{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Cappútino RIP [Himmelhest] 2002

2.570 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

MJC* .
Kvinde | 31 år | Oprettet: 3. maj 2008


Oldenborg Cappútino RIP

Fødselsår:
2002
Højde:
Han skulle være 173 :) Han er ikke målt hos mig.
Temperament
Sød og godmodig vallak med hovedet det rette sted.
Kan være lidt "boks-sur" ved fodring, men ellers er han bare super skøn og nem :) En rigtig hængerøv :p
Udover det er han en rigtig mors dreng ;) men kan også hidse sig meget op, hvis noget virkelig gør ham bange,
Gangarter
Skridt: god.
Trav: God. Mangler dog endnu bæring og bagbens-aktion.
Galop: stor rummelig galop.
Stævner
Spring:

Stenlille sportsrideklub d. 19 august 2012.
Mikro spring hest - 50cm - B0 - A
Rytter Gitte Gerber Christiansen.
Resultat: 1plads. Rød stor rosette og striglesæt fra oister.
Beskrivelse: Capputinos første springstævne, dette er kun femte gang den springer bane.


Han har dog startet en del voltigerings stævner med midtsjællands voltige team :) Billeder og oplysninger om ham ligger derfor også andre steder på nettet.

Han har blandt andet gået som voltirerings hest til DM i hvidovre 2009.
han har også gået som voltireringshest på stor heste dag 2009

Sløjfespring d. 25 juni 2013. 40 cm. Mit allerførste stævne og cappu skaffede os selvfølgelig en flot sløjfe!
Stamtavle
Oldenborg af den gamle type.
Efter ikke registrede forældre.
Køn
Skøn vallak.
Bemærkninger
Cappútino er min nye hest, jeg har fået af midtsjællands voltige team.
Cappútino har begyndene spat, ikke aktivt.
Dette vidste jeg allerede inden overtagelsen og de fleste ville nok havde vendt ham ryggen pga det.
Men jeg er sikker på at med den rigtige pasning og ordentlige hensyn holder han som ridehest mange år endnu :)
Han har stået en del stille pga ryg problemer, men har nu fået grønt lys af dyrlægen til at komme igang igen. så genoptræningen er stille igang :)
Planen er at jeg skal bruge ham til noget hygge-dressur og tur ridning :) også er det jo rart at havde en at forkæle, som han helt sikkert vil nyde :)
Jeg kender ikke Cappútino så godt endnu, men det kommer! Derfor vil teksten jævnligt blive opdateret og billederne ligeså :)

Opdateringer:

D. 06/03-2011.
Idag var Christina og jeg ude og hente Cappútino på Vilvorde. Han skulle selvfølgelig lige pjatte lidt med at stå og kigge på traileren, men højest ti minutter efter vi startede læsningen var han inde :) Han stod pænt under turen ud til toftegården, hvor han nød at komme løs på ridebanen og strække benene lidt, også skulle han jo ellers vise sig frem for de andre heste :) Da jeg var færdig med at tage billeder fik han dækken på igen og kom på stald fordi ridebanen skulle bruges. Så der stod han. En stor veltilfreds hest med mulen i wrappen. min veltilfredse hest :) Så da mit udstyr var kommet på plads, kunne jeg gå hjem med et smil på læben :)
Jeg regner med at vente med at ride ham til tirsdag eller onsdag så han lige kan falde til :) og hvem ved, måske bliver der tid til en strigle tur i aften :)

** Opdatering d. 17/04-2011 **
Jeg har nu haft cappútino i ca halv anden måned, så har jo efterhånden lært ham lidt at kende :)
Cappútino er en helt igennem fantastisk hest.
Det var mærkeligt at vænne sig til en hest af hans størrelse, men han er så rolig og godmodig at jeg til et hvert tidspunkt helst ville være med ham :)
Trods han ikke bliver reddet regelmæssigt giver han en god tur hver gang og er super medgørlig :)
Cappútino og jeg passer så godt sammen. Jeg er den lille og han er kæmpen :) Lidt ligesom pigen og king kong :)
Hver gang jeg går ned mod folden og han får øje på mig, går han direkte hen til leddet og venter på mig :) Altid dejligt at se at hesten kommer en i møde frivilligt :)
Cappútino har fået rigtig mange gode venner ude på toftegaarden. Han er faktisk noget af en drengerøv på folden :)
Har fået adskillige skrammer fra deres leg, og tit når man kan se dem fra toget står de og pjatter :)
Cappútino er helt unik, og jeg føler mig bare helt cool og sikker ved ham altid! Jeg elsker at tage ham ud på ridebanen i rebgrimen bare for at hygge lidt, hvilket han også elsker :)
Udover det elsker han at stå inde i boksen og hygge sig :)
Inden han kom til stedet var han rimelig stresset og sur på boks, men dette har virkelig ændret sig :)
Han står altid glad med hovedet ude eller står og passer sig selv velfornøjet inde i boksen :)
Da jeg er startet i skole og ikke har tid til at ride hver dag er jeg at finde en ride part til at ride ham og hygge om ham et par gange om ugen :)
Jeg bliver kun gladere og gladere for ham, og vil til hver en tid ikke af med ham! Jeg tror på at den perfeltte hest findes, og jeg tror på at jeg har fundet ham! :)

