{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Malibu Passion 2010

3.718 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla T
Kvinde | 32 år | Oprettet: 7. maj 2011


Pinto Malibu Passion

Fødselsår:
2010
Højde:
10 mdr. 134
12 mdr. 137
13 ½ mdr. 140
3 år - 147 (Målt til kåring)

Forventet stangmål: 153-155
Temperament
Hun er en utrolig sød og godmodig lille pige, som elsker at kysse og nusse. Tager mange nye oplevelser meget flot. :)
- Hun er samtidig en stædig lille pige, så vi skal nok få vores diskussioner. :) (Eller dvs. flere diskussioner, da vi allerede har haft taget en del)

Malibu er som 3,5 års stadig en pige med et super dejligt temperament !
Hun er meget nervefast og tager alle udfordringer i stiv arm.. - Hvis vel og mærke at personen ved siden af udstråler ro og at der intet er at være bange for :-)
Gangarter

- Bedømmelse fra kåring i DPF
skridt 6
trav 8
galop 7
heldhed 8

Malibu var til kåring efter hun i 8 måneder bare har gået og været "foldbumbs" hos dem dame der havde hende i 11 måneder. Jeg synes derfor personligt at det er fine karakter, når hun slet ikke har været trænet med. - Hun træder ikke helt over i skridt, da hun går utroligt langsomt, og hvis man forsøger at sætte farten lidt op, sætter hun i trav - men det bliver jo bedre nu, da hun er i hænder igen og tilridningen er sat igang :-)
Stævner
Stamtavle
ingen stamtavle men kåret i Dansk Pinto Forening med 8 i helhed.

