{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Mirell [Himmelhest] 1998

12.525 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Beck
Kvinde | 31 år | Oprettet: 15. jan 2007


Dansk Varmblod Mirell

Fødselsår:
1998
Højde:
165 cm (: En dejlig højde.
Temperament
I stalden: Sød, rolig og tålmodig
Under rytter: Dejligt opmærksom - registrerer de mindste signaler og er ret frisk på den gode måde (:

Gangarter
Skridt: Rigtig god! Træder et godt stykke over.
Trav: Også fin (: God og taktfast.
Galop: Fin nok - kunne ønskes mere opadgående :b
Stævner
Egum Rideklub D-stævne 4/12-2010
LB1: 61,48 %
Min kommentar: Første stævne - havde haft hende i 3 uger, så synes det var fint - hun gloede MEGET, og jeg red for langsomt i galoppen.

Fredericia Rideklubs D-stævne 11/12-2010
LC3: 63,33 %
Min kommentar: Hun var SUPER! Synes faktisk vi blev dømt lavt i forhold til, hvor god hun var :D
LB1: 62,59 %
Min kommentar: Hun var meeget træt, og midt i den ene schenkelvigning blev hun bange for en vandpyt og nægtede at gå derned -.- Men ellers var det nu fint! :) Havde haft hende 4 uger her!
Stamtavle
F: Matador
FF: May Sherif
M: Nicoline
MF: Didrik
Køn
Hoppe (:
Bemærkninger
Mirell er en skøn og dejlig hoppe - vi fik hende onsdag d. 10 November 2010 og derfor kender vi hende ikke så godt endnu.
Men hun er en rigtig sød hest og jeg ser frem til en masse dejlige oplevelser sammen med hende i fremtiden [: !
Hun er en hest som min mor og jeg deler [:

UPDATE!! JANUAR 2011:
Mirell har brækket griffelbenet, og står derfor nu i fuldkommen boksro. ):
Hun har brækket benet i sin boks i tidsrummet mellem søndag d. 2/1-11 nat og mandag d. 3/1-11. I dette tidsrum var hun ikke på mark eller lignende pga. isen, så hun har formået at brække det i hendes boks - præcis hvordan er der ingen, der ved.
Fredag d. 7 Januar 2011 kørte vi hende på højgård og fandt ud af, at hun har brækket griffelbenet - det er flækket helt oppe i det tykke stykke. Desuden er der en lille fortykkelse på gaffelbåndet.

Onsdag d. 26/1-11 fik hun taget røntgen igen, og HELDIGVIS går det den rigtige vej ! :)

Genoptræningen startes fra fredag d. 18 februar 2011, hvis der ikke kommer komplikationer inden denne dato - og så må vi se, hvad benet siger til det.. :)

OPDATERING: MARTS 2011
Da vi tog det beroligende fra Mirell var hun desværre stokhalt ):
Hun fik taget røntgen og scaning igen - scanningen viste, at gaffelbåndet heldigvis ser HELT fint ud :)
Desværre var røntgen ikke ligeså positiv: Knoglen er ikke helet endnu efter 8 uger, og derfor skal hun have 4 ugers boksro ekstra ..

OPDATERING*** 6. April 2011
Nu har hun fået 5 ugers ekstra boksro - igår skridtede vi, og idag skulle vi så prøve at trave.. Men Mirell var stokhalt.. Så nu må vi stoppe genoptræningen ENDNU engang ):

OPDATERING MAJ 2011:
D. 20 april ca. startede vi ligeså stille genotpræningen op igen.
Mirell har både gode dage og dårlige dage - nogle dage er hun helt rengående og super sød, andre dage er hun ret urengående og helt tredje dage er hun komplet skør i bolden.
Det er en kamp uden lige, at få genoptrænet damen - hun vejer nok ca. 100 kg for meget, og derfor ligger hendes sadel nu elendigt..
Hun er på slankekur, men hun taber sig ikke rigtigt.

Omkring d. 15 maj kom hun på fold for første gang siden hun brækkede benet i januar. Det går rigtig godt med fold :)

Vi har (d. 19 maj 2011) nu taget det beroligende fra hende - og det går OK uden.

Vi håber og beder til, at Mirell bliver komplet rengående igen, og kommer i god form igen!
På dyrlægens ordre skal vi fortsætte selvom hun nogen dage ikke er rengående, da det er naturligt, at hun bliver øm i bruddet..

*OPDATERING OKTOBER 2011:
Langt om længe kommer opdateringen. Efter Mirells brækkede ben nåede jeg at genoptræne i ca. 3 uger, hvorefter hun lige pludselig blev mere og mere halt, og vi måtte tilkalde dyrlægen endnu engang.
Vi finder så ud af, at hun har fået et spark (ude fra folden) på modsatte bagben, og derfor blev ved at se halt ud på det brækkede forben fordi hun halter "diagonalt".
Forbenet var dog helt fint nu, men hun skulle lige stå 14 dage med bagbenet inden vi skulle gå igang igen.

Mirell var dog efter de 14 dage lige halt ): Vi aftalte med dyrlægen, at vi ville give hende sommeren over, hvor hun bare kunne komme på fold osv.