** D.17/04-2011 **
Jeg har nu haft kontakt med en super sød pige! Hun kommer imorgen aften, så vi kan snakke videre om den eventuelle part.
Hun virker meget lovende og Cappútino og jeg er meget spændte!

**D. 30/04-2011**
Er lige kommet hjem fra stalden! :) Startede med at muge hans boks i bund, hvor efter den blev fyldt godt op med wrap og halm :) Bagefter red jeg ham lidt, og han var jo bare kanon sød som altid ;)
bagefter tænkte jeg at jeg ville prøve at "vaske" ham lidt.
Så hentede en spand vand og en svamp også fik han ellers en masse vand :) Og Cappútino stod selvfølgelig musse-stille og tog det hele i stiv arm! :) Han er den bedste :p Bagefter fik han lige lov at rulle sig på ridebanen inden han kom ned på folden med de andre :) Skøn dag med en skøn hest! :)

*** NYT *** D. 03/07-2011.
Det er efterhånden længe siden jeg har skrevet, og der er masse at fortælle :) Cappu og jeg har fundet en super sød part til ham (sofie) :) Vi er stort set altid derude sammen men deles lidt om det hele :) Hun er rigtig god ved ham, og han nyder at være sammen med hende.
Sofie og jeg var kommet super godt igang med hans ridning! Men dagen efter jeg havde fået ham chippet blev han sparket ude på folden. Det resulterede i et mindre sår og et hævet bagben, Han har efterfølgende haft fri da jeg ikke vil risikere at påføre ham smerte. Nusseri og små gå ture er der dog bestemt ikke blevet sparet på ;) Hævelsen faldt for to dage siden, og vi tager derfor hul på ridningen igen imorgen :)
Jeg har valgt at starte ud med en masse skridt træning hvor vi blandt andet skal bestræbe os på at han kommer ned og frem, samt at han får ryggen og bagbenene med. De samme ting skal der betræbes efter ved trav. Mit mål er ikke at han skal være konkurrence hest, men jeg vil gerne havde ham ned, frem og op for at han holder bedst muligt da han tidligere har haft ryg-problemer. I den seneste tid har vi leget meget med vand og cappu står nu bum stille under spuling, selvom vandslangen kan være lidt farlig :)
Udover det er min part begyndt at ride ham en del i cordeo som både hende og cappu elsker :)
Cappu er stadig noget tyk, og han er derfor kommet på en lille "slanke-kur", samtidig med at han rides. det skulle gerne kunne afhjælpe problemet
Cappu er alt i alt den skønneste og blideste hest som jeg nogensinde har oplevet! Han forstår altid at få en til at smile og slappe af.

8/7-2011 NYT.
Første dag vi prøvede at skridte Cappútino trak han på benet og trådte ikke ordentligt igennem. Han fik derefter mere fri, med nogle små gå ture til at holde hans ben igang.
Idag kom dyrlægen og kiggede på ham, hun så ham først i longe hvor hun sagde at han kun var en grads halt, men da han var blevet sparket lige ved griffelbenet mente hun at røntgen ville være en god ide, da heste kan udtrykke det forskelligt. Så jeg gik straks ind i stalden og spurgte Pia om jeg eventuelt kunne betale hende for at køre ham derned med det samme så vi kunne få taget billeder. Pia var som altid rigtig sød, og fem minutter efter holdte hun klar med trailer. og fem minutter efter var hesten inde og vi var afsted.
Da vi kom til dyrlægen startede de med at give ham noget beroligende inden han skulle ind til røngten. også trak vi ellers den trætte store hest ind i det lille rum, fem minutter efter var røntgen billederne klar. Meget spændt fulgte jeg med, og så endelig at griffelbenet ikke var brækket eller skadet. røngten billederne var fine, Så der stod jeg meget lettet med en noget sovende hest! :) Dyrlægen sagde derefter at han skulle stå på sygefold alene i 14 dage, med en 30 minutters gå tur hver dag, også skulle han havde smertestillende. Så da han havde fået et skud smertestillende kørte vi hjem med en hest så træt at den slingrede ud til traileren, også kørte vi hjem til gården.
Pia hjalp med styre ham ud via halen, men alligevel var han ved at falde på røven ud af traileren, men vi klarede den alligevel ind i boksen :) han blev noget misundelig da de andre heste blev lukket ud, men jeg syntes det var smartest at lade ham være inde da han var så bedøvet. Så vi mugede hans boks og smed ham ind igen også stod han og hyggede med sin sidekammerat :) Jeg skal derud igen i aften og gå lidt med ham.