Far: Fandango
Mor: Helle
Morfar: Shah Noir.
Køn
En lille pige
Bemærkninger
Malibu er født d. 24 juni 2010. Hun er en utrolig kærlig og flot lille pige. Hun elsker at give kys, og hun kan godt lide at nusse og at jeg render rundt i stalden og snakker til hende. Hun er en rigtig nussegøj, som tager nye oplevelser rigtig flot. Vi er begyndt at træne lidt på banen, med at gå pænt og trave lidt, og det klarer hun rigtig fint. Hun stoler meget på mig, og slapper af når enten jeg eller en af hendes to bedste venner Unica eller Napoli er ved hende :)
Vi har også haft vores første tur i skoven d. 22/5-11 sammen med to andre heste, og det gik rigtig godt, hun er opmærksom men laver ingen ballade :)
Jeg er begyndt at træne Malibu i at gå med saddelunderlag og elastikgjord og det går rigtig fint. Hun har også haft et stalddækken på, og hun sagde intet til det overhovedet :) Kun de første gange det var lidt farligt med underlaget..
Malibu har haft smed idag d. 26/5-11. Første gang mens jeg har haft hende. Det gik rigtig fint. Dog var hun lidt strid indimellem. :)
Samme dag var vi ude på banen hvor der var lagt bomme frem og et meget lille "spring"( måske 20 cm.) Hun var simpelthen SÅ dygtig, og hun gik over det hele uden problemer. Hun skal nok blive en fin springhest :D
Vi træner stadig at Malibu skal kunne gå alene uden en anden hest er med hende, men hun er meget nervøs og løber lidt rundt omkring mig og vrinsker når vi går tur alene. Hun kan slet ikke slappe af.. Vi begyndte derfor med bare at stå ude foran folden så hun stadig kunne se de andre, og så går det også fint. Vi kan også godt gå de 5 meter hen til ridebanen, og gå lidt rundt der. Men det skal nok blive bedre, det er jeg sikker på :)
D. 22/6-11 fik Malibu for første gang lagt en sadel på ryggen, det gik simpelthen så godt! Hun stod helt stille da jeg kom med sadlen og hun kiggede bare underligt på mig da jeg lagde den på :) Hun er simpelthen så dygtig :)
Vi mangler stadig at Malibu skal blive tryg ved at gå alene på tur, men det kommer nok med alderen :) - Håber jeg :D!!!
D. 1/7-11 : Malibu havde for første gang bid i munden.. Hun synes det var rigtig sjovt at gumle på og lege med, og hun tog det rigtig fint ind i munden begge gange jeg prøvede :)
Hun har også prøvet sit nye vinterdækken idag.. Det tog lidt tid at få det på hende og hun hoppede rundt som en skør unghest.. Men fandt ud af at hun ikke kunne lide lyden af metallet (på stropperne der skal under maven) imod gulvet, og så tog jeg dem op i hånden og så fik jeg det endelig lagt på hende :)
Hun er blevet en rigtig stædig dame med mange ting, og nu må man pludselig ikke røre hendes øre mere, så det skal vi lige ha øvet lidt igen.. Hun er virkelig begyndt at få sine egne meninger! på både godt og ondt...
D. 15/7-2011 Malibu tog sin første galop hvor jeg havde hende i træktov og løb med hende rundt på ridebanen. Har prøvet at få hende til det flere gange og idag lykkedes det endelig :) Hun tog en halv bane i galop :) Både i hurtig og langsomt tempo.. Meget Flot!!!! <3
Hun er endelig begyndt at få sit gamle og dejlige sind tilbage. De sidste par gange jeg har været derude kommer hun mig i møde på folden, og hun laver ingen ballade når vi træner, og heller ikke på staldgangen.. Jeg må nu rede hendes hale og røre hendes øre igen :) Jeg må rent faktisk gøre alt jeg vil med hende.. til en vis grænse selvfølgelig ;) det er meget skønt :)
Idag sprang vi også over et lille spring, og Malibu er nu begyndt at springe rigtigt (løfte begge forben på samme tid i stedet for et af gangen) og hun ligner bare en stjerne :)
Elsker dig Mulle ! <3
D. 25/7-2011 Min veninde Anja og jeg havde gjort os klar til at Malibu skulle ud på tur alene, og vi var klar til den værste adfærd da hun plejer at gå i panik og flippe lidt ud bare så snart vi forlader grunden, så vi havde guffere, sliksten og ekstra træktov hvis vi skulle være to om at holde hende.. Men! mod al forventning går Malibu direkte ud fra grunden uden bøvl og går simpelthen bare og slapper af gennem hele turen! Hun nusser med mig og tager mulen ned til jorden og i græsset som hun plejer når der er andre heste med på tur... Malibu opførte sig som en engel på hele turen og ikke en eneste gang så jeg den skøre side af hende som plejer at komme frem når vi skal ud alene! Jeg er simpelthen SÅ stolt at min dejlige prinsesse.. Håber det fortsætter med at gå fremad på denne måde, for så har jeg jo simpelthen bare drømmehesten!!! :D
Jeg har idag D. 6/8-11 været ude hos Malibu efter 10 dage uden min prinsesse pga. jeg blev opereret. Hun var simpelthen SÅ dejlig, og det var skønt at se hende igen. Jeg fik hende målt og hun er nu 140 cm. i stang. Hun vokser aaaaalt for hurtigt.. hun er jo ikke nogen baby mere.. Hun blev også vaccineret idag, og det tog hun jo pænt, som hun har taget alt andet :) Hun så rigtig fin ud, men har jo også haft en fantaktisk "barnepige" mens jeg har ligget i sengen. :)
D. 28/8-2011 er Malibu blevet flyttet til en ny stald hvor der er ridehus og bedre forhold for hestene.. Det er super skønt, og her har vi planlagt at blive mange år ud i fremtiden ;) Hun har også mødt sine nye venner og der skete ingen slemme ting idag.. Men dagen efter blev Malibu jagtet af den ene hest derude og det har han nu gjort i flere dage.. Nu er Malibu endelig velkommen på folden. Hun skal bare lige holde en meters afstand til de to andre heste der går der, så er der ingen ballade :)
D. 19/09-11 Malibu var alene i ridehuset idag for første gang. Hun var løs, og i starten var hun rigtig forsigtig og gik rundt efter mig, men efter Anja og jeg havde øvet hende i at løsspringe i en halv times tid, fik hun lov til at rende rundt selv igen, og så skal jeg da ellers lige love for at prinsessen gik amok :) På den gode måde altså.. hun løb rundt og løb også efter både Anja og Jeg.. Vi kunne dårligt få hende til at stoppe igen og Anja var lige ved at blive ramt af en skør unghest som lige skulle bukke !! :D Hun legede rigtigt med os .. skønt :D hihi ( der er videoer af både spring og når hun er løs ) ;)
