{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Jarpur [Himmelhest] 2001

1.516 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Simone
Kvinde | 33 år | Oprettet: 25. sep 2004


Anden særlig race Jarpur

Fødselsår:
2001
Højde:
?
Temperament
Sød, og nysgeri, lidt sky.
Gangarter
?
Stævner
ingen
Stamtavle
Køn
Vallak
Bemærkninger
"Mig og min sted far købte Jarpur til min mor, i år 2005.
Han er ikke tilredet. Da vi købte ham, kunne man ikke engang komme til ham, så løb han. Da kniver stadig med at få ham ind, men det går perfekt med at kunne gå hen og nusse lidt med ham (:" - Dette skrev jeg ca.½ år efter vi havde købt Jarpur. Nu ser det ganske anderledes ud:

Da jeg for alvor begyndte at arbejde med ham varede det ikke længe før vi kunne sadle ham op, med både hovedtøj og sadel. Han lærte hurtigt at gå i longsche. Vi købte en god sadel til ham og fik den tilpasset, og kort tid efter var jeg i sadlen. Han var rolig, og lavede ingen ballade.

Jeg har redet en smule på ham siden. Båede alene, og på tur med naboens pony, og min veninde Linda. Han er rigtig sød og lærenem. Meget livlig, men det ser jeg kun det gode i.
Han er lidt kluntet i sin gang, og snubler ofte, men jeg tror også denne klodsethed kan skyldes at jeg er lidt for stor til ham.

Jarpur er en blanding af Islænder og en anden race, som vi ikke helt ved hvad er, men vi gætter lidt på New forrest.

D. 16/10-2011: Jarpur har nu stået stille i en længere periode da jeg er flyttet hjemmefra for nogle år siden. Jeg har ikke så meget tid til at komme ud og ride ham, og min mor (som jo er hans egentlige ejer) har heller ikke rigtig tid til at ride ham. Der er derfor blevet snakket om at få flyttet ham ud hvor jeg har Lady så jeg kan begynde at ride ham for min mor nogle måneder, inden hun skal i sadlen igen. Hun er en nervøs rytter, og Jarpur behøver mere træning under rytter inden hun kan begynde at ride ture på ham alene. Nu må vi se om det bliver til noget, men det kunne da være et spændene projekt.

D. 07/10-2013: Her til aften har vi måtte sige farvel, til vores elskede hest, Jarpur :’( Han var en dejlig hest – altid frisk på spilopper. Jeg husker da vi fik ham – total rå. Aldrig været i hænder. Vi brugte dagevis i boksen på en stol; og langsomt vænnede han sig til vores tilstede værelse, og frygt ændrede sig til nysgerrighed, og nysgerrighed blev snart hengivenhed og loyalitet. Det er efterhånden mange år siden nu. 9-10 år faktisk. Men på de år, satte du dit mærke, søde Jarpur. Du vil blive savnet, og lige nu kan mine tåre ingen ende finde. Hvil i fred min ven.
Kommentér på:
Anden særlig race Jarpur
Annonce