{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Tøsen 2000

2.638 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Simone L
Kvinde | 26 år | Oprettet: 6. jun 2011


Irish Cob Tøsen

Fødselsår:
2000
Højde:
Hun er omkring 144
Temperament
Hun er så rar mod alle, og så nem at have med at gøre. Hun elsker at have folk omkring sig og små børn kan nemt omgås hende.
Gangarter
Tøsens gangarter ligger på en middel.
De er ikke noget specielt. Hun har høje knæløft i trav og en fin galop, dog kan hun virke en anelse tung.
Stævner
Nej
Stamtavle
Ukendt, men blevet bedømt til kåring til at være irish cob/connemara blanding, med udseende som irish cob. Ved ikke mere end at hun skulle være hente fra England af en hestehandler, hvor hun blev solgt, som irish cob så har haft lidt svært med, hvor hun skulle ligge under ved race men da hun har udseende af irish cob, og hun dengang til kåringen så lidt ranglet ud, har jeg sat hende under irish cob, da alle altid også har nævnt hende som irish cob.

Køn
Hoppe, der gennem årene har fået tre føl
Kastanjelundens Dustin.
Kastanjelundens Simone.
Kastanjelundens Logan.
Bemærkninger
14 november 2011
Fik hende, som tidlig konfi. gave d. 14 november 2011. :-) Jeg skulle endelig ikke have haft hende før min konfirmation i april 2012, men pga. at jeg har haft problemer med angst valgte mine forældre at give mig hende lidt før, så jeg havde noget der kunne hjælpe mig og holde mig oppe :-) Hun hjælper bestemt mig på mine dårlige dage, da hun altid kan få mig til at smile.. Den tossede hest :D

Hvem er Tøsen?
Tøsen er en super dejlig pony, som man ikke kan andet end elske! Hun er meget stædig og har helt klart sin egen mening om hvordan tingene skal gå, og hun har intet problem med at vise, at hun ikke er helt tilfreds med det vi lige har gang i.
Hun er utrolig nem at omgås og små børn vil nemt kunne få en tur på hende. Min lillebror har før været med ude i skoven på hende, hvor jeg trak hende. Aldrig har hun været så rolig, og ikke det mindste gjorde hende usikker/bange. Han også travet på hende sammen med mig. Ingen problemer selvom min lillebror kun var 3 dengang.
Men med det samme du forlanger noget af hende, skal der en rutineret rytter til for at få vist hende vejen frem.
Hun er 99% trafiksikker. Hun er ikke speciel glad for store køretøjer. Om hun reagerer er altid til at vide, dog aldrig noget specielt udover 1 uheld med en lastbil som nok har gjort hende mere usikker end før.

OPDATERING
1/8 2015

Tøsen for ikke lavet så meget for tiden, som jeg kunne håbe på.
Jeg har ikke haft den store lyst til at ride tur på hende, og har derfor bare ladt hende gå og hygge sig, da jeg ikke vil ende med en dårlig oplevelse.

Jeg kan mærke på mig selv at min interesse for jordarbejde er vokset med lynetshastighed, og tror at det er det jeg vil ligge vægt på i min og Tøsen træning den næste tid. Vi har snuset til det for et par måneder siden, og der gik det super godt. Her trænede vi også en del fra ryggen af i rebgrime og cordeo, så det kommer så småt nok også med i træningen igen.

Udover det er Tøsen bare den skønne hest hun plejer at være, og kan slet ikke fatte at jeg snart har ejet hende i 4 år! Må vi få mange flere år sammen :-)



September 2014*
Tøsen har haft dyrlæge på i starten af dette år , og hun har fået konstateret flere slags allergi; svampesporer, og nogle forskellige former for støvallergi. Nu efter et par måneder, har hun fået lavet allergivaccine, og alt fungere bare meget bedre nu, hvor vi er snart færdig med hendes første vaccineforløb. Vi rider på normal plan nu, og man kan stort set ikke mærke noget på hende. Kun de dage med meget fugt kan komme et host eller to, så jeg er bare super glad, for at vaccine virker på hende, og at vi kan komme videre med vores ridning.

*2014 ca. oktober
Efter Tøsen er kommet hjem er stå går dressuren bare FANTASTISK. Jeg føler ikke at hun keder sig mere i dressuren, hvilket jeg tror er fordi at vi lige fortiden rider på marken. Hun løfter ryggen, og søger selv med det samme ned. Selv min mor der ikke har redet i flere år, kunne sætte sig op på hende og hun gik godt, selvom min mor ikke kunne støtte hende helt optimalt, hvilket siger meget om at hun tydeligt har fået en bedre balance og musklerne til at løfte sig selv. Jeg er simpelhen bare så glad, for de tydelige fremskridt Tøsen har gjort den seneste tid med dressuren, og hvor meget jeg selv har forbedret mig bare de sidste par år. Jeg har lært utrolig meget af den hest, og jeg har lært hende så meget, og forhåbentligt bliver det ved sådan.
Jeg fatter ikke at jeg allerede i næste måneder har eget Tøsen i 3 år! Og kendt hende i 5 år! Jeg kan virkelig ikke undvære hende. Hun er bare sådan en fantastisk hest med sin helt egen charme.

*Opdate 14/1 2015
2014 har ikke været mig og Tøsen år. Vi har haft kæmpe op og nedture hver for sig, og bestemt også i vores samarbejde. 2014 er året hvor der er blevet fældet mange tårer og dagene har været lange. Mange misforståelser, allergi og en usikker hesteejer. 2014 har også været året hvor vores lille heste familie er blevet udvidet med 2 små skønne basser.
2015 er endelig startet og vi starter fra nul og arbejder os fremad.
Kommentér på:
Irish Cob Tøsen
Annonce