{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Plet 2003

6.586 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

JustADreamer <3
Kvinde | 31 år | Oprettet: 14. feb 2005


Anden særlig race Plet

Fødselsår:
2003
Højde:
Hun er 154 cm
Temperament
Blid som den mildeste brise og kraftfuld som en vulkan i udbrud. Du ved ikke hvad der venter dig, andet end et par dømmende øjne. Hun ser alt, hører alt og reagerer på alt, hun er ufattelig klog og med stor selvtillid, så hvis ikke du selv tror på at det du gør er rigtigt, så tror hun heller ikke på dig.
Men vis hende vejen, vis hende tillid og respekt, så har du en ven som vil adlyde dine mindste vink, netop fordi hun er så intelligent.
Hun er rolig og afbalanceret, men stadig et flugtdyr i sindet, men vis hende at det ikke er farligt, så bliver hun ved dig. Hun er en komplet afspejlning af ens egen sindstilstand.
Gangarter
Middel gangarter, mangler dog aktivitet i bagbenene, men dette arbejdes der hårdt på, bl.a. med hjælp fra massør + kiropraktor.
Stævner
Har gået fra LC1-LA1 på D-plan som pony, med placering til og med LB2. Procenter optil 73,91%
Går LC/LB på D-plan som hest.
Stamtavle
Hun er en upser. Stor 2 års hingst går gennem hegnet til en 2'er pinto hoppe.
Men mage til upser skal man lede længe efter.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Jeg så hende første gang da hun var ca. 1 år gammel, jeg synes bestemt ikke hun var noget specielt, med grimme aftegninger.
Hun var stædig som pesten, og belastende at have med at gøre, man kunne ikke trække hende ind, ved mindre de andre heste kom med ind, for forsøgte man sig, plantede hun alle fire ben i jorden og stod der bare. Også kunne man ellers hive, skubbe, alt for at få hende et skridt frem, så det kunne sagtens tage 30 min at trække hende de 50 m. ind i stalden.
Hun blev 3 år gammel, og det er der hvor vi plejer at tilride hestene. Hun blev longeret med hovedtøj og sadel. Longeres kunne hun ikke ved mindre man var virkelig stærk, for det var det rene tovtrækkeri. Var der små ting som ændrede sig flippede hun totalt.
Kan huske engang hvor en af bøjlerne langsomt gled ned fra sadlen, og da de var nede bukkede og bukkede hun, og jeg vidste at den pony ville jeg aldrig nogensinde sætte mig på ryggen af - jeg var træt af den, på trods af at jeg aldrig rigtig havde arbejdet med den.
Som 3 års blev hun sat i fol med en DSP hingst og fik et lille grimt broget føl. For store øre, forkert sat sammen, men med det mest fantastiske 'undskyld jeg er her' temprament, en rigtig nussetrold.
Plet havde nu fået hængemave, havde ingen muskler, lang man, rigtig træls at se på generalt.
Vi var begyndt at tilride en anden pony til mig da jeg manglede en ny, da den anden jeg havde redet var blevet solgt pga. den var alt for nervøs generalt, og da jeg gerne ville starte stævner valgte ejerne at sælge den og tage deres 3'års som vi kunne tilride. Men vi fandt langsomt ud af at den ville vokse over ponymål, og da jeg skulle have en pony at ride faldt tankerne på Plet. Imens den skulle sælges.
Plet blev startet op igen, og på trods af at jeg havde svorget jeg aldrig ville ride den pony, begyndte vi at tilride den. Jeg følte ikke rigtig noget for den, jeg red den blot. Men stille og roligt sammen med fremskridtene voksede min kærlig til ponyen.
Den pony som før var næsten umulig at longere på en volte, og få frem uden pisk, begyndte langsomt at forstå meningen med det og nu kan vi longere kun i grime og uden pisk - noget jeg ikke havde troet var muligt.
Når vi red var hun rimelig speciel, nem at ride, men med sin egen mening, og det er endt i at jeg er faldet af hende flere gange end alle andre heste jeg har redet til sammen.
Kan huske den første gang jeg faldt af, vi var begyndt at galoppere på volte, jeg vil ride en 20 meters volte på hende, men da vi når til midten vil hun ikke længere og stopper blot op og bukker og bukker - indtil jeg ligger nede i mudderet.
Jeg bliver så nød til at gå ind og finde et håndklæde og børste alt gruset af, imens longere min underviser hende for mig så hun kan få energien ud af kroppen, og jeg red hende igen bagefter.
Næste gang var da jeg havde fået mine første læderridestøvler og skulle ride i dem for første gang. Vi var begyndt at komme med i ridehus og hun skulle ikke længere longeres inden jeg satte mig op.
Jeg når at skridte 1½ ridebane inden hun vil stille sig op for at pisse da hun var hingstegal, jeg sparker til hende da hun ikke selv skal bestemme hvornår vi skal stoppe, hun er tilgengæld dybt uenig og begynder igen at bukke og bukke. Jeg kan mærke jeg falder af uanset hvad, og da hun nærmer sig barrieren vælger jeg at falde af inden, for det måtte gøre ondt nok at falde af uden at ryge ind i barrieren. Så jeg ligger i ridehus bunden med mine fine nye ridestøvler på.
Underviser longere igen Plet imens jeg børster mig af og rider hende igen bagefter.
Jeg er faldet af flere gange efter dette, nogle gange har jeg selv bedt om det, andre gange er det blot pga. over energi, men jeg har aldrig nogensinde troet at hun gør det for at skade mig.
Hun er blot overenergisk og lettere nervøs, sometider en dårlig kombination, men kan også være en god ting.
Stille og roligt er vores fælles kærlighed vokset, tilliden blevet større og troen ligeså.
Jeg holder ubeskriveligt meget af den pony, den har lært mig fantastisk meget både som rytter og som person, og jeg er evig taknemmelig.
På trods af at jeg tiltider er utrolig unfair overfor hende tilgiver hun mig altid, og dette har også lært mig meget som person.
Hun kan også lave fejl, men jeg tilgiver hende, for hun gør det ikke for at ødelægge min ridetur, hun er et levende dyr, og hun vil altid gøre sit bedste - en ægte ven.
Jeg lever i konstant frygt for den ulidelige smerte der vil komme den dag hun skal væk herfra, jeg tror på eventyr, men jeg ved også at de på et tidspunkt må slutte, men indtil da vil jeg elske dette smukke individ med hver en celle i min krop, for hun har givet mig alt, hun har vist mig hvem jeg er, for hun afspejler mig fuldkommen, er jeg trist og ukoncentreret er hun "uopdragen og træls", men alligevel med små ting som får mig til at smile.
Hun er solen på den grå himmel.

D. 19-07-2012 blev mit løfte til hende indfriet - hun skal være hos mig til evig tid. Hun er nu min hest og hun skal aldrig væk fra mig.
Kommentér på:
Anden særlig race Plet
Annonce