{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race | Josafin 2001

2.384 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race | Josafin

Fødselsår:
2001
Højde:
145 cm
- Hun har ikke været til hendes sidste ponymåling.
Temperament
I starten af året var Jose helt cool og rolig, men i løbet af året er araberen trådt mere og mere til, hvilket blot gør hendes temperament endnu mere charmerende.
Gangarter
Skridt: Middel
Trav: Middel
Galop: Middel
Stævner
Jagt på Wiffertsholm d. 18/9 2011 - Ikke gennemført, faldt af, men FLYVENDE pony!

Dressur stævne på ANE d. 21 april 2012 - LC1 - red til nogen og 64 %. Under 1% til første pladsen. Er godt tilfreds med hende, da hun selvom hun var noget nervøs og kiggede på alt.

Spring stævne på ANE d. 21 april 2012 - LF - Fløj af lige efter tredje spring, da ponyen blev bange. Men nøj hvor var hun flyvende!

Springstævne på OKR d. 28. december 2012 - LE og LD - Havde et ærgerligt stop i LE'eren, og var fejlfri i LD'eren. Meget tilfreds med Jose, der virkede til at yde det, og slappede af på en helt anden måde.

Babyjagt i Ølstykke d. 24. marts 2013 - Sød og dejlig pony, der sprang alt hvad jeg styrede hende på. Herlig jagt!

Stævne på ØKR d. 29. marts 2013 - Debuterede som hesteekvipage i en LE og LD, hvilket gik er lort. Josie var stadig træt efter jagten, og jeg var skide nervøs, så det resulterede i 3 stop i begge klasser. Fedt!

Stævne på EDAL d. 26. maj 2013 - Startede 70cm og 80cm som sløjfespring og måtte desværre tage hjem uden roset endnu en gang. Dog var begge klasser gennemført, så det går vel op af, kan man sige. Stævner har aldrig været mig, så jeg er godt tilfreds med min hyppelyp
Stamtavle
-
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg mødte for første gang Jose d. 30. april 2011, hvor vi var kørt til Jylland for henholdsvis at prøve pony, og besøge min fremtidige efterskole (ANE). Så snart jeg så den lille fede krik, stå at græsse nede på folden var jeg solgt. Egentlig ikke fordi der er noget specielt over hende. Hun er en fin blanding mellem araber og haflinger. Kraftig af bygning, med haflingerns gener dominerende i hendes pelsfarve og man og hale. Men den bette pony formåede alligevel at gøre et eller andet ved mig.
Jeg blev hurtigt enig med mig selv om at Jose, var den bedste og at det derfor skulle have hende jeg lånte med på efterskole, trods at jeg egentlig havde søgt en stor heste med spring erfaring. At valget faldt på dette, fortryder jeg ikke.

D. 5. august blev Jose kørt fra Århus og til Aalestrup, hvor hun blev lukket ud på en stor mark, sammen med alle de andre elevers heste. Vi startede selv først der oppe d. 7.
Jose faldt hurtigt til, og jeg gik ivrigt i gang med at ride hende. Vi fik dog ikke en ret god start, og jeg begyndte at være træt af hende. Jeg blev irriteret over at hun ikke ville det jeg ville, og at jeg ikke kunne ride hende ordentlig i dressur. Ved vores første spring time var jeg næsten ved at tude, da den var slut. Jose var en lille pony der sked på hvilket tempo, eller hvilken afstand jeg ville have, og bare løb som det passede hende. Jeg begyndte så småt at tro, at vi bare ikke passede sammen. Men stædig som jeg altid har været, fortsatte jeg kampen.

Vi fortsatte med at ride, og pludselig begyndte der at ske forandringer. Jose søgte ned i dresssur og travede triumferende rundt i rette holdning. Til spring begyndte hun at vente på mig, og lytte til hvad jeg gerne ville. Jeg stod nu med en rigtig dejlig lille pony, som jeg ikke kunne gøre andet end at elske. Lige siden er det gået både op af bakke, og ned ad bakke, men det er vel hvad der sker. Forandringerne er i hvert fald tydelig at se for mig, og jeg kunne ikke være mere stolt af min lille Jose<3

I løbet af året på ANE har vi både redet jagt, været ved Vesterhavet og ride, redet millitary på Vilhelmsborg, redet kvadrille foran mere end 200 mennesker, og meget mere. At jeg har kunne dele alle disse oplevelser med Jose, er jeg evigt taknemmelig for, og jeg fortryder ikke at jeg valgte den lille tykke pony, frem for en sej spring hest.

Jeg blev i foråret 2012 tilbudt at købe hende. Men jeg havde andre tanker, og jeg drømte om en smidig springhest, det let kunne flyve over det højeste forhindringer. Jeg takkede derfor pænt nej, og troede at det var det. Jeg tog fejl. Da Jose blev hentet d. 22 juni tog hun en del af mig med. Jeg vidste ikke længere hvad jeg skulle gøre af mig selv. Det var som om, at der ikke var noget at blive glad over. Jeg kunne ikke finde ro, og lå de fleste nætter bare og stirrede op i loftet. Jeg havde håbet på at det ville blive lettere, og det bare var de to første uger der ville være hårde. Men det fortsatte. Jeg tror sommerferien 2012 har været den dårligste sommerferie for mig nogensinde.

Netop som det synes at være helt umuligt, at komme tilbage til en smule glæde, lyste en gnist op i mørket. Jeg blev kontakten af hende tidligere ejer der spurgte til hvordan det gik på HTX og hvordan jeg havde det. Jeg sagde det som det var, at jeg havde det rædsomt og savnede Jose sindssygt meget. Hun sagde at de ville hente Jose hjem fra prøve onsdag i den uge, og om jeg stadig havde interesse i at købe hende? Jeg kan slet ikke beskrive hvordan jeg havde det i netop det øjeblik. Jeg sad bare og holdt mig for munden.

To uger efter trillede en hestetransporter ned af den lille grusvej ved gården i Ølstykke. I den stod Jose og kiggede nervøst frem og tilbage. Da jeg igen kunne begrave mit ansigt i hendes filtrede man, føltes det som om alt var som det skulle være. Tristheden slap mig, som om den aldrig havde været der, og for første gang i lang tid kunne jeg smile oprigtigt. Jose var endelig min!!!

"Som de fleste andre ryttere, drømte jeg om den perfekte hest. Ikke en prægtig dressurhest der kunne gå alle de svære øvelser. Men en smidig springhest, der sprang alting. Jeg fandt Jose, en tyk stædig pony. Jeg fandt min bedste ven, og gav hende op, for illusionen om den perfekte hest. Som en af de få, fik jeg chancen for at gøre dette om. Nu står jeg ikke med en elegant dressurhest, eller en smidig springhest. Jeg står med en tyk stædig pony. Jeg står med min bedste ven. Min perfekte hest." <3
Kommentér på:
Anden særlig race | Josafin
Annonce