D. 28/10-2011 - Malibu og Jeg trænede, med hjælp fra Mathilde, for første gang idag at hun skal lære at ligge sig ned. Det gik rigtig godt, og hun skrabede i jorden når jeg gjorde og var rigtig dygtig :) glæder mig til at øve mere med hende.
D. 4/2-12 - Malibu valgte idag at stille sig på bagben foran mig. Vi gik i ridehuset og hun lavede sin normale små frækheder såsom at ryste helt vildt med hovedet og lave nogle små krumspirng.. intet nyt der.. men da vi så lige stoppede op kort tog fanden ved hende.. Hun løftede sig HELT op.. Hun blev 2 meter høj og utrolig ubehagelig. :/ Hun blev deroppe rigtig længe og da hun endelig kom ned igen løftede hun sig endnu en gang.. :/ - Jeg skældte ud og holdte fast så godt jeg kunne. Da hun stoppede satte jeg hende ind i boksen og så brød jeg bare sammen.. Tilliden mellem os blev brudt og den skal genopbygges.. Jeg er ikke længere 100% tryg ved hende, hvilket jeg var førhen.. Det har sat et stort mærke i hjertet, da jeg virkelig nød aldrig at skulle bekymre mig når jeg var i nærheden af hende.. Sådan har jeg det ikke længere :/
D. 16/2-12 - Malibu er begyndt at blive en del bedre, hun er stadig strid og hun viser stadig tegn til at rejse sig, men da jeg er blevet opmærksom på de små tegn når jeg at stoppe hende inden hun stiller sig .. Vi har fået det lidt bedre sammen. Dog stadig ikke som førhen..
D. 7/3-12 Malibu og jeg fik undervisning for lidt tid siden, og jeg har virkelig lært meget. Det har hele tiden været mig den har været gal med. Jeg har altid ville være hendes ven, men skal nu lære at være hendes leder. Vi har trænet rigtig meget og jeg har trænet som en gal på min krops holdning og attitude overfor hende. Det har virkelig givet pote ! :D hun er blevet SÅ sød igen og gør alt hvad jeg beder hende om igen. Vi har lært flere nye ting som hun klarer til UG! :D Jeg er virkelig taknemmelig for den undervisning og det vil vi fortsætte med at modtage ! :)
D.22/3 - Det er første gang Malibu og jeg har været ude på en længere tur uden andre heste, efter vi er rykket over til det nye sted. Det gik super godt og hun var bare rigtig dygtig <3 Vi gik en halv times tid med lidt løb indenunder, og vi mødte traktorer, lastbiler, motorcykler og mange store biler. Malibu rykker ikke engang på ørene når der er trafik. Selvfølgelig var hun lidt nervøs lige til at starte med, men hun var stadig rigtig sød og gjorde hvad jeg bad hende om, hvilket jo bare viser hvilket fantastisk sind hun har <3 Glæder mig sådan til vi skal begynde at ride <3
D. 13/5-12 Idag skulle vi prøve at løstspringe Malibu på højre volde for første gang. Vi har altid gjort det på venstre uden jeg som sådan har tænkt videre over det. Malibu forstod slet ikke hvad jeg ville have hende til, i starten og blev virkelig forvirret.. Men efter lidt tid, begyndte hun at forstå det, og det endte selvfølgelig og med susces :) Malibu tog tre runder over springet på højre volde. Er SÅ stolt af prinsessen <3 Derudover øver vi også at jeg "stiger op på hende".. Hun skal stå ved siden af kassen mens jeg træder op og ligger mit ene ben indover hende. Jeg står stadig på kassen og der kommer derfor ikke vægt på hende, men hun lærer hvordan det er når vi engang skal stige op :) og det tager hun selvfølgelig også i stiv arm, som hun gør med alt andet :D Elsker hende <3
D. 5/6-12 Malibu blev idag longeret for første gang. Hun var super dygtig, og havde kun nogle få stop under vejs :) Dyrlægen var også på besøg idag med den årlige vaccine, og sagde at hendes muskler og hendes krop var så fint med i udviklingen at vi nu kunne begynde at longere er par gange om ugen :) Så det er bare super skønt at vi kan komme igang med noget nyt. :)
D. 14/06-12 Malibu bliver meget snart 2 år, og idag besluttede jeg mig for at hun skulle have rytter liggende over sig. Jeg er jo stadig ALT for tung til hende, så jeg valgte at låne Pernilles lille datter på omkring de 8 år. Hun er en lille spinkel pige, og derfor ville det ikke være for meget belastning for Malibu :) Vi gav Malibu en sliksten hun kunne hygge med, og så bar jeg ellers lille Anna-Louise op på ryggen af hende, hvor hun så lå indover hende. Malibu rykkede dårligt på et øre og det gik bare super fint!! :D Super flot at lille Anna-Louise bare sagde ja til at være den første rytter på ryggen af hende :) Super dejlig oplevelse!! :D
De er kommet på sommergræs idag, og har været dernede et par timer de sidste dage, og det kan bestemt mærkes på prinsessen! Pøj hun var strid idag da jeg skulle hente hende og lukke hende ud igen.. En rigtig bisse der bare ville ud og lege ! :D
D. 23/6-12 Malibu har ikke prøvet at være i en trailer i et helt år, og jeg tænkte at nu skulle vi lige øve det igen. Vi går ud til traileren og Malibu skal lige se den an, så vi står i 2 minutter hvor hun har forbenene oppe på rampen. Derefter går jeg længere ind i traileren og nysgerrig som hun er følger hun efter. Der var ingen problemer og hun gik hele vejen med op uden nogen kamp! :) Elsker min dygtige lille pige.. Det er så skønt at hun er så cool overfor alt jeg gør ved hende :)
D. 17/9-12 Der har i nogle dage ligget en presenning ude på pigernes fold, og så tænkte jeg at nu skulle det øves. Så igår, søndag, prøvede vi for første gang at skulle over sådan en sjov ting, og Malibu sprang over den de tre første gange jeg forsøgte, men da jeg så fik et æble i hånden, og gjorde presenningen så bred at hun ikk længere kunne springe over den, gik hun sørme med over :)
Idag prøvede vi så igen, og uden problemer kommer min lille pige med indover hele tre gange :) Jeg er altså bare en meget stolt ejer ! :)
___________________________________________________________________

