{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Disa fra Fruerlund 2006

4.272 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

GDT.   ANE12/13<3
Kvinde | 27 år | Oprettet: 20. sep 2010


Islænder Disa fra Fruerlund

Fødselsår:
2006
Højde:
Ca. 135:D
D. 4-10-2012 blev hun målt til 137(:
Temperament
Nysgerri og opmærksom. :)
Gangarter
Hun er 5 gænger, men er dog ikke redet meget i passen.
Hun fortrækker traven, men har ikke problemer med at gå i tölt.
Stævner
12/12/12
LC1 på ANE, red 57,9% 1. plads:D
Stamtavle
Far:Geysir fra Keldudal
Mor:Gula fra Midtdjurs ISL.C
FF:Ófeigur fra Flugumýri
MF:Glanni fra Hernning
MM:Tira fra Ponygården
Køn
Hoppe:D
Bemærkninger
Disa er en dejlig hoppe på 10 år. Hun er skimmelblak og har vildhestestriber på benene:)
Jeg fik Disa i september 2011. Dengang var jeg ude efter en lånehest som jeg kunne have med til efterskoleåret 12/13. Dog faldt ingen af de heste jeg kiggede på i min smag.
Da jeg var ude og prøve en vallak, mente ejerne egentligt også jeg skulle prøve den her lille mere eller mindre nytilredene unghoppe. Jeg prøvede hende og jeg forelskede mig. Så jeg købte hende. :)

Det første år med hende var et godt år. Vi øvede primært gangarter og små øvelser. Dog blev jeg bange for at ride hende i sommeren 2012. Jeg kæmpede med angsten og overvandt den, så Disa og jeg tog på efterskole i august 2012.

Vi kom til Aalestrup efterskole og elskede det begge to. Gode mulighed for tur, dejlig ridehal og en masse andre heste og hestemennesker. Det var uden tvivl det bedste år i mit liv og Disa havde bestemt også et rigtigt godt år.
Det var også her vi for alvor tog fat på jordarbejdet. Vi kunne ikke så meget og trænede stille og roligt. Vi begyndte også at eksperimentere med at ride bidløst og det gik rigtig godt.
Den 12/12/12 red vi vores første stævne. En LC1. Vi havde inden stævnet haft store problemer med galoppen, som ikke rigtigt ville lykkes for os. Den eneste grund til vi red dette stævne var for, at jeg kunne tage mine ridemærker.
Både hesten og jeg (men mest mig x)) var nervøse til stævnet, alligevel gik vi hen og vandt. Det var så fedt.
Disa og jeg havde et fantastisk år og jeg ville ønske vi kunne gøre det hele en gang til :)

Vi kom hjem igen og vi havde en kort, men rigtig god periode. Vi red meget i cordeo og trænede samling udelukkende med sæde og ben. Desværre på vores års dag faldt jeg af hende idet hun blev bange for noget. Jeg slog min ryg rigtig meget og kunne ikke ride i et halvt år næsten.
Imellem tiden trænede vi meget longering, tricks og almindeligt jordtræning hvilket gik rigtig godt
Vi begyndte at ride igen og det gik rigtig godt. Jeg blev desværre bange for, at ride hende igen, men jeg kæmpede meget med det. Det gik meget op og ned i den tid med hensyn til ridningen, men kun pga. min angst, som nogle dage var værre end andre. Min angst smittede nemlig af på Disa..
Vi øvede stadig mange tricks og øvelser fra jorden som vi begge holder meget af :)
Det havde være meningen at Disa og jeg skulle have været til DHE træf i 2014, men desværre kan det ikke lade sig gøre. Så vi håber på, at vi kan komme med en anden gang!:)
Vi holdte pause med ridningen henover sommeren 2014. Efter pausen var slut mærkede jeg ikke noget til min angst igen :)

I sommeren 2015 fandt jeg en udlåner til Disa. Jeg er sikker på at hun får det super godt det nye sted, hvor hun skal være i de næste 3 år. Det bliver hårdt at sige farvel, men jeg må heldigvis komme og besøge hende en gang i mellem. Jeg blev også student i 2015 og i den forbindelse havde vi et lille fotoshoot, som også fungerede som et 'farvel' shoot, inden hun skal afsted til låner. Et par af billederne kan ses øverst i galleriet.
Så blev Disa sendt afsted til låner. Ved hun får det fantastisk. Men det var utrolig hårdt at sige farvel. Savner allerede min lille prinsesse utrolig meget...<3

12. November 2016:
I dag kom Disa hjem fra låner :) det blev 1,5år hun var udlånt. Hun har haft det fantastisk ved låner og jeg er simpelthen så glad for at det var dem der lånte hende!
Jeg er så lykkelig i dag! Jeg har savnet Disa så meget, så det at få hende tilbage er bare fantastisk! Det virker næsten helt surrealistisk at hun står ude på marken lige nu. Det er fantastisk :D
Hun klarede mødet med de nye heste rigtig fint, og turen herned gik også fint. Nu glæder jeg mig til at få en hverdag med hende igen :)

1 uge efter jeg havde fået Disa hjem igen, skete der det der ikke måtte ske. Onsdag aften fik jeg en besked fra en i stalden, om at Disa havde smidt sig ned i boksen, og at hun virkede underligt sløj. Jeg tog ud til hende med det samme og hun så ikke godt ud. Hun ville ikke rejse sig og intet spise. Jeg ringede til dyrlægen. Allerede der var jeg grædefærdig. Jeg var så bange for at miste hende, nu hvor jeg lige havde fået hende tilbage.
Dyrlægen kom ud og undersøgte hende. Han kiggede mig alvorligt i øjenene og fortalte mig at min hest var meget syg. Disa havde fået tarmbetændelse. Hun skulle indlægges på Højgård Hestehospital. Der var en 50/50 chance for overlevelse.
Om fredagen kontaktede dyrlægen mig og sagde det ikke så godt ud med hende. Vi var ved at miste hende. Han fortalte at der var en behandling tilbage, som de kunne afprøve, og hvis den ikke virkede var der intet at gøre. Jeg tog ud til hende med det samme og jeg har aldrig set min hest så sløj. Hun var ikke til at komme i kontakt med.
Heldigvis fik Disa det bedre efter behandlingen og hun var klar til at komme hjem igen fredagen efter! Jeg var lykkelig over at hun havde overlevet! Min seje lille hest <3

Vi besluttede sidst i januar måned at flytte til en stald, der ligger tættere på hvor jeg bor. Her har Disa og jeg det rigtig godt. Disa hviler virkelig i sig selv her. Det er det bedste jeg har gjort for os længe. Disa har også fået en part og træningen med hende går fremad. Det er så dejligt med fremskridt! Især efter hun blev syg <3

Trick Disa kan:
Smile
Kysse
Gabe
Ligge
Split
Og næsten classsic bow :)

Kommentér på:
Islænder Disa fra Fruerlund
Annonce