** D. 30/07-2011. **
Cappu fik sine fjorten dage på sygefold med smertestillende og daglige gåture. han syntes det var meget kedeligt, både at være alene på fold men også gå turene.
Da der var gået præcis fjorten dage tog jeg ham i longe-prøve men kunne ikke helt se om han var halt. Jeg vidste dyrlægen kom om mandagen for at vaccinere ham, så besluttede mig for at få lavet en mønstring der. Han fik defor lov at komme på fold med alle de andre drenge igen og gud hvor han dog livede helt op! :) Han var så glad og så energisk da han kom ud :)
Dyrlægen kom om mandagen og startede med at se ham i mønstringen og sagde at han var rengående! YES! Men da han jo har en smule spat i bagbenene foreslog hun at starte op med fjorten dages skridt for ikke at gøre spatten aktiv. Så min part og jeg er gået i gang med at skridte ham igen og han nyder at komme ud og ride, han vil dog rigtig gerne fremad :)
Jeg glæder mig meget til at de fjorten dage er gået og jeg så kan bruge hans krudt på lidt lettere dressur :) Ligenu ser vi kun fremad :) Udover det har vi igen sat ham på yderligere slanke-kur. Han bliver ved med at være meget stor, og vi bliver derfor ved med at sætte ned i foder.
Nu har vi sat ham en smule mere ned, så skulle det forhåbentlig komme af sig selv når vi kommer igang med ridningen igen.

D. 03-08/2011.
Cappútino blev for nogle dage siden rykket ud og stå i udendørsboks, hvilket han bare elsker! :)
Han syntes det er lækkert med den friske luft og det gode udsyn :p
Vi skridter ham stadig og han er bare super sød som altid :) vi venter spændt på at han kan traves igen, så vi kan begynde ordentlig forfra :) Om få måneder er han forhåbentligt en skide perfekt ridehest :) Vi arbejder os stille og roligt op mod lb niveauet som er vores mål :) han er bare bedre og sødere for hver da der går! :)

D. 03-08-2011.
Idag kom vores specielt designede pandebånd endelig med posten!! :) Nåede kun hurtigt derud om aftenen for at prøve det.
Da jeg kommer derud og åbner boksdøren, ser jeg at hans ene forben er hævet, da jeg så trak ham ud var begge hans bagben også hævet. En hest på gården havde for en uge siden de samme symptomer, men da det var så sent på aftenen (kl. 22:00) ville jeggå hjem og tage mig en tænker til næste dag.

D. 04/08-2011
Da jeg vågnede skyndte jeg mig ud i stalden for at se til den lille hest og hans ben.
Hans bagben var stadig hævede, men forbenet var dog faldet, jeg tog ham ind og satte ham på boks og ringede derefter til doktor dyr, som så kom nogle timer efter.
Hun mærkede efter, og så ham mønstret, og efter en længere snak fandt jeg ud af at det var det nye hø de havde fået dagen forinden som åbenbart havde været for "nyt og friskt" til ham, han fik derfor et skud smertestillende hvilket han bestemt ikke var tilfreds med og derefter på boks igen. Så nu skal han på smertestillende de næste tre dage!

D. 09-09-2011
Har nu ikke opdateret længe. Cappu er kommet sig fuldstændig og vi er godt igang igen! Han har fået nyt bid og dette har forandret ham totalt! Han er super nem og går super godt ned :)
Han havde for nogle dage siden massør som sagde at han var spændt i bagpart og nakke som jo selvfølgelig skyldtes at han ikke er vant til at gå under rytter på den måde, så det var jo en god nyhed :) Han stod bestemt ikke stille, men havde en helt forandret hest dagen efter! Det var uden at lyve som at side på en anden hest! Det var super skønt :) Udover det har vi lånt en western sadel til lidt hygge, og cappútino med western-udstyr, det ser jo meget fint ud ;) Får forhåbentligt også snart taget billed af det :p
Udover det er han blevet kærester med Anemone ude fra gården, De to har fået lov at nyde hinandens selskab på fold et par gange og de går bare og hygger sig :P

D. 22/09-2011.
Cappútino har i den sidste uges tid haft rigtig meget krudt i røven! Han laver nu en del små hop, og slå fra hele tiden.
Idag var første gang i en uge hvor han gik nogenlunde, men dette krævede også lidt.
Udover det har jeg nu købt en Bates isabell werth sadel som ligger rigtig godt på ham og som er meget bedre at ride i!
Udover det er han begyndt at få benene meget bedre med sig hvilket man tydeligt kan mærke når man sider på ham :) Selvom han er lidt af en ballademager lige pt er han stadig min perfekte hest! Kunne ikke forestille mig et liv uden ham! Selv den dag han skal gå på pension er planlagt :)