D. 02-12-2012 - Idag blev kontrakten underskrevet, og min dejlige pige er ikke længere min :'(
Jeg havde længe ikke følt at jeg havde tiden og overskuddet til min dejlige pige, som hun fortjener, så jeg valgte for noget tid siden at lave en annonce og se hvad der skete. Allerede 10 timer efter bliver jeg kontaktet af en dame, der bare er fuldstændig forelsket i Malibu og virkelig gerne vil eje hende.
Jeg spurgte ind til de forskellige ting og alt lød bare perfekt !
Har redet i over 20 år, både konkurrence og hyggeridning. Malibu skulle bruges som hyggehest, med skovture, dressur og spring for sjov... og så skulle der trækkes 2 eller 3 føl på hende.
Damen kom og besøgte os, og vi snakkede frem og tilbage og kom frem til den løsning at Malibu nu skulle være hendes, men at jeg måtte komme så ofte jeg ville og sige hej, og jeg måtte endda være en del af tilridningen :-) På denne måde følte jeg ikke at jeg mistede min baby helt..
Så igår (02-12) kom de og hentede Malibu. Der stod en anden hest i traileren som de også lige havde hentede, og de to skulle gå sammen. Malibu gik lige op og hilste fint på sin nye ven. Turen til deres nye hjem gik rigtig fint, og vi kørte med derned for at Malibu ikke skulle komme et fremmed sted uden dem hun kender. De to piger kom på fold, og det gik SÅ godt! de er bare super glade for hinanden og der var ikke en eneste gang hvor en af dem skulle vise at de ville bestemme. Begge piger løb lige en runde og så stillede de sig og spiste græs . :) Super meget succes for min lille pige. :)
Det var hårdt at sige farvel, men jeg ved at hun får det rigtig godt det nye sted, og jeg skal ned og besøge hende lige inden jul <3 og så ellers en eller to gange hver måned, så hun stadig husker mig, til når vi skal begynde tilridningen <3
___________________________________________________________________

