg og kodeled.


Twister har virkelig været en fighter gennem det her forløb og jeg er lykkelig for at det her er lykkes!
For man finder ikke bare en ny Twister igen - Han er helt speciel og sin egen! <3





Kommentér på:
Hollandsk Varmblod Twister
Annonce