{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Miniature Lona v.d. Wilpsedijk [Tidl. part] 2001

2.067 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Katrine&Fiona
Kvinde | 26 år | Oprettet: 30. okt 2010


Hollandsk Miniature Lona v.d. Wilpsedijk [Tidl. part]

Fødselsår:
2001
Højde:
Lona er en lille middel miniature på 81cm (:
Temperament
Lona er generalt meget rolig, selvfølgelig nysgerrig. Kan blive lidt ivrig på tur, men ellers super børnevenlig ved de små(;
Gangarter
Til hoppekåring i 2004 fik hun bedømmelsen:
Ret god og taktfast skridt.
Ret god trav.
Ret god galop, lidt på forparten.

Generalt meget hurtige gangarter! Hun elsker selv fart, og viser sig helst i traven.
Stævner
Hun har været til et par kåringer.
Stamtavle
F. Little Boy
FF. Zorax FFF. Rickie
FFM. Bianca
FM. Sandra V.D.Spekstraat
FMF. Pinto Keur Pref.

M. Anne V.D. Wilpsedijk
Resten af hendes mors familie er ukendt (:

Lona har fået et føl før, det er NKGs Fighter.
Køn
En dejlig hoppe!
Bemærkninger
Lona v.d. Wilpsedijk (i daglig omtale Lona) er en pony som jeg træner/hygger med når jeg alligevel er nede på gården for at være sammen med Kashmir. Jeg er en slags part/passer på hende. Rider hende ikke! Selvom hun ligner lidt en shetlænder, er hun det ikke! Hun er en miniature, dog en lidt overvægtig en med en masse vinterpels (: Lige for tiden laver vi noget jordtræning, leger fangeleg på banen, træner bomme, eller går en tur. Jeg tænker lidt på først og fremmest at få hende i form, og så derefter begynde at springe med hende.

Da dem der ejer Lona fik hende hjem, var hun bange for alt og alle. Dog fandt hun hurtigt ud af, at tingene alligevel ikke var så farlige. I dag er hun bare kold over for alting, hvilket også gør hende utrolig børnevenlig/god til handicappede. Har fået fortalt at der i en periode var en kørestolsbruger som kom og kørte lidt rundt med Lona på gårdens område. Hun nød det vist, da hver gang hun så kørestolen fra folden kom glad gående.

Fold: Ude på folden hilser hun glædeligt på en, så længe der ikke er alt for mange heste i nærheden. Har du først givet hende en godbid følger hun dig overalt på folden, selvom der jo er en masse græs. Begynder de andre minier at komme hen til hende og jeg, får hun hurtigt vist dem, at det altså kun er hende, der skal med mig.

Stald: Inde i stalden skal alt lige undersøges.. Der kunne jo være noget som kunne spises. Tit får hun rodet en del, og så er det mig der står med oprydningen.. Hun nyder at få den store gnubbetur med børsten, så vinterpelsen ryger hurtigere af.

Banen: Hvis du har hende løs står hun enten bare og spiser græs, eller også kigger hun på hingstene (også selvom de andre minier løber rundt om hende). Men lige så snart du har hende i et torv eller longere hende, er der et helt andet fokus. Nemlig et fokus på dig selv.

Tur: På tur er hun dejlig energisk, og går da gerne forrest. Og hvis hun ikke lige går forrest, ender hun alligevel forrest på en underlig måde^^ Hun er rimelig kold over for alt og alle. Ser dog helst at turen foregår med fuld fart fremad. Dog altid når vi er på vej tilbage fra en god lang tur, slapper hun endelig af.

Til hoppekåring i 2004 fik hun følgene bedømmelse:
Lona er en hoppe af ret god type. Passende dybde, middel bredde. Stort hoved. Velansat hals. God skulder og manke. Ret god overlinie. Lidt stram lænd. Velformet kryds. Jævnt føre lemmer, fransk for, lidt rette bag. Ret god og taktfast skridt. Ret god trav. Ret god galop, lidt på forparten.

Krop 7 7 8 7
Lemmer 5 6
Bevægelse 7 7 7
Helhed 7


En slags dagbog:
Mandag den 26/03-12:
Virkelig fed dag! Vejret var super, så selvfølgelig skulle vi da på tur sammen med Silke!(: Det meste af turen foregik i skridt, men der var et stykke som er perfekt til en god trav/galoptur. Vi mødte rimelig mange hunde, biler og andre 'farlige' ting, men Lona var bare kold. Hun blev forskrækket en eller to gange, men fandt dog aldrig ud af hvorfor. Hun var helt træt tilsidst, kan godt mærke hun er ude af form(:

Onsdag den 11/04-12:
Lang tid siden jeg sidst trænede med Lona, men nu skal vi endelig igang igen! Da jeg hentede hende på folden, fulgte 2 af de andre minier med os, men Lona fik da hurtigt vist at det altså kun var hende som skulle med mig xD. Endelig er hun begyndt at fælde, så hun fik den store gnubbetur. Nede på banen longerede jeg hende, hvilket hun er rimelig god til. Dog mangler der lidt balance i galoppen, så hun ter' sig lidt underligt i starten. Efter det græssede vi lidt, og fik taget nogle billeder<3. Så da jeg havde fået smidt hende på fold igen, stod hun bare og kiggede på mig, som om at det var alt for tidligt hun kom på fold :b.

