{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Quarter Little Nuggi Boy [Himmelhest] 2001

3.455 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rikke Weis .
Kvinde | 28 år | Oprettet: 1. feb 2009


Quarter Little Nuggi Boy

Fødselsår:
2001
Højde:
151, med sko på. :)
Temperament
Nuggi er en af de mest cool'e heste jeg kender, han har taget alt med ophøjet ro, og er simpelthen bare den skønneste lillefyr. Han kunne ikke finde på at gøre en flue fortræd, og tænker sig grundigt om inden han gør noget uforventet. :-)
Gangarter
Skridt: Rigtig behagelig, og træder godt over.
Jog: Den er dejlig og behagelig at sidde i.
Trav: Han har en dejlig taktfast trav med nogle aktive bagben.
Galop: Super god!
Stævner
Ride in 2011: 26.06.2011 - Tuse Creek Ranch.
Vi starte Novice Youth Horsemanship & Youth Horsemanship.
I første klasse blev vi nummer 3 ud af 3, og i anden 6 ud af 7. Det lyder måske ikke fantastisk godt, men Nuggi var virkelig super skøn at have med, og han var så sød. Desuden red vi også mod nogle super dygtige ungdomsryttere, der har redet det i mange flere år end jeg. ;-) Er glad & tilfreds, og fik en super oplevelse!

Champagne & Rein 2011: 07.08.11 - Tuse Creek Ranch.
Vi startede Youth Western Horsemanship & Youth Trail. I Horsemanshippen var pattern rigtig fint, men Nuggi løb desværre lidt i railwork. I det hele var det et rigtig fint program og vi blev nummer 3/5. Trail gik meget bedre end jeg have forventet, da jeg lavede et stort kiks i overgangen fra lope til jog, men vi blev nummer 5/7. Det er i mine øjne rigtig stort, da vi red mod nogle super dygtige ungdomsryttere denne gang også! :-D Er super tilfreds!!

Horn County Western Riders (HCWR) Klubmesterskab d. 8 oktober 2011:
Vi startede 4 klasser: Greenhorn/Novice Youth Trail, Youth Trail, Youth Western Horsemanship, Greenhorn/Novice Youth Western Horsemanship.
I første klasse var Nuggi super god! Desværre fik vi et ben uden for kassen, da vi red ind i den, og derved rev vi den med rundt i spinnet, men ellers var det rigtig fint! Vi endte som nummer 2/5, og vandt et gavekort til grovvarecenteret på 100 kr. :-) Dygtig dreng!
I anden klasse gik det også fint, men desværre fik jeg redet ham forkert på galopbommene, så afstanden ikke passede, og han faldt kort i trav. Ud over det var programmet fint, og vi endte som nummer 3/4.
I tredje klasse gik det ret skidt. Jeg red meget upræcist i pattern, og i railwork løb han lidt, men vi endte som nummer 3/4.
I fjerde klasse gik det rigtig godt, og pattern gik super! I railwork var han eksemplarisk, og gik langsomt og afslappet! Det medførte at vi blev nummer 1/3, og vandt klassen. Hermed blev vi Klubmestre i Greenhorn/Novice Youth Western Horsemanship 2011, og vandt en lille pokal og et gavekort til moviezoo.dk på 150 kr! :-)
(Videoer fra stævnet findes i vores videoklip)
Stamtavle
Mor: RSK Little Miss Oakie
Mormor: Miss Docs Oak
Morfar: Royal Silver King
Bedstemor: Cancan Miss
Bedstefar: Doc's Oak
Bedstemor: Sam's Pistol
Bedstefar: Brinks Royal Lee

Far: Ruben Dots Poco
Farmor: Poco Dots
Farfar: Mr Choco Ruben
Bedstemor: Saber's Betty
Bedstefar: Dot's Jessie
Bedstemor: Chocolate Glory
Bedstefar: Mr Taco Ruben

Osv.. :-)

Nuggi har rødt hestepas.
Køn
Skøn vallak!
Bemærkninger
Little Nuggi Boy, bliver bare i daglig tale kaldt Nuggi, Lillefyr, Bøf2, Brun, eller ja, kært barn har mange navne! ;-)

Nuggi er en skøn 10-årig quartervallak, som officielt er min fars, men mit fritidsjob at passe. Han skal være vores lærehest til os alle sammen (min mor, min far, og jeg) så vi kan lære mere basiswestern, vi forhåbentlig kan føre over på Sunny.

