{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shire Shirefarm Painted Pegasus 2011

6.741 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sheila C
Kvinde | 36 år | Oprettet: 27. jan 2005


Shire Shirefarm Painted Pegasus

Fødselsår:
2011
Højde:
Tja, han vokser og vokser og bliver større og større.. ;)

Update November 2011:
Tja, han vokser jo stadigvæk men nu måler han allerede 1,50 ca. Sys godt nok han er blevet stor.. ;)

Update 25. januar 2012:
Pegasus er nu blevet 1 år gammel og måler 152,5cm.
Tror at mit mål i November var lidt mindre men der havde jeg kun en blød tommelstok. ;)

April 2012:
Målt lidt primitivt til ca. 1,58

August 2012:
Målt til at være 1,62, sikke han vokser for tiden. :)

25/1-2013: Pegasus 2 år gammel og måler 168cm :)

September 2013:
Tja han bliver altså ikke mindre, måler nu 176cm og har altså over gået sin far og mor i højden nu.

September 2014: Nu måler han ca 178cm. Den store dreng

December 2014: Tja, så tog han lige et ryk til, og måler nu 180cm.

Juli 2015: Eftersom Stg.målet kun går til 180, har jeg svært ved at sige nøjagtigt hvad han er nået op på, men fakta er at jeg lige er nødt til at løfte stg.målet lidt før det passer. ;)

Januar 2017: Pegasus har ikke rygget sig så meget i højden siden sidst, men han har taget lidt i drøjden i stedet for.
Temperament
En meget lille fremmelig lille fyr, med et super godt temperament indtil nu.
Han er en lille hingstebasse der nok har arvet lidt af hans faders sind.. ;)

Han er den skønneste Shire, med det mest godmodige dog ret madglade sind. Går du ind i folden så har Pegasus tjekket alle lommer inden for kort tid. ;)
Ved ikke om man kan kalde det for temperament, men han er som en Boomerang, og skal gerne have fortalt at man mener hvad man siger flere gange.

August 2015:
Pegasus er og bliver en god dreng, han er nem at omgås, og vil meget gerne lære noget. Vi er påbegyndt tilridning, og han tager det hele i stiv arm. Så stolt af ham.

Januar 2017:
Pegasus fyldte 6 år, det er jo helt vildt som tiden den går.
Han har dog stadigvæk et helt fantastisk temperament og er altid villig og lærenem.
Gangarter
Dem alle tre og han kan også hoppe og spjætte hehe..

Skridt: Godt fremadgående
Trav: Han har en rigtig god og taktfast trav.
Galop: Øver vi ikke så meget, da jeg så ikke vil kunne følge med. ;)
Stævner
Vi har d. 2/9-2012 været en tur på Store Hestedag hvor han blev mønstret og fik en helhedskarakter på 8.

Juni 2014, var vi en tur til Shire Festival i Vejen, hvor weekenden dog mest stod på hygge og ikke stævnepræget for os.

Juni 2015, var vi igen til Shire Festival i Vejen. Denne gang var vi mere med som en del af underholdningen i ringen, hvilket han klarede så flot.
Stamtavle
Født 25/1-11

F: Shiregårdens Gimli
FF: Bodernog Baron Superpremium.

M: Diamond Spring Mary Poppins.
MF: Gronant Ace Card.

Køn
En skøn Vallak.
Bemærkninger
Han søger sig en part, skriv en pb for nærmere info.

En helt fantastisk lille charmetrold, der bare har taget mig med storm fra første øjekast.
Var så heldig at være med under hele fødslen, og så nu kan jeg glæder mig over at jeg kunne få den ærer at blive den stolte ejer at skønne Pegasus.

Jeg ser meget frem til at have ham i mit liv i mange år frem. :)

Opdatering februar 2011:
Er nu begyndt at have ham lidt i snor og gå med ham og sådan. Han er rigtig dygtig til det, men også meget fræk. Som en rigtig lille hingstebasse.

Jeg har ikke selv så meget erfaring med føl så Pegasus og jeg kan vokse sammen om opgaven. Jeg har dog på fornemmelsen at Pegasus er nået lidt længere end jeg selv. ;)

D. 12 Februar var Pegasus for første gang bundet ( lige uden for boksen hos mor), hvor han blev striglet, puslet om og fik renset alle hove. Det gik super så det var skønt..

