{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Gelderland Gelle R.I.P 2005

4.454 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Heidi
Kvinde | 45 år | Oprettet: 8. aug 2007


Gelderland Gelle R.I.P

Fødselsår:
2005
Højde:
Ca 165 cm..
Temperament
Vågen, opmærksom, nysgerrig og meget kælen
Gangarter
Skridten kan være en anelse "flad" og han har tendens til taktfejl, men han er ved at være bedre til at komme ind under sig bagfra og få en bedre takt..

Traven er svævende med et godt løft og han træder godt ind under sig.. Dog kan han være noget kort når han er ved at være træt..

Galoppen er enorm.. En stor op-ad-bakke galop.. Han er ikke helt stabil i galoppen og hakker lidt i tempoet, men det skal han nok komme efter..
Stævner
Ikke endnu..
Stamtavle
Jeps
Køn
Vallak
Bemærkninger
Remco kaldes i daglig tale Gelle.. Og han kommer højest sandsynligt ikke til at blive kaldt andet.. Han er en Gelle.. Han kan ikke hedde andet.. :)

Jeg havde set annonce, video, fotoalbums osv af Gelle.. Men i og med han først var tilredet i februar 2011 var han ikke noget der lige fangede min interesse..
Indtil jeg kom til at snakke med Julie.. Vi snakkede om hvilken hest jeg søgte og hun opfordrede mig til at ringe og snakke med Heidi Mariager -Stald Mato- som ejede Gelle.. Jeg spurgte om hun var sikker på han ville være en god idè eftersom han jo lige var redet til osv.. Julie blev ved med at holde på at Gelle lige var noget for mig og at jeg skulle kontakte Heidi.. Som sagt så gjort.. Heidi mente også han lige var noget for mig og troede jeg ville finde ham meget unik.. Og marts 2011 blev han min.. :)

Første gang jeg var at se ham,smækkede lågen til ridehallen lige op bag i ham med et ordentligt skrald.. Gelle vendte det ene øre og det var hvad der kom af reaktion på det.. Da besluttede jeg at det skulle være min hest.. Så iskold over for alt.. Lige hesten for mig..

Sådan er det ikke helt mere.. Han er meget tryghedsnarkoman.. Iskold så snart han er i vante omgivelser.. Men der skal ikke meget nyt til før han hidser sig op og ser spøgelser.. Heldigvis bliver han dog ikke vild.. Han stopper og nægter at gå videre før en anden har været forbi for at vise det ikke er en snigmorder der ligger og venter på ham.. Og når han går forbi, puster han sig op og pruster som en anden hingst.. Ret sødt omend en anelse anstrengende til tider.. :)

Han er nysgerrig og kælen og kommer med det samme på folden og vil snakkes med.. Han kan være lidt utålmodig på staldgangen, men viser det kun ved at skrabe lidt..

Han er et stort legebarn og er konstant fyldt med skrammer efter leg..

Alt, og jeg mener ALT, skal smages på.. Kan han nå det, tager han det.. Jeg har fundet dækkener, spande, træktove, grimer, strigler og mange andre sjove ting i hans boks.. På staldgangen tager han jævntligt striglekassen og vender på hovedet.. Jeg må lære at stille den uden for hans rækkevidde.. :) Hvis der er noget han vil have skal han nok få fat i det.. For hold da op en mega lang hals han så kan få.. :D

Når han skal løbe ned på folden foregår det med højt løftet hale og i voldsomt stærkt tempo.. Hold da op som den hest kan løbe til.. Og han synes det er noget af det sjoveste i verden.. Den får ikke for lidt med bukkespring hele vejen..

Juni 2011: Gelle er og bliver Fedtmule-dum.. :) Men kan ikke andet end elske ham alligevel.. Han er lige pt skadet efter et sammenstød med et v-jern (hegnspæl).. Han sprang over en bæk og da han lander, lander han oveni hegnspælen så klokke og v-jern forsvinder 11 cm ind i ham.. Av.. Gelle kommer på benene igen og traver stort og flot ned til ledet hvor jeg står sammen med min veninde og fylder vand i badekarret til hestene.. Her kommer han hen til mig og er noget sølle, for han har jo fået en stor av i halsen.. Så dyrlæge må tilkaldes og reparere lidt på ham.. Han er heldigvis ved at være fin nu.. Han mangler kun lidt før det er helet helt..

Juli 2011: Han har fået lov at få tænke og gro pause i et par måneder og vi er nu startet rigtigt op igen.. Han er blevet en stor hest at danse med når han ikke lige synes der er noget han har lyst til eller han bliver forlangt for meget af.. Jeg har fået tur af ham et par gange.. Heldigvis for mig er han ikke den hurtigste hest i verden, så kan nå at mærke hvad han har tænkt sig af krumspring, bukken eller stejlen inden han når at komme ordentligt igang med det.. Plus at han er så stor i hans gang, så det føles ikke så voldsomt som det ser ud når man er vant til at sidde på ham..

Gelle har ændret meget figur i sin pause.. Han er blevet både længere, bredere og højere.. Må få ham målt en dag og se hvor stor han er nu.. :)

Da tid og økonomi blev noget stram valgte jeg at låne Gelle ud til en pige på den lokale rideskole.. Desværre gik det ikke specielt godt da vi ikke helt var enige om at pasningen af ham også indeholdt at sørge for at han skulle have hø, ud i weekender og rides.. Da hun blev taget i et par løgne for meget valgte jeg at hente min dreng hjem igen.. Så nu er vi igang igen og det går overraskende godt.. Jeg har meldt os til springtræning 1 gang om ugen.. Er ret spændt på hvordan det kommer til at gå.. :)

Efter sommerferien er jeg startet på nyt job og tiden til at ride er blevet lidt begrænset.. Så en af pigerne på rideskolen hjælper mig med ham.. Hun rider ham til undervisning et par gange om ugen og rider ham de dage jeg ikke kan nå det.. De er allerede blevet helt gode sammen.. :) Hun starter med at springe lidt på ham også.. Så må vi se om hun er mere modig end jeg er.. Gelle er jo helt pjattet med at hoppe.. Men når vi kommer op på 110-115 cm begynder jeg at blive lidt for pivet.. Der synes jeg det er langt over de max 70 cm jeg normalt tør springe.. Gelle synes det er sjovt og springer med stor kraft og trækker rigtig godt på springene.. Og han springer ALT; lodrette, oxere, trippel, vand- og tørgrav.. Han kigger aldrig på fyldet og tøver kun når hende den pivede på ryggen begynder at tvivle lidt på om det her nu er en så god ide i virkeligheden.. :) Så mon ikke det hjælper der kommer en ikke-pivet springrytter på ham.. :)

Gelle blev aflivet i februar 2016 pga af knogleforandringer i kodeled og deraf overbelastede sener. På trods af specialsko og medicinsk behandling var der intet at gøre for ham og han var i konstant smerte. Så derfor var aflivning det mest humane for ham. R.I.P skønne Gelle. Du var en ener.

Kommentér på:
Gelderland Gelle R.I.P
Annonce