Nuggi er simpelthen bare en lille brun charmetrold, med en bred hvid blis, og to bagsokker. Han er en rigtig flot fyr! :o) Han charmer sig ind på alles hjerter, og han er den mest elskelige, søde, tålmodige, tillidsfulde, overbærende og godmodige dreng man kunne ønske sig! Jeg har aldrig oplevet en hest, der finder sig i så meget, og bære over med alle, som ham, han er godheden selv, som mange siger! ;-)

Vi fik ham tirsdag d. 15/3-2011, hvor han gik rent gennem handelsundersøgelsen og var rent i røngten, og ja han er jo i sin bedste alder. ;-)

Lillefyren er super velredet, og har tidligere vundet guld i western riding, og bronce i novice amateur trail til danmarksmesterskaberne for quartere. ;-)

Vi har allerede lært super meget af ham, og får undervisning af Suzanne Derks..

Vi har startet 3 shows sammen, og igen der beviste han, at han er verdens sødeste hest! <3 Han er så cool & sød!

Senest er vi blevet klubmestre i Greenhorn/Novice Youth Western Horsemanship. ;o)

Nu er det kommet lidt på afstand, og derfor er det lidt nemmere at fortælle om det frygtelige, der skete med vores lille øjesten her søndag d. 30 okt 2011.
Ved 13 tiden, kørte en bil op på gården, og spurgte nogle af de andre, der har heste opstaldet derude, om de var klar over, at en hest lå ude i græsset. De blev selvfølgelig forskrækkede og løb derud. Nuggi lå derude, og de prøvede at rede ham, ved at give ham hjertemassage osv, men de hørte ham ånde ud, og intet hjalp. De ringede til mine forældre, der havde regnet med at de skulle ud at ride på ham senere, og sagde at de skulle skynde sig derud. Velvidende at noget var helt galt, skyndte mine forældre sig derud, og så at der intet kunne gøres. Vores egen dyrlæge havde vagten, og kom og kiggede på ham. Han sagde at en af hjertepulsårene var bristet, og at Nuggi var død af blodmangel, da hans tandkød bl.a. var meget hvidt. Han var besvimet før han havde mærket noget, selvom adrenalinen må have drønt rundt i kroppen på ham, da hans pels var fuldstændig stiv af sved. Mine forældre var selvfølgelig knust, og de ringede til mig, (jeg er på efterskole, med vores anden hest) og fortalte mig de frygtelige nyheder. Det var helt forfærdeligt, men heldigvis var jeg ikke alene i stalden, og jeg havde min anden hest, at være ved, til min familie kom ned for at hente mig, så jeg kunne komme hjem for at sige farvel.
Det var virkelig hjerteskærende at komme ud på folden derhjemme, og se ham ligge der. Det hele var gået så hurtigt, og dagen før havde min far redet ham, og om morgenen de trak ham på fold, var han helt normal. Nu lå han der, lige så stille, på den ene side, og lignede én der sov. :'(
Vi besluttede os for at strigle ham, hvor det var muligt, rense hans hove, rede hans man og lægge det hele så naturligt og fint. Vi sad længe ved ham, fik sagt farvel og tak for alle de fantastiske oplevelser den lille unikke hest havde givet os.

Det var virkelig frygteligt, og vi havde slet ikke regnet med at han skulle gå bort så tidligt, og så på den måde. Dyrlægen sagde at det skete en sjælden gang med sportsheste, og ellers kunne det være en medfødt hjertefejl, der aldrig bliver opdaget, før den lige pludseligt brister. Jeg har oplevet helt det samme med en ven fra min klasse, så derfor var det ekstra hårdt.

Vi vil aldrig glemme dig Nuggi, du var den bedste hest, man kunne ønske sig. Unik var du, og vi håber inderligt, at du galoperer glad rundt på de evige græsmarker nu. <3 <3 <3
Kommentér på:
Quarter Little Nuggi Boy
Annonce