{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Erpir fra Gudenådalen 2000

675 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Amalie R
Kvinde | 18 år | Oprettet: 23. aug 2011


Islænder Erpir fra Gudenådalen

Fødselsår:
2000
Højde:
ca 145. Stor og kraftig. Har altid været til den tykke side. Bliver kolonorm tyk af ingenting.
Temperament
Meget rolig og omgængelig at håndtere. Er et rigtig nussehoved. Kommer selv når man går på marken.Under rytter viser han meget stor vilje og kan let hidse sig op, så han giver nogle udfordringer under tilridning. Så han kan godt flytte sig selvom han er et stor tykt dyr hehe. Er meget meget lærenem. Nok den hest jeg har tilredet, som lærer nemmest og husker hurtigst også selvom det er lang tid siden man sidst har været oppe på ham.
Gangarter
4 gænger med meget tölt. Rigtig flot trav og meget nem ved tölt. Rummelige bevægelser. Træner mest dressur og begynder at træne tölten når trav og galop er på plads.
Stævner
Håber det engang bliver aktuelt.
Stamtavle
Far: Glámur fra Roskjærgård DK 81
Mor: Litla- Blida fra Buderupholm DK
Køn
Vallak
Bemærkninger
Brun med sorte ben, man og hale. Får sort ål om sommeren. Kalder ham Brune til daglig:-) Har både redet hans far og mor og flere af hans halvsøskende efter begge forældre og han ligner sin mor utrolig meget på mange punkter. Han er en rigtig dejlig hest, som jeg har haft siden han var føl. Har bare ikke haft ham stående hjemme ved mig selv hele hans liv, så derfor han først er ved at blive redet til i en sen alder, men det er ikke noget problem overhovedet med alderen men mere at han har rigtig meget vilje og at jeg ingen ordentlig ridebane har og faktisk ikke ret gode forhold til en tilridning, men syntes heller ikke jeg ville sætte ham i tilridning når jeg selv har redet flere heste til tidligere. Men savner sgu en ridebane. Edit* Får en ridebane her i foråret 2012, så det bliver rigtig godt.

5/4-12
Red Brune i dag for første gang i 8 måneder og tænk han kunne huske det hele. Startede med at longere da det jo alligevel var længe siden. Han havde også meget krudt i starten. Sjovt at se sådan et tykt dyr jorde rundt i galop i longen:-) Derefter satte jeg mig op og lavede nogle dressur øvelser i skridt. Bagefter red vi et par ture rundt om ejendommen og op på vejen og forbi Røde og naboens 4 heste på den anden side. De tonsede rundt men han tog det heldigvis pænt. Da vi skridtede af syntes han lige, at han skulle ryste sig med mig på. Måtte tage godt ved i manen og tror han blev lidt bange for sig selv for gav sig til at løbe lidt, men fik ham hurtig ned i skridt igen. Han er godt nok en god dreng. Rigtig dejlig at sidde på og somme tider glemmer man helt, at han ikke er mere end knap ryttervant <3 <3

12/4. Idag gik det så knap så som sidste gang. Startede med at longere og det gik også fint. Igen havde han meget krudt. Satte mig derefter op, hvorefter han blev vild med det samme, kæmpede en kamp men det endte med han bukkede mig af og sprang over tråden og løb hen til Røde som stod og kaldte:-( Heldigvis trådte han ikke på mig. Fik fanget ham igen og longerede igen men denne gang inde i hallen, hvorefter jeg satte mig op og red nogle omgange. Der er næsten ingen plads derinde pga alt vores halm står der, så kan ikke få så meget ud af det desværre. Forsøgte at skridte en lille tur bagefter, men han var meget ophidset og ville bare løbe. Har en teori om at det er sadlens skyld det meste af det, da den ikke ligger ret godt på ham fordi han er så tyk. Brugte gele underlag og det gjorde jeg ikke sidste gang. Det holder den jo på plads, men tror den strammer for meget om hans tykke mave. Tror vejen frem er, at han først og fremmest skal tabe sig og så må jeg hellere få afprøvet den anden sadel på ham.
Kommentér på:
Islænder Erpir fra Gudenådalen
Annonce