Torsdag den 12/04-12:
Havde ikke så meget tid med hende idag, men det var fint nok<3. Fik striglede hende godt og grundigt, da hun virkelig bare har en tyk vinterpels O: Dagens motion var leg på banen, sammen med nogle af de andre minier.. Dog ville Lona hellere æde græs xD.

Søndag den 15/04-12:
Det regnede, men det skulle ikke forstyrre vores træning! Idag trænede vi bomme, og fik da også sprunget lidt gymnastikspring for at starte stille op. Derefter øvede vi komandoerne 'stå' og 'kom', det gik også super, når man tænker på at det var første gang vi øvede det. Ude på folden efter træning gik jeg lidt rundt og nussede Lona, og hvis nogle af de andre minier kom for tæt på, fik hun da lige vist at det kun var hende jeg var interesseret i<3. Hvor er hun dejlig!

Tirsdag den 17/04-12:
Lona kom travende hen til mig på folden, da jeg kaldte på hende :-D! Virkelig sødt. Slap hende lidt løs på banen idag, da hun virkelig var en energibombe. Løb bare rundt, igen, og igen, og igen xD. Vi trænede også lidt 'stå' og 'kom' hvilket hun sagtens kunne huske(; Der mangler stadig meget træning i de 2 kommandoer, men det kommer!
Da jeg havde sat hende på fold igen, blev hun ved med at følge efter mig, og kiggede bare underligt på mig.

Onsdag den 18/04-12:
Idag var en helt fantastisk dag! Jeg kunne ikke ride Kashmir, så jeg gav ham en fridag, og brugte derfor al min energi på Lona<3. Hun nød det virkeligt! Da hentede hende på folden, gik hun helt op til leddet (hvilket hun slet ikkke plejer at gøre, da hegnet er så farlig! Der er jo stød i..), og da jeg så åbnede leddet gik hun mere eller mindre roligt ud. Inde i stalden brugte jeg godt nok lang tid på at gøre hende fin. Ude på banen startede jeg med at longere hende lidt, hun drillede lidt, men tror mest det var fordi jeg ikke lige var så fokuseret xD. Efter det trænede vi 'stå' og 'kom'. 'Kom' er hun blevet så god til! Dog kan det sagtens blive bedre. 'Stå' er dog en lidt anden sag, men det skal nok lykkes! Efter det hyggede vi bare lidt med nogle gulerødder.

Mandag den 23/04-12:
Var tidligt derude idag, så brugte ekstra lang tid på striglingen (; Ude på banen var hun skøn, vi sprang. Lidt usikker, og lysten manglede lidt. Men vi er stadig nye i spring, og Lona mangler stadig at smide et par kilo, så hun har lidt svært ved det. Vi springer kun for at få lidt afveksling i vores træning (jordarbejde, longering og ture). Fik også Matilde til at tage lidt billeder (: Lona var også i brunst, så hun var lidt anderledes at arbejde med idag..

Onsdag den 25/04-12:
Longerede hende idag.. Hun gik super på den ene volte, men den anden volte ville hun bare ikke /: Hun fik dog gået på begge volter, men der skulle meget overtalelse til. Efter det skridtede jeg hende af på tur, super hyggeligt. Vi gik i vejkanten, og hun sagde intet til den tunge trafik (bla. lastbile). Så dejligt!

Søndag den 29/04-12:
Havde min veninde Esther med dernede idag, og hun havde taget sit spejlreflekskamera med. Hun fik taget nogle virkelig gode billeder! :D. Lona sprang jeg lidt igen med idag. Hun sprang med virkelig stor lyst! Kom helt op og sprang 40cm. Hun stoppede lidt de første par gange. Men usikkerheden forsvandt ret hurtigt, og så fløj hun ellers bare over. Vi trænede også lidt 'stå' og 'kom' hvilket hun også bare var super til. Hun kan næsten 'stå' på stemmekomando (:!

Fredag den 04/05-12:
Det var stor bededag, så jeg havde hele dagen sammen med Lona<3. Først hyggede vi godt og grundigt inde i stalden,, Hun er virkelig begyndt at fælde.. Det må være det varme vejr, som der havde været i den uge. Ude på banen sprang vi lidt (det er blevet til vores yndlings ting at gøre :D). Vi kom vel op på 40-45cm i en lodret (; Virkelig fedt! Vi sprang også lidt krydsspring, hvor hun bare fløj over (: Hun kan 'stå' på kommando (skal dog lige have genopfrisket det første gang man øver det på dagen, men ellers kan hun det resten af dagen), så fik hende til at stå med benene på hver side af en bom :b.