D.12/10-2011.
Cappu og jeg er påbegyndt sidebevægelser hen over de sidste to uger, hvilket han klare super fint :)
Han er igen faldet lidt til ro i ridningen, men vil stadig gerne lave en masse :) Tilgengæld er han blevet lidt af en drillepind ellers :) altså på den gode måde .. Når man kigger væk giver han lige en et lille puf og når man så kigger på ham så kigger han væk som om han aldrig har gjord noget :) Udover det er han begyndt at "kilde" en med mulen når man strigler ham ;)
søde tossede hest <3

* D. 14/11-2011 *
Det er nu langtid siden jeg har opdateret.
I mellemtiden har capputino igen stået syg/skadet.
Først et kæmpe bid i bringen som endte i en kæmpe infektion samt 14 dages medicin, en uge efter hævede hele hans hals op. hvilket endte med tre forskellige dyrlæge besøg og indsprøjtninger. Han er stoppet med medicinen nu og har ikke ondt. Dog er han stadig lidt hævet :( Vi er dog kommet lidt igang med ridningen igen og de sidste dage har han bare været super skøn at ride :) Han er blevet god til at gå frem og ned, og reagere bedre på den lette hånd end nogensinde :)
Udover det er der sket noget meget vildt i capputinos liv! Jeg kontaktede tidligere ejer for at høre omkring klipning af capputino, jeg fik straks besked om hesten IKKE kunne klippes, heller ej bedøvet. og den skulle efter sigende være direkte farlig at omgås.
Efter nogle måneder besluttede jeg at tage chancen og prøvede at træne med en almindelig herre trimmer og en god veninde til at holde ham. vi startede ovre i ridehuset så han ikke ville føle sig trængt op, og vupti, efter 10 minutter kunne han røres over alt på kroppen.. To dage efter trænede jeg med ham alene igen i ridehuset med trimmeren og efter 2 min. kunne jeg igen røre ham over alt.
Efter nogle uger kom min veninde med hendes mindre og lydsvage klipper og to minutter efter start kunne han klippes! :)
Virkelig stolt hestejer! :) Tænk at kunne formå det, når de aldrig kunne, og de brugte endda også bedøvelse.
Herefter bestilte jeg min egen klipper til at klippe ham fremover, hvilket var rigtig godt da han allerede skulle klippes igen efter halv andet måned.
Min egen klipper er en almindelig klipper på 1,3kg og 86db.
så den er forholdsis stor og larmende. og igen efter 2 minutter kunne jeg stå og klippe ham over hele kroppen! :)
Jeg er virkelig stolt over ham og hans gode opførsel :)
Udover det har cappu fået en ny bedsteven. en stor vallak ved navn chess.
Normalt er capputino typen der trækker sig ved ALLE heste, selv under ridning. men ikke overfor chess :) den kan rende ham i røven uden det genere ham også leger han jo ligeså meget som ham selv ;)

D 08/12-2011.
Det er efterhånden lidt siden at jeg har opdateret..
Dette skyldes at han igen er syg.
Jeg blev ringet op mandag d 5/12, om at min hest var småtgående ind fra folden. Da jeg kom derud var den fuldstændig stivbenet og kunne dårligt gå, udover det havde han igen et sår på bringen. Dagen efter kom doktor ..
Han mente at cappu led af "lever-ikter", som er en parasit som går i leveren. han har nu fået medicin per tube i tre dage, og idag var sidste. han får stadig pulver medicin som han er færdig med søndag. Jeg håber ved guderne at den snart er i bedring. Det er så svært at se sin bedsteven lide når man ved at man ikke kan gøre noget.

D. 18/9-2012.
Han har i mellemtiden også haft en hovbyld og har derfor stået længe stille. Vi er nu kommet super godt igang igen :) han er både super godt gående inden for dressuren, men han er også blevet rigtig god på tur :) udover det er vi begyndt at springe! Jeg springer ham selv en gang om ugen hvor jeg rider små tøssespring ;) og hver tirsdag bliver han sprunget af Gitte Gerber Christiansen som lære ham mere om timing, teknikker og højder :) han er nået super langt på de få gange Gitte har sprunget ham :) og han skal til sit første springstævne imorgen hvor gitte skal ride ham :)

D. 16 December 2013, blev min bedsteven lagt til at sove grundet gigt i flere ben. Jeg er lykkelig over de tre år vi nåede at havde! <3
Kommentér på:
Oldenborg Cappútino RIP
Annonce