Et par måneder senere (august) prøver vi så igen - Mirell er stadig urengående.. Vores dyrlæge siger så, at vi skal skridte 30 minutter dagligt og trave 1-2 minutter i en måned, for at se om lidt bevægelse kan hjælpe på skaden i det led.
I den periode smider hun så en sko, hvilket hun bliver stokhalt af - derfor ender der med at gå 6 uger før vi får dyrlægen ud igen. Flere dage virkede hun halt, og vi havde fået en aftale med vores dyrlæge på højgaard om, at hvis hun var halt til næste tjek ville han tage hende over til gennemtjek og vurdere hendes fremtid - i så fald ville hendes fremtid som ridehest se sort ud. Vi var ret klar på, at hun skulle erklæres uanvendelig som ridehest... :/

Dagen efter den samtale skulle hun så tjekkes igen - hun var rengående :D
Dyrlægen gav grønt lys til genoptræningen - og i dag (15. oktober) har vi været igang med genoptræningen i 3 ½ uge! :)
VI rider i alle 3 gangarter og er ligeså stille begyndt med lidt overtrædninger osv.
Dog er det en STOR udfordring at få hende igang igen - det brækkede ben gør, at hendes styrkeniveau er meget forskelligt, og man kan tydeligt mærke, at det ben er svagere stadigvæk. Derfor tager genoptræningen også meget lang tid, men nu synes jeg endelig, at vi er på rette vej :) !

<3

OPDATERING FEBRUAR 2012:
Siden jeg skrev sidst har Mirell haft flere skader.. Hun fik en meget slem fibersprængning i halsen/nakken som hun stod med i næsten 4 uger uden seriøs ridning.

I Januar/Februar fik hun en slem luftvejsbetændelse, der varede næsten 3 uger.

Da hun endelig kom nogenlunde over luftvejsbetændelsen fik vi vores dyrlæge ud, da vi altså syntes, at hun virkede urengående (har hun gjort on/off i flere måneder)
Hun blev tjekket- og ganske rigtigt kunne dyrlægen sige, at hun var urengående.
Vores dyrlæge er også kiropraktor, og Mirell blev derfor tjekket godt igennem. Hun blev knækket i ribben, halshvirvler, ryg, lænd og venstre side af korsleddet. (det meste er kommet pga. hendes luftvejsbetændelse, da hun jo hostede vildt slemt)
Dyrlægen mente, at haltheden (der her viste sig på venstre bagben) måske skyldtes det.
Hun fik fri et par dage - men var stadig uren..

Vi valgte så at tage imod et tilbud fra vores dyrlæge på højgaard hestehospital - at sende hende derover nogle dage, så han kunne tjekke hende fuldstændigt igennem..

Vi kørte hende derover mandag d. 27/2 -2012 om formiddagen.
Da vi ankom blev der lavet halthedsprøver, bøjeprøver, vi longerede hende osv. og dyrlægen kunne give os ret i, at hun er urengående og at hun bliver værre hver gang man skifter fra galop til trav, skifter volte osv.
Vi bliver så sendt hjem, og i løbet af mandagen har de hende ude flere gange i longen og bøjeprøve for at tjekke - hver gang haltede hun anderledes, på et nyt ben osv.

De tog røntgentbilleder af alle hendes ben, hendes hals/nakke osv osv. men de kunne intet finde af betydning - dog viser det sig at hun har en mus på det ene bagben, men denne skulle være helt uden betydning - specielt da hun er så gammel :-)

Mandag rider de hende så derovre, og konstaterer at hun er ekstremt svær at ride. Hun bruger sig forkert, snubler ekstremt meget på venstre forben og begge bagben.

De rider hende så igen onsdag og ligger blokader/bedøvelser i alle benene - uden den store effekt.. Dog virker det en smule, da de bedøver begge forben fra knæet og nedefter.

Vores dyrlæge har haft flere af kollegaerne på højgaard til at kigge på hende også, men de kan ganske simpelt ikke bestemme årsagen til hendes halthed.. :( Specielt fordi den skifter hele tiden - de har haft hende ude mange gange, men hver gang har hun haltet på en ny/anderledes måde uden sammenhæng..

Hendes hove blev dog fuldstændigt ødelagt af at stå i boksro med det brækkede ben + hun står i forvejen ekstremt lavt i dragterne. Hun har nærmest fået "andefødder" og belaster derfor hendes ben alt for meget, hvilket de tror måske kan være årsagen.

Hun har fået en ledbehandling i begge forben, og skal nu skridtes en masse de næste 14 dage.
Planen herefter er, at jeg skal ride hende. Hun skal rides MEGET fremad og udelukkende løsgørende øvelser - specielt schenkelvigninger, overgange osv. og jeg skal bare ride frem i meget friskt tempo uanset halthed eller om hun smider ryggen.

Hun skal desuden have ringsko + indlæg på forbenene for at belaste forbenene mindst muligt, og derudover skal hun have sko på bagbenene også.

Og så skal hun have en chance - den allersidste chance :( Hvis ikke dette hjælper og hun bliver rengående, så bliver hun erklæret uanvendelig til ridning ....
Jeg håber og håber og håber, at det her lykkes og hjælper, men jeg frygter samtidigt helt vildt, at det som sædvangligt ikke hjælper :(

Vil dog krydse fingre og give det en ærlig chance..




Kommentér på:
Dansk Varmblod Mirell
Annonce