{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Filippa <My soulmate> R.I.P 1993

2.592 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

It's a lifestyle
Kvinde | 26 år | Oprettet: 26. mar 2010


Anden særlig race Filippa <My soulmate> R.I.P

Fødselsår:
1993
Højde:
hun er 144 høj.
Temperament
hun er jo hoppe så hun kan være lidt stædig men ud over det kan man gøre alt med hende uden hun gør det mindste.
Gangarter
skridt: kan godt være lidt kort og ikke særlig afslappende
trav: middel, dejlig at sidde i.
galop: lidt dårlig balace på højre volte og lidt hurtig men ellers rigtig god
Stævner
vi har startet meget få stævner da jeg aldrig har været hel vild med stævner

det første stævne vi startede var på rosenkilde i dressur men jeg kan detsvære ikke huske hvordan det gik men jeg tror det var en lc1

rosenkilde
spring
fik en rosette

HIS (vores første ude stævne)
LC2
fik en meget flot sidste plads :P
men det gik fint ;)

HUR sløjfestævne
LC1
fik en rosette med hjem
Stamtavle
nej
Køn
en dejlig hoppe :D
Bemærkninger
min mor har haft hende i nu 17 år
hun købte hende hos frederiksen da hun var kun 2 år
men jeg har så "overtaget" hende (altså min mor rider hende ikke rigtig mere)
hun er den dejligste hoppe, og ligner ikke en der lige er fyldt 18 her den 15/4 :)

jeg elsker hende over alt på jorden.

vi har været igennem alt sammen, lige fra da jeg var helt lille hvor hun var en frisk araber hoppe, som min mor for det meste havde svært ved at ride. men lige så snart jeg kom op, skridtede hun stille og roligt af sted, hvis jeg var ved at falde af stoppede hun altid op så jeg hurtigt kom op igen. der var så en laang overgang hvor jeg over hovedet ikke red hende, så begyndte jeg over på en rideskolen på den anden side af vejen. efter ca 2 års tid fik jeg part på en hvid vallak der over. det havde jeg i ca. 3 måneder. så blev min mor og far enige om at vi skulle flytte over på rideskolen med Filippa og min mors hest Obelix. Filippa kom ind i en boks hvor hun skulle stå i 2 dage så hun kunne vænne sig til stedet og lugten. men det var hun ikke glad for, hun styrtede rund i boksen og svedte og vrinskede hele tiden. ejeren af gården var ikke glad for at hun skulle ud på folden da han var sikker på at hun vil løbe igennem hegnet, men hun kom ud på fold og gik der stille og roligt hun blev utrolig gode venner med en ældre lille hoppe.
der ude stod vi et års tid. så flyttede vi hjem igen. og jeg fik en part på en fjorhest.
efter et halvt år med part på den hvor jeg ikke fik redet Filippa særlig meget, men lidt.
jeg fik så et ridehus kort over til den gård, da det jo var lige over på den anden side af vejen, der var kun 700 meter der over. vi red ude på marken for at komme der hend.
jeg red også tit bare på marken, og da der så blev slået græs til nogle dejlige ridestier, jorede vi da også der ude en gang imellem ;) man kunne mærke at hun elskede at ride der ude, dagene inden vi skulle have undervisning tog vi der ud og fik strukket benene. jeg blev hurtigt meget tryk på hende, der kom tit rådyr og andre dyr på marken, der var faktisk engang et rådyr der præsderede at løbe ind i Filppas bringe, men Filippa stoppede bare op kiggede lidt til hver side og skridtede så fredfyldt videre som om intet var sket.
Filippa var ikke den bedste springhest. hun havde i hvert fald en super dårlig teknik. når hun red over imod et spring, stoppede hun lidt op lige inden hun skulle sætte af, så kiggede hun på det og så hoppede hun det dobbelte af springets højde :P men jeg vendte mig hurtigt til hendes spring stil og sprang lidt grene som var blevet lagt ude på marken.
jeg elskede at ride uden sadel på hende hun havde en perfekt ryg til det. det blev hurtigt til at vi også begyndte at ride uden sadel på marken, ja vi sprang faktisk uden sadel der ude, hvilke jeg var meget stolt af :)) vi jorede uden sadel og ja hun var fantastisk på alle måder. hun fulgte efter mig uanset hvor jeg gik og hvis jeg sagde hun skulle stå stod hun for det meste også stillet indtil jeg kaldte hende hen til mig. hun var min.. ja hun var min soulmate, men det gik først rigtig op for mig da hun var gået bort :( men hun har altid været der for mig, har altid redet min røv, ja lige til det sidste sekund hvor hun heldigvis smider mig af inden hun løber hjem. det var første og sidste gang jeg røg af hende, men det var heldigvis godt at hun gjorde det, også selv om jeg tit tænker at hvis jeg bare var blevet siddene var hun nok ikke løbet. men hvis hun nu var alligevel var det vel meget heldigt at jeg blev smidt af.
hun har og vil altid være den pony der har betydet mest for mig og jeg er hundrede på at jeg aldrig finder en pony jeg vil kunne stole lige så meget på som jeg gjorde med hende <3<3
i hjertet gemt og aldrig glemt <3<3

