{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hannoveraner Lille Per 2001

3.567 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Emilie
Kvinde | 27 år | Oprettet: 22. jun 2011


Hannoveraner Lille Per

Fødselsår:
2001
Højde:
160 cm.
Temperament
Opmærksom. Pjevsen har altid været lidt af en kylling, men han får mere og mere selvtillid, som dagene går. Desværre lidt for meget nogle gange! Vi har vores uenigheder i perioder...
Gangarter
Skridt, trav, galop - Store, lange og bløde skridt, med en kraftfuld energi. Dog er vi igang med, at justerer vore begges balancer i traven og galoppen. Dog har vi lige skiftet smed og desværre har pjevsen forkortet sine skridt. Det må arbejdes på!

Pjevsens gamle moves, som jeg har pillet lidt af ham:
http://www.heste-nettet.dk/markedspladsen/hest/vis/255954/
Stævner
Ikke nogle, endnu. Jeg er ikke tændt på stævner, og vi har en godt stykke vej, før vi kan starte nogle.
Stamtavle
Mor - Bonaparte.

Far - Sao Paulo.

Morfar - Brentano II.

Farfar - Sandro.

Der er mere stamtavle info, på hans fars side, på denne hjemmeside: http://www.sporthorse-data.com/d?i=572300
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Jeg har haft pjevsen, i snart 2,5 år. Det tog ikke særlig lang tid for mig at falde for pjevsen, men det tog et stykke tid for ham at falde for mig. Vi har haft nogle oppe og nedture, og jeg har været rigtig træt af det hele. Lige da jeg fik ham red jeg højst i 15 min. Fordi jeg bare ikke kunne klare mere, jeg var simpelthen så rædselsslagen. Vores ridning har aldrig rigtig gået som smurt. Jeg vil ærligt indrømme at jeg har været bange for ham, og ikke har været leder nok for ham, hvilket han har gået rundt og haft brug for.

Det første år jeg havde ham, stod han på Broholm og det var ikke noget at råbe hurra for. Vi havde ikke det fineste udstyr og vi kunne ikke dressuren, springet eller for den sags skyld tur-ridningen til at funke, så lad os bare sige at vi ikke passede rigtig ind. Så jeg tog den første rigtige beslutning og flyttede min lille pus hest. Vi flyttede over til min klassekammerat, hvorpå hans mor har en skøn, lille hyggelig privat stald. Per var bare i hans es. Hans adfærd blevet ændret på mindre end et halvt år. Fra at være en bange lille mus, som ikke havde nogen mening andet end rende af helvedes til hvis han havde chancen, fandt han ligesom sig selv og begyndte at opføre sig som Pjevsen. Jeg giver hele æren til Vibeke, som giver stalden en helt speciel og rolig atmosfære. Mig og pjevsen blev lige pludselig ping, pong, dynamolygte. Min bedste ven og jeg.

Men ridningen lå stadig ikke til højrebenet. Vi havde stadig problemer med sadel og jeg skal da lige love for, at til sidst skar han det ud i pap og kastede mig af, så snart jeg bare tænkte over at lave en opstigning. Vi fik ordnet sadel af Kit, ordnet ryg af Chris og fik Thormod ud og kigge på ham. Thormod havde aldrig set ham før og sagde med det samme til mig "Han er en urolig hest, en ægte kylling. Han gemmer sig altid bag dig og du lader ham gøre det. Han har talent indenfor dressur og hvis du har teknikken så også spring. Han kunne være en fantastisk jagt hest. Han har brug for at du bliver lederen og siger fra. Han behøver dig som lederen. Hvis du skulle gøre livet helt fantastisk for ham, lader du ham gå sammen med nogle hopper. Du ville kunne se en helt anderledes hest. En hest der ville være i sit es, med dig som lederen og sine damer på folden". Thormod ramte perfekt.

Efter et halvt år med mig som leder, er han efter min mening perfekt både på og af ryg. Søde Nanna har også hjulpet til. Hun har taget ham når jeg ikke har haft tid og har forbedret hans balance helt ENORMT. Hun har virkelig været en stor hjælp. Jeg glæder mig til den tid, hvor jeg kan springe og ride jagt på pjevs, det her er kun begyndelsen.

Mit hjerte ville briste hvis jeg nogensinde skulle at med mit pus, og jeg håber at det aldrig nogensinde sker. Han må gerne være min for evigt.



26 - 11 - 2012

Iiiiih, for første gang i hele den tid jeg har ejet Per føler jeg virkelig at vi kører med klatten. Vi har fået anbefalet Cecilie Kvist af søde Vibs, som dælen dytme som jeg kan bande har sat tingene i gang. Jeg har faktisk LYST til at ride bane?! Åh, jeg ville ønske at vi havde fået fingre i Cecilie noget tidligere. Men hvor jeg dog nyder at få af vide, at min hest og jeg ser super godt og at vi bare kan det der.

24 - 09 - 2013

Så er vi endelig startet på undervisning igen nu er det bare af søde Linda :-) Der er meget der skal trænes og det hele er bare fra bunden. Jeg har enormt svært ved at nå at ride, og i det hele taget at nå på i stalden hver dag. Jeg HADER tanken om ikke at vide hvad der foregår i stalden og hvordan Pjevs har det og for den sags skyld at han ikke bliver motioneret. Men der er ikke noget at gøre, skolen kommer desværre først. Vi må bare prøve at gøre det så godt med den tid vi nu end har det :-)
Kommentér på:
Hannoveraner Lille Per
Annonce