{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Perle Soleil (Udlånt) [Himmelhest] 2005

22.041 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Perle Soleil (Udlånt)

Fødselsår:
2005
Højde:
138 cm
Temperament
Perle er en rigtig skøn pony som jeg er meget glad for. Hun har et utroligt positivt og opløftende væsen som man kun kan smile ad. Der er absolut intet ondt i hende og hun elsker alle mennesker store såvel som små. Selvom hun er hoppe er det ikke meget hoppe man kan fornemme i hende, hun er virkelig godmodig og venlig. Hendes om tumlede fortid har ikke gjort hende ondt på samme måde som Dino. Dog har hun meget brug for tryghed og faste rammer, nye mennesker, stressede omgivelser eller nye omgivelser kan få hende til at stresse op meget hurtigt og hun tager lidt tid om at vende sig til nye folk eller steder.
Gangarter
Skridt: Middel
Trav: Middel
Galop: Middel
Stævner
Ingen.
Stamtavle
Mor: Fjordheste/Shetlandspony

Far: Dansk Sportspony
Køn
Hoppe
Bemærkninger

Perle er en fantastisk skøn hoppe som jeg er meget glad for at have.

Perle er født og opvokset på en stald på amager men er så desværre blevet solgt igen, og igen, og igen, og igen... I alt har hun haft 6 hjem på 6 år. Et af hendes steder har været en fritidsklub hvor mange har håndteret og redet hende. Dette gjorde at da jeg fik hende hjem var hun meget stresset, hun havde absolut intet liv i øjnene, intet tilhørs forhold og var bare meget "rideskolehest" agtig og fulgte bare efter med hovedet nede og døde øjne, hvemend der havde torvet.

I august 2011 blev hun så min og min mors. Min mor og jeg deler hende og vi står begge som ejere af hende. De 2 første måneder jeg havde hende gik bare med at strigle og gå ture, at hun skulle falde til at slappe af. 5. gang jeg red på hende fløj jeg af hende og måtte en tur på hospitalet. I november 2011 flyttede vi så til et sted med ridehus og her begyndte arbejdet og ridningen for alvor.

____________________________________________

D. 8 december 2011 fik Perle tildelt navnet Soleil. Det er et utroligt vigtigt navn for mig og for mig er det en stor ære at give det til hende.

Forklaring på navnet:
Navnet Soleil betyder sol på fransk. I 2004 fik jeg det skønneste hingsteføl ved navn "Soleil's Monarch". Han betød alt for mig, desværre måtte han aflivet da han var bare 2½år gammel pga. en alvorlig skade. Derfor fik Dino også navnet Soleil for at ære Monarch's minde. Længe har jeg gået og haft lyst til en tatovering for at mindes mine skønne heste, men en tatovering for hver en hest jeg har haft er måske lidt vildt? Derfor har jeg besluttet mig for at få tatoveret Soleil, og de heste jeg så har igennem mit liv som har et helt særligt plads i mit hjerte vil blive tildelt dette navn så de foraltid lever sammen i mit hjerte under dette navn. Fordi de er de lyspunkter jeg har haft i mit liv, mine sole... Mine Soleil's...
P.t har følgende heste fået navne:
Soleil's Monarch (Tildelt 4 april - 2004)
Dino Soleil (Tildelt 20 januar - 2010)
Perle Soleil (Tildelt 8 december 2011)
Gry Soleil (Tildelt D. 20 Juli 2013)
____________________________________________

Jeg har haft telepatør Marie Pedersen til at "tale" med Perle. Hun ramte plet på så mange ting og endnu engang er jeg dybt imponeret over Marie's evner. Her et LILLE udkast af noget af det Marie sagde om Perle:

"Perle er ved førstehåndsindtryk noget reserveret og holder sig lidt tilbage, lidt stille - hun løsner dog ret hurtigt op og viser sig at være et utroligt kærtligt væsen - umiddelbart er det dette, der gennemborer hende meste - at være kærlig."

