{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Cob (sec D) Roxette Royal [Himmelhest] 2006

4.160 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

katrine jp
Kvinde | 31 år | Oprettet: 2. nov 2011


Welsh Cob (sec D) Roxette Royal

Fødselsår:
2006
Højde:
Stang: 1.59 cm.
pibe: 20,5 cm.

Målt til kåring 2.8.14
Temperament
''Rox'' er lidt en blanding af det hele og med et utroligt godt og fornuftigt sind.
Hun kan dog være lige så stædig, som hun er dejlig. En rigtig RØDHÅRET dame, for at sige det mildt. Hun har sine meninger om tingene, og vil gerne at de er 'lov', men kan sagtens overtales.. Hun er førerhoppe alle steder hun kommer, og går gerne forest hvis flokken tøver.
Og så er hun Mors pige - ingen andres! ;-)

Fyldt til randen med personlighed, og gerne lidt over ;-)

Gangarter
Skridt: Hun løfter pænt og træder godt indover, taktfast og ren - Man skal dog bestemme tempoet hele tiden, for at få det mest optimale ud af den.

Trav: Fantastisk stor trav, med højt knæløft og massere af haseaktion.


Galop: Dårlig balance i galop, men bestemt en kæmpe og rummelig galop.

Virkelig fintfølende på hjælpere, og vil gerne yde og gøre rytter tilfreds.
Stævner
2.8.14
''Rox'' er hermed kåret i 2A, som nr 2. ud af en klasse med 7.. To afviste og ingen i 1. Klasse.
Beskrivelsen lyder således:
God type med god bredde, men mangler dybde. Kønt hoved og øje, dog lidt lange ører. Særdels god hals. God skulder. God manke. Særdeles god overlinie. God stærk ryg. Kort kryds. Ringe lår. Forlemmerne mangler fundament, lange piber. Gode albuer samt hovskæg. Baglemmerne har lange koder. Hoppen har piphas. God i skridt og aktiv i trav.

^ Hun klarede sin første tur udenbys helt fantastisk - lydig, velopdragen og fornuftig..
Jep, jeg er godt tilfreds :-)
Stamtavle


Halvsøster til min søsters: Mr. Roy
(som også er her på hg)
Far:
Danaway zedan
Farfar:
Trevallion valentino
Farfars far:
Brynymor welsh magic
Farfars mor:
Trevallion rhoda
Farmor:
Trevallion april
Mor:
Nordgaards ronja
Morfar:
Parc reveller
Mormor:
Kentchurch rosetta


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg fik hende i 2010 som en helt rå hest uden kendskab til hverken grime eller andet, det første sted hun stod opstaldet måtte de ringe til mig hver gang hun skulle i hænder (lukkes ud osv.), da hun simpelthen var farlig for sine omgivelser - hun havde absolut ikke lært menneskegrænser, og dem der var overtrådte hun lige med det samme.. Når hun 'tændte' dengang jeg fik hende, så hun hverken andre eller sig selv. Man kunne lige så godt gå med en hingst på 2 meter midt inde i en hoppeflok i brunst..

Jeg har nu arbejdet mig stille og roligt op til en ret fornuftig hest, som har været længe undervejs med at blive moden. Dog er hun stadig en rødhåret hoppe og skal tackles på den helt rigtige måde, for ikke at ''falde tilbage til gamle vaner''..
Vi har arbejdet en del med kapsun fra jorden, løsspringning, horsemanship og kapsun - men da jeg primært er dressurrytter, har det været det som har tændt mig og Rox mest. Vi har dog været næsten 2 år om at finde ud af at det er den akademiske del i dressuren vi skal bruge for at gøre fremskridt, og NU tager det endelig fart :-)

Jeg var egentlig taget ud for at kigge på en anden welsh cop hos avleren, og imens avleren står og snakker om den hest jeg egentlig var taget ud og kigge på, stopper jeg hende og siger: ''du kan bare snakke.. Jeg skal have hende her med hjem'' og således fik damen sin vilje.. Der var den kemi imellem mig og Rox som jeg havde søgt efter længe, og er slet ikke i tvivl om at hun er den helt rigtige hypper for mig :-)

Rox er nu bedækket med Kildegaards Hector og venter føl i april 2016 :-)

D. 13 april folede Rox et smukt, sundt og velskabt hoppeføl - hun klarede sin nye rolle som mor helt fantastisk - hun virkede som om at hun havde prøvet det 100 gange, trods det var hendes første gang.
Helt igennem fantastisk pige jeg har mig!
Kommentér på:
Welsh Cob (sec D) Roxette Royal
Annonce