Opdatering Marts 2011:
Så er der kommet lidt flere billeder af den lille skønne dreng. Så har lavet et lille fotoalbum, da der ikke kunne være flere her. Så kik endelig lidt rundt.. ;)

Opdatering Maj 2011:
Så har Pegasus været ude og kører i trailer for allerførste gang. Han var sååå dygtig og er så stolt af min lille guldklump. Pegasus og hans flok skulle på sommergræs d. 13. maj, og han var bare så glad da de kom derud.. ;) Jeg laver et album med billeder så kan i bare kikke løs der. ;)

Opdatering Juli 2011:
Så er der kommet lidt flere billeder af min skønne lille dreng.. Har lavet et fotoalbum der hedder Pegasus Forår/Sommer 2011.

25. januar 2012:
Pegasus er blevet 1 år gammel, som tiden dog flyver. Jeg elsker ham stadigvæk lige højt og mere til. Vi knytter os tættere sammen for hver dag der går.
Pegasus og jeg er begyndt at få undervisning af en ude fra stalden, der har forstand på Parelli. Vi har haft en time indtil nu men det har også bare rykket. Pegasus er meget dygtig og meget lærenem trods det hele går i et noget langsomt tempo.
Pegasus er stadigvæk lidt for tynd, men arbejde på at få lavet en ny foderplan til ham så han kan komme efter det, for han burde i realiteten have været noget større end han er nu.

Opdatering Februar 2012:
Så er Pegasus ikke hingst mere, mandag d. 13. februar blev han kastreret, blev vaccineret og ellers tjekket i hovede og røv. Han klarede det bare så flot, og han er i TipTop stand. Der har endnu ikke været nogen form for komplikationer efter kastrationen, så det er super skønt, han har ikke en gang været særlig hævet og det virker lidt som om det hele er gået hen over hovedet på ham.
Han er blevet lidt af en bisse, men han er også nødt til at stå alene det næste stykke tid, så nu går det lidt ud over mig. Men på den søde og sjove måde.. Han er bare stadigvæk mit et og alt. :)

Februar --> 2012:
Jeg er begyndt at træne lidt Parelli med min kære Pegasus, han er virkelig en dygtig dreng og han har fået så meget mere krudt i sig. Jeg har lavet et nyt fotoalbum på min profil med de nyeste træningsbilleder af ham. :)

April 2012:
I slutningen af april fik Pegasus en omgang halsbetændelse, så måtte have dr. dyr ud lørdag aften, eftersom han havde høj feber. Jeg troede virkelig ikke at en hest kunne få halsbetændelse, men ja det fik han men er også kommet super hurtigt oven på igen.
Og endnu engang overrasker han mig, med hvor flot han tager at få behandling.
Pegasus nærmer sig nu også snart de 158, har målt ham noget primitivt og det var hvad jeg kom frem til. :)

Maj 2012:
Maj blev en måned med forandring. Da Pegasus ikke længere kunne blive stående hvor han var, var jeg nødt til at finde en ny løsning. Alle tankerne og ideerne mundede ud i at mine forældre og jeg tog en tur til Jylland for at kikke på hest og vi knoklede med at lave helt ny stald hjemme hos dem. Vi endte med at købe Belgieren Rasmus og Stalden blev super fin.
D. 10. Maj fik vi begge heste hjem, og de har nu gået sammen et stykke tid. Alt går fint, men de skal jo lige have tid til at vænne sig til hinanden i flokken.
Det har også været en måned hvor jeg har fået has på den lange vinterpels som Pegasus gik rundt med, så nu ser han faktisk ret så godt ud. Er virkelig bare så stolt af min "lille" dreng.
Billeder skal nok komme.

September 2012:
Ja så har Pegasus og jeg for første gange deltaget i Store Hestedag i Roskilde. Det var den første gang Pegasus kom ud blandt så mange andre heste og mennesker. Dagen inden vi var afsted tog vi ud til Christine, som har avlet ham, for at give ham en ordentlig tur i vaskerummet. Han blev så fin og var bare top klar til Store Hestedag.
Da søndagen kom, gik Pegasus endnu engang bare lige op i traileren, trods han ingen træning i dette har fået. Da vi kom frem var det hele meget spændende for Pegasus, men han hørte efter hvad jeg bad ham om og gjorde det også.
Jeg blir bare mere og mere stolt af min "lille" dreng som opførte sig så eksemplarisk trods alle de nye indtryk.
Mønstringen klarede han også og han fik et flot 8 tal, som jeg bestemt er meget stolt af, han er jo stadigvæk kun 1,5 år gammel.
Jeg skal nok sørge for at der kommer lidt billeder ind fra den skønne dag, det bliver bare først om nogle dage.