"Utrolig positive følelser omkring dig - hun ser dig som en der har vendt hendes verden og givet hendes chancen for at vise at hun er et meget kærligt væsen. Hun har følt sig misforstået og misbrugt på en måde og har samtidig følt at hendes liv var noget formålsløst."

"Tilpas - tilrettelagt - behageligt - sjovt. Hun nyder det virkelig - hun nævner en stor kontrast til tidligere oplevelser. Hun har det løbende med at sammenligne nuværende tilværelse med tidligere, dvs. at nogle ting kan virke overdrevne fantastiske i dag og måske i virkeligheden bare være "gode nok" - men det er i hendes øjne helt fantastisk det i laver. "

"Der er intet der kan slå denne hoppe ned - så længe hun har dig og hendes ven, en vallak (måske det er Dino jeg talte med tidligere - det er jeg nu ret sikker på)"

"Hun siger at der tidligere har været store smerter i nakke, mund og ryg (ret typisk for en pony der er "misredet" og siger at et stort skift mellem ejere, jævligt (ejere/ryttere måske) gjorde hende mere og mere øm og det resulterede i at hun blev lidt glemt af alle. I starten ved dig, havde hun nogle smerter - mest ømhed og egentlig mener hun nu at meget af det var psykisk - smerter i mundvige, trods træning uden bid og lign. Din forståelse har først til at hun i dag ikke har ondt længere."

____________________________________________

Jeg må sige at jeg ikke havde forventet det, men jeg bliver mere og mere glad for Perle for hver eneste dag der går. Hun er virkeligt et fantastisk væsen der altid kan få mit humør op og jeg elsker hende meget højt. Hun er bare typen man ikke kan andet end elske og hun vil gå gennem ild og vand for de mennesker omkring hende. Hun er så meget mere end "bare en hest".

____________________________________________


Denne historie er oversat fra engelsk, og er af ukendt forfatter.Fra tid til anden fortæller mig:"Op med humøret - det er "bare en hest"" eller "Det er mange penge for "bare en hest"". De forstår ikke en rejse jeg har gennemgået, de timer jeg har brugt, og de penge der er involveret i "bare en hest".

Nogle af mine mest stolte øjeblikke er kommet omkring "bare en hest". Mange timer er gået hvor mit eneste selvskab var "bare en hest". Og aldrig har jeg følt mig krænket. Nogle af mine sørgeligste øjeblikke har været som følge af "bare en hest", og de dage i mørket hvor jeg har grædt, har "bare en hest" altid været ved min side. "Bare en hest" gav mig trøst til at overvinde de dage der måtte komme. Hvis du syntes at det er "bare en hest" vil du måske også forstå sætninger som "bare en ven", "Bare en solopgang" eller "bare et løfte". "Bare en hest" bringer mig et fantastisk venskab, tillid og ubegrænset glæde. "Bare en hest" bringer den medfølelse og tålmodighed jeg har brug for, for at blive et bedre menneske.

På grund af "bare en hest" kan jeg finde på at stå tidligt op, gå en lang tur og se med oprejst pande imod fremtiden. Så for mig, og folk som mig er det ikke "bare en hest". Men håb og drømme om fremtiden, glade minder fra fortiden og den rene glæde af øjeblikket. "Bare en hest" bringer det bedste frem i mig og får mine tanker væk fra mig selv og dagens bekymringer.

Jeg håber at folk en dag kan forstå at det ikke er "bare en hest", men noget der gør mig glad, og holder mig og menneskeheden fra at være "bare et menneske". Så næste gang du høre sætning "bare en hest" så smil og sig det er fordi de "bare" ikke forstår det :-)

_______________________________________________________

I sommeren 2015 dukkede en dejlig pige op i Perle's liv. Maria som var en ung pige, der med det samme gik lige ind i hjertet på Perle, og Perle ind i hendes hjerte. Da jeg stod og skulle flytte fra Jylland til Fyn, var Maria rigtigt ked af at hun ikke længere kunne have part på Perle, og jeg valgte derfor at udlåne Perle til hende.

Perle bor derfor nu Jylland med Maria.
Kommentér på:
Anden særlig race Perle Soleil (Udlånt)
Annonce