{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Aprilja Fra Vestmose 2007

1.997 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Santa & Santa: )
Kvinde | 27 år | Oprettet: 9. okt 2010


Islænder Aprilja Fra Vestmose

Fødselsår:
2007
Højde:
Ca. 130
Temperament
Lidt nervøs og oppe på dupperne..;-)
Gangarter
Skridt.Trav og Galop... (Indtil videre) Håber på noget mere ;-)

Middel skridt med god fremdrift.

God trav med dejlig store bevægelser, løft og selvbæring.

God Galop med store bevægelser og benløft.
Stævner
Hun har været med til dyreskue..:) Og regner da klart med at skulle ud og starte en MASSE stævner på hende <3

Hun har 100% gangarterne til at komme ud og starte nogle stævner.
Stamtavle
F: Hjálmur fra Hvammi
FF: Gáski fra Hofsstöðum
FM: Elding fra Hvammi


M: Askja fra Gåsekjær
MF: Gustur fra Søtofte
MM: Vigdís fra Stenbjergholt

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Vi købte Prille da hun var et. Og der kunne ingen komme til hende. Hun gik på en stor fold sammen med mange andre føl. Når man kom ind på marken løb hun bare og det var nærmest umuligt at komme til hende. Da vi fik hende til Herning, ud på Englyst Ridecenter, var hun stadig meget sky mod fremmede. Og ingen andre end min plejemor kunne lægge grime eller hånd på hende. Vi blev nødt til at spære hende inde når smeden kom bare for at få smit en grime på. Hun var fuldstændig umulig i starten og slet ikke til at komme til.

Nu tre år senere kommer hun ALTID galloperene når man kalder på hende, og bliver trukket op til hegnet uden grime. Hun går pænt ved siden af en i skridt, trav og nogle gange lidt galop. På staldgangen står hun sådan nogenlunde pænt, det kommer an på hvilket humør hun lige er i..;-)

A: Altid Glad :)

P: Perfekt som hun er <3

R: Relativt rolig ;-)

I: Ismule <3

L: Lidt langsom opfattende ;-)

J: Jubi humør...;-)

A: Anderledes. <3

Opdateringer:
Mig og Lone var ude og gå tur med Aprilja i dag som håndhest. Hun red Hamur og havde Aprilja med og jeg gik bare ved siden af som ekstra støtte. Lige pludselig bliver Prille bange for et eller andet og springer til siden ind i Hamur. Det forskrækker hende og hun tager gallopen. Lone prøvede at gallopere med hende på Hamur men opgav til sidst og måtte bare slippe rebet. Der stod vi så tilbage og så vores unghest løbe i fuld galop over stæpperne med et tov flyvede efter sig. Fedt..! :( Dårlig oplevelse for hende men hun var forholdsvis rolig da vi fik fanget hende igen. Nu skal vi bare ud på nogle flere ture så hun finder ud af at alle træer ikke er farlige drager der prøver at spise hende ;-)

Var oppe på Prilja for første gang i dag, og hun tog det såååå fint. Hun vippede ikke engang et øre da jeg satte mig op. Er så stolt af hende når man tænker på hvordan hun har været. Jeg blev trukket rundt af min plejemor og hun sagde intet til at jeg stod og hoppede ved siden af hende og steg op og af fra begge sider. <3

Travede på tøsen for første gang i dag. Så fedt når man kommer travende der op af midterlinjen første gang på sin lille prinsesse. Ville ønske hele verden kunne se det. <3 Det var uden sadel så jeg kunne rigtig mærke hendes bevægelser..:D Næste gang tror jeg vi smider en sadel på hende..!

Puttede sadel på Prilse i dag og bid med grime udenover, og så trak Lone mig rundt på hende..:) Vi skridtede og travede, og øvede også lidt at jeg kunne hjælpe med at dreje hende med tøjlen..:D Det går bare bedre og bedre for hver dag..<3

Varr alene ude på gården i dag så jeg gik bare en tur med Tøsen. Hun blev rimelig bange for noget plastic der fløj rundt, men fik hende uner kontrol igen. Jo flere gange hun bliver bange og oplever jeg har styr på det, jo bedre. Jeg sprang også lidt med hende. Der er nogle tærrenspring på gården som vi tog et par gange. Hun springer mega højt over men stiller aldrig spørgsmålstegn ved springet...:) Elsker hende bare over alt på jorden.

I dag kom hun bare med ind i ridehuset hvor jeg lagde en bom ud. Jeg overvejede lidt om jeg skulle prøve lidt join-up med hende, men det endte med at jeg bare "løssprang" hende over bommen..:D <3

Gik en super tur med Tutte Tøsen i dag..<3 Hun gik bare for helt løst tov nogle steder hun aldrig havde været før..:D Den hest får mig til at vågne hver dag med et smil på læben. <3

Så er det lille pus sendt til tilridning..! Håber virkelig at det kommer til at gå frem ad med hende så hun ikke finder på det nummer me at kaste folk af..:/

Så har man lige været oppe og prøve rill oppe tilo tilridning.. De første fjorten dage hun var ved ham fortalte han os at hun bare prøvede at bukke ham af når han satte sig op..
Men nu går det bare mea godt med hende,og hun kan rides i alle tre gangarter på ovalbanen i dejligt langsomt tempo..<3
Fedt endelig t komme op på sin elskede hest og ride den som om man aldrig har lavet andet for aller første gang..<3 Se billeder i hendes profil hvor jeg rider hende..!

Så skal Tutte tøsen snart hjem.. På fredag faktisk. Glæder mig som et lille barn. Det bliver såååå fedt at få hende hjem til de vante omgivelser igen, og begynde at ride hende og træne hende op til efterskolen. <3


Så er det efterhånden et stykke tid siden mig og Prille flyttede på efterskole.. Det går bare over alt forventning. Kan mærke hun virkelig er begyndt at stole på mig igen, og hun gør bare alt hvad jeg kræver af hende. Hun er virkelig den der får mig til at vågne hver morgen med et smil på læben.

Hun kan nu gå næsten stabilt ned i skridt og trav og nogle gange prøver vi lidt i galoppen men er sikker på det nok skal komme. Har efterhånden fået godt styr på schenkelvigningerne og arbejder nu benhårdt på kontra versader som hun synes er en del sværere. Er begyndt at springe lidt på hende. Mest bare bom træning men hun klare det super fint og sætter de rigtige muskler, så det er bare virkelig skønt.

Er så småt begyndt at tilkøre hende og hun finder sig bare i det. Har haft selen på og kan trække uden problemer. Har lagt lidt forskelig vægt på hende og hun lytter kun til den der står med tømmerne så det er bare super. Hun kan "køres" for lange liner i skridt og trav og er 100% styrbar efter blot ca 5 træninger. M en vil ikke sætte vogn på hende før til næste år da jeg er bange for at hun ikke kan rumme det hele.

Har helt seriøst fået mig en bombesikker hest og det er så fantastisk at finde ud af at alt det jeg gerne vil opnå, og alle de ting jeg vil prøve, kan jeg bare gøre med hende. Jeg vil gerne have en spring pony, men også en pony jeg bare kan ride ture på og hvor man ikke skal være bange for at hun lige pludselig springer til siden. Alt dette kan jeg med Aprilja. Selvom jeg afskyer islændere er der bare noget ved Prille som for mig til at blive trofast ved hendes side. Elsker hende overalt på jorden, tror slet ikke jeg ville kunne leve uden hende..!
Kommentér på:
Islænder Aprilja Fra Vestmose
Annonce