Januar 2013:
Der er sket rigtig meget siden jeg sidst skrev herinde om Pegasus, hans tidligere foldkammerart Belgieren Rasmus er blevet solgt til et hjem hvor han passer bedre ind, og den lille Shirefarm Jack of Hearts er flyttet ind.
De to passer super godt til hinanden og tror at de får meget glæde af hinanden fremover.

Sommer/efterår 2013:
Der er ikke sket så meget her hen over sommeren, men lidt er der da. Pegasus og hans kammerart Jack har hygget en del på folden. Pegasus har fået hovedtøj og bid på, samt haft en køregjord på, og været for lange liner et par gange (det forstår han dog ikke lige meningen med endnu). Ellers bare jordtræning og god tid til at vokse hvilket han virkelig også har gjort.

Sommer 2014:
Af 2 omgange har Pegasus været syg, sygeperiode i alt ca 3 måneder. Symptomer var nedsat ædelyst og meget høj feber (41 grader som det højeste). Dyrlægen kaldte de for børnesygdom, da der ikke var nogle andre symptomer.

Efterår/vinter 2014:
Efter en sommer med meget sygdom er Pegasus nu frisk som aldrig før. Han har fundet sin indre selvtillid frem og er nu meget mere selvsikker i sine handlinger. Han er ikke kun vokset i højden men helt klart også vokset i sig selv. Så stolt af min "lille" dreng.

Juli 2015:
Den 4. juli fik Pegasus og Jack sig en lille ny veninde ved navn Trixies Trioline, i daglig tale kaldet Tøsen. Hun er en lill e pony hoppe på omkring 3 år, der måler 112cm i stg. En bestemt lille dame der passer godt ind i flokken.

Sommer/efterår 2015:
Så kom året hvor den længe ventede tilridningen af Pegasus blev realiseret. I rigtig mange år har jeg gået og glædet mig til det øjeblik hvor jeg skulle op og side på Pegasus for første gang, og da øjeblikket kom var det hele ventetiden værd. Jeg sad på ham hvad der svarede til 5-10 min men det føltes som al evighed, som alt bare stod stille i et øjebliks lykkerus. Og jeg troede ikke jeg kunne blive mere stolt af min lille Fedtmule, men det ku jeg så. Han har bare taget det hele med en ophøjet ro og en tydelig iver for mere.
Ikke fordi vi på de sidste måneder (skriver det her i Oktober) er nået mega langt, men både ham og jeg har meget at lære endnu.
Jeg startede ud med en rebgrime, en stick, en lammepad og et westernunderlag, det bragte os langt. Men bragte os også et mindre uheld, hvor jeg røg af Pegasus fordi han blev skræmt og troede at mine signaler betød at han skulle fortsætte med hvad han lavede. Men uden stigbøjler og en latterlig dårlig refleks der fik mig til at holde hårdt fast på sticken istedet for at holde mig i sadlen, så måtte jeg smage jorden første gang fra over 180cm over jorden. Der skete intet, men Pegasus blev noget forvirret over at jeg pludselig lå der og så op på ham, så mig op igen for at vi kunne slutte godt med den træning.
Med det fald besluttede jeg mig for at det nok var på tide at få skaffet mig en sadel, og at den der stick nok var ret så overvurderet.
Jeg endte med en rigtig god venindes Westernsadel der passer ham rigtig godt. Og så er jeg begyndt at bruge hans håndsyede Sidepulltrense.
Alt i alt går det stille og roligt fremad, og jeg er sikker på at jeg får den mest fantastiske ridehest ud af den "lille" Pegasus.

Januar 2016:
Pegasus har stået lidt stille her hen over vinteren men nu har han fået sig en ny part Sissel så han kan blive rørt lidt mere, da jeg selv er gravid, med termin til Maj 2016.

August 2016:
Pegasus og Jack på sommerferiegræs i Tappernøje sammen med en anden Shire i et par måneder. Her var der ridebane og der blev påbegyndt noget trav og en lille bitte smule galop og så ture ud i det blå med et par trafikvante damer.

Forår 2017:
Efter drengene kom hjem fra ferieopholdet i Tappernøje, er de ikke blevet redet det store. Sissel Pegasus part er også blevet gravid, så det er begrænset hvad der kan nås.
Men i Februar kom der en ældre Islænderhoppe og en ældre Shetlænder hoppe til gården, så vi kunne komme lidt ud på tur igen.
Kommentér på:
Shire Shirefarm Painted Pegasus
Annonce