Mandag den 14/05-12:
Vi lavede ikke rigtig det store idag(: Hun fik bare en god tur med striglen, da hun stadig har en del vinterpels.. Halen blev også lige rettet til, da den ikke lige så, så pæn ud. Ellers hyggede vi os lidt på folden<3

Onsdag den 16/05-12:
I dag blev mest bare til en hygge dag inde i stalden grundet regnen (; Ville have været på banen, men nu hyggede vi jo lige og det regnede. Lavede egentlig ikke særlig meget, udover at klø Lona<3. Den bette hest klør jo igen :-D! Så mens jeg kløede hende, kløede hun mig. Virkelig hyggeligt. Sådan blev vi vel ved lige indtil vi skulle lukke heste ind (;

Søndag den 20/05-12:
Alle heste kan sparke, også selvom man siger: "Den sparker ikke, det kunne den aldrig finde på". Det lærte jeg i dag. Vi var på tur med Charlotte og Silke, og Lona var ret umulig. Troede det var fordi jeg ikke havde haft hende på banen i den sidste uges tid. Men det var åbenbart Lona som synes vi skulle have en magtkamp. Det gik ikke rigtig op for mig, så vi gik videre, indtil vi skulle trave lidt og hun sparker ud efter mig, fordi jeg holder hende igen. Hun ramte mig hårdt på hoften.. Jeg er mest til at rytter og pony/hest samarbejder og ingen af dem er decideret lederen, men når hesten prøver at dominere mig, bliver jeg nød til at sætte dem på plads, da det ellers bliver for farligt. Efterfølgende var der intet, og hun var afslappet (var meget anspændt før det) og lyttede til mig, og jeg lyttede til hende, og hun fik mere 'frihed' på turen (;

Onsdag den 23/05-12:
I dag sprang vi. Det gik super godt, hun sprang virkelig godt, dog med lidt mindre energi pga. varmen.. Vi kom dog op og springe ca. 40-45 i en lodret som sædvanlig. Synes det godt gået :-D.

Onsdag den 30/05-12:
Da jeg hentede hende på folden, havde hun kun været der i et kvarters tid, så Frank ('staldmester' eller hvad man nu kalder det) var overrasket over at hun bare gik med mig. Inde i stalden brugte vi god tid på striglingen, tror sgu aldrig at den bette hest kommer af med al sin vinterpels... På banen øvede vi lidt longering, da hun ikke er så god til det. Tilsidst blev hun rigtig god, og gik afslappet, og longen var hele tiden løs (både skridt, trav og galop). Vi mangler stadigvæk træning, men vi har massere af tid. Lona og jeg skal snart ud på en masse ture når vejret er til det, da hun er kørt lidt død i banetræning.

Mandag den 05/06-12:
I dag var der blevet fundet tingene frem til agillity, så det skulle selvfølgelig afprøves :-D. Lona var lidt bange for pindene med flag i, de plejede jo ikke at være der O: Men efter et par gange hvor hun snuste til dem, og fik et par godbidder, kunne vi nogenlunde lave slalom imellem dem. Skøre hest.. Ellers klarede hun banen godt, lidt kluntet, men det er jo bare hendes måde at gøre tingene på xD. Ellers skridtede vi af på tur, hvilket hun virkelig nød (;

Mandag den 11/06-12:
I dag begyndte vi på lidt klikkertræning, hvilket hun hurtigt fattede pointen med (: Vi fik øvet noget Løfte/Holde, som så senere skal blive til spanske skridt. Vi fik også øvet stå, som hun er ret god til (-;

Lørdag den 16/06-12:
I dag gik vi en dejliig lang tur, og udforskede området sammen med Matilde og Uno. Den lille dame er blevet rigtig rund pga. al den sommergræs xD.

Onsdag den 20/06-12:
I dag gik vi ud på banen for at springe lidt. Hun var virkelig god, og havde lysten i dag! Vi fik sprunget en kombi (krydspring og så lodret) på ca. 35-40cm, hvilket jeg syntes var ret godt gået af hende! Vi skridtede af på en tur, hvor vi fik taget lidt billeder, og hygget. Hun har stadig lidt vinterpels, så mon ikke hun snart taber den hele? :b

Onsdag den 27/06-12:
I dag sprang vi igen (-; Vi kom op på en lodret på ca. 50cm, hvilket hun tog meget pænt. Hun stoppede et par gange, men er heller ikke ordenlig i form + så var det også rigtig varmt, da solen stod lige på, så er ret tilfreds med arbejdet i dag :D. Hun fik lige et flip midt i det hele, men hun er også hingstegal /:

Mandag den 23/07-12:
Sidste dag som part.. Kommer til at savne den lille ponyprut... <3

~ Lona er den allerførste hoppe, som jeg har kunne arbejde sammen med. Hopper og jeg har bare altid været en dårlig kombi, men med Lona går vores arbejde bare dejligt! Fra første gang jeg arbejdede/så hende, vidste jeg bare, at endelig var der en hoppe jeg kunne sammen med! ~

~ Lona betyder utrolig meget for mig, hun er nem at arbejde med, lytter, og ved hvor grænserne går ~
Kommentér på:
Hollandsk Miniature Lona v.d. Wilpsedijk [Tidl. part]
Annonce