D. 17/11-13 - Malibu er kommet hjem igen, efter en lang kamp.. Nye ejer var ikke som forventet og jeg har derfor i 8 måneder kæmpet min kamp for at få hende hjem igen.. Malibu var desværre slet ikke i hænder som der blev lovet..
Ejer indså heldigvis til sidst at Malibu var for lille til hende og at hun ikke brugte den tid på hende, som en hest i den alder fortjener.
Så nu er hun endelig hjemme igen, og vi skal igang med tilridningen <3
D. 1/12-13 - Tilridningen er så småt sat igang, og jeg har en rigtig sød veninde der hjælper Malibu og jeg <3 Både Malibu og Annika er bare rigtig dygtige :-)
D.28/12-13 - Idag har jeg fået min første undervisning på Malibu. Min faster kom ud og sagde at min lille pony altså ikke var dygtig bare fordi den kunne flytte fødderne rundt i trav og skridt .. Så vi måtte på den og igang med at arbejde. - Malibu havde en rigtig øv dag, så det var virkelig en omgang lort de første 20 minutter. Mit temperament kom på prøve mange gange, men heldigvis er min faster rigtig god til at tackle sådanne ting :-) De sidste 15 minutter gik bedre og jeg kunne få den kontakt til hende som jeg skulle.. Nu skal der øves lidt, og så kommer min faster igen om 14 dages tid.. Derefter skal jeg til at modtage undervisning af en der hedder Maja som er rigtig dygtig :-)
Derudover har Malibu fået en part som også skal have undervisning af Maja - men hun skal lige op og ride først hvor jeg står og "underviser" (forklarer Malibus signaler osv - da jeg jo kender hende bedst af alle ;))
D. 19-3-14 Idag tog Malibu og jeg vores første galop! Først i longen hvor Maja stod og longerede og derefter uden longen :)! Jeg er så stolt af ponyen !! Der er video lagt ind med det :)!
D. 20-3-14 vi tog Idag vores første tur Idag, sammen med tre andre fra stalden. Hun tog alt i stiv arm trods de andre heste hoppede og dansede ved "farlige ting". Vi galoperede lidt op ad nogle bakker og ellers bare en lang skridttur i skoven :)!!! På mandag skal vi afsted igen :)!
Malibu og hendes part er også et super team og det går rigtig godt med dem! Der går dog lige lidt inden de skal galopere - det øver jeg lige selv med hende den første stykke tid .. :) !
D. 27/3-14 - Malibu og jeg skulle springe for første gang :) - bare et lille spring så hun kunne se det an. Hun stopper foran springet de første par gange, og da jeg er en kylling så måtte der lige en anden op og få hende indover. Men bagefter hoppede jeg så op igen og vi tog et lille spring :)!! (Se video)
Derudover passer sadlen ikke mere og vi er derfor nødt til at låne en sadel af vores søde underviser . Håber hun kan passe den min far kommer med om 14 dages tid! - men maven gør det fandme også svært !
D. 7/7-14 klokken ca 15-16 Idag kom Malibus lille føl til verden. - en rød hingst som har fået navnet secret passion. (Navnet kommer fordi jeg den første måned af hans liv holdte ham hemmelig for omverdenen da han i realiteten skulle tilbage til Malibus tidligere ejer som havde hende i 11 mdr.. Jeg har dog fået lov at købe ham og han er nu købt og betalt og derfor ikke længere en hemmelighed ;) ) Malibu måtte desværre have dyrlæge ud og hjælpe med den sidste del af fødslen. Men alt gik godt og de begge trives.
29/8-14 Malibu er igen begyndt at komme rigtig igang med sin ridning efter føl og lidt småsygdom. Secret er så småt begyndt at tage det bedre at stå i boks mens mor rider. Han trækkes fint med og løfter også ben fint. Han har allerede haft både sin første omgang smed og sin første tur. Han har et dejligt nysgerrigt sind. :)
Kommentér på:
Pinto Malibu Passion
Annonce