F
Fi
Fil
Fili
Filip
Filipp
Filippa
Filipp
Filip
Fili
Fil
Fi
F

F: farlig smuk
I: ihh du er pæn
L: lækker
I: ihh du er smuk
P: pas på her kommer lækker heden
P: pas stadvig på :P
A: altid sød



D. 31/10 kom Filippa til de evige græs marker :'( <3
hun var den bedste hest man kunne ønske sig. om hun så ikke havde redet i en måned gik hun som en drøm når hun blev redet igen <3
jeg havde været ude at ride over på den rideskole jeg rider på, der er 750 meter der hen og Filippa kunne selv vejen, men vi havde redet og hun havde været fantastisk, også selv om jeg ikke havde redet siden efterårsferien. jeg havde kunne gøre alt på hende og hun gik perfekt. jeg galoperede med én hånd og styrede hende rundt sådan. hun gjorde alt hvad hun kunne for at gøre mig glad, lige som hun plejer. jeg havde snakket med min mor inden jeg tog over for at ride, hun havde sagt at hvis det blev for mørkt skulle jeg trække ude ved vejen, men det var lige akkurat så lyst så jeg vidste jeg kunne se hullerne ude på marken, så jeg valgte den vej. for at komme ud på marken skal man ud gennem et lille hul i hegnet (der self. er lavet til det, og vi er gået igennem det rigtig mange gange) hvor der skal to træ planker for. de to planker stod op af hegnet så hullet blev lidt mindre, jeg lagde bare min ene fod op foran sadlen så der var plads, men min fod ramte alligevel, så Filippa blev forskrækket og jeg faldt af, jeg kunne mærke jeg ikke havde slået mig så jeg rejste mig hurtigt op og prøvede at kalde hende hen til mig ( hun plejer at komme når man kalder) men hun vil hjem. så hun tog præsic den vej vi plejer at ride, jeg havde ringet til min mor og sagt at jeg var okay men Filippa var på vej hjem allene. min mor løb over på marken mens min far prøvede at standse trafiken, men ingen af tinge hjalp. billerne var på vej hjem og kørte alle sammen mindst 80 i timen. og min mor kunne ikke stoppe hende for hun vil bare ind i sin boks. så hun løb over vejen der hvor vi plejer, der er det lidt svært for billerne at se en fordi der er en busk. og så var de bare en bil der ikke fik standset. hun kom helt over vejen og fik lagt sig halvt på cykel stien og halvt i grøften, hun havde brækket begge ben, og vi vidste der ikke var mere at gøre. det gik hurtigt hun døde selv efter små 20 min. da der ikke var nogle dyrlæger der kunne komme.
men vi havde hende i nogle gode 17 år, først min mor og så overtog jeg hende da hun fik en større.
hun har jo været der altid og jeg har elsket hende lige så længe <3<3<3
Kommentér på:
Anden særlig race Filippa <My soulmate> R.I.P
Annonce