{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Lusitano Boreal [Himmelhest] 2006

9.250 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

DISTURBIA
Kvinde | 30 år | Oprettet: 20. jun 2005


Lusitano Boreal

Fødselsår:
2006
Højde:
Boreal betyder 'nordlys' på portugisisk og udtales 'Bu-di-ahl'

157 cm.
Temperament
En ægte lusitano. Stolt, social, lærevillig, fyrig og imponerende. Han er hingst, og han ved det, men er altid til at kontrollere. Står i boks ved siden at min anden hingst, og på fold ved siden af to unghopper. Kigger kun - springer aldrig til siden for noget. Han er samtidig legesyg og grænsesøgende, indbegrebet af den portugisiske krigshest. Indeholder alt, der fascinerer mig ved racen.
Gangarter
Særdeles gode, store og rummelige gangarter. Stor skridt, trav med god sving og særdeles god, opadspringende galop.
Stævner
Ingen.
Vil blive stillet til kåring i løbet af 2013.
Stamtavle
Puro Sangue Lusitano
Avlet af Dr. Pedro Choy (Coudelaria Entre Tejo e Sorraia)

Far - Refrão (COMPANHIA DAS LEZIRIAS, S.A.) - 73 points - Isabelle

Mor - Hardi (JOAQUIM MANUEL MURTEIRA GRAVE, ENG.) - 68,5 points - Hvid

Morfar - Danubio (JOAQUIM MANUEL MURTEIRA GRAVE, ENG.) - 76 points
Køn
Hingst.
Bemærkninger
Boreal er den første perlino/isabelle (ej farvetestet) lusitano i Danmark, og han blev importeret d.19 marts 2012.

Siden 9. klasse har jeg drømt om en ægte lusitanohingst i den lidt specielle farve - Og foruden flere år med drømmerier, skulle jeg lede hele tre år efter ham.

Faktisk mødte jeg ham på min anden rejse til Portugal - Eller nærmere, min mors veninde, der har været med i hele jagten. Han var kun to år gammel, men mindede hende øjeblikkeligt om vores anden lusitanovallak, Bohemio.

Jeg ankom til Portugal d.18 december og så en video af ham som 3-års, og jeg var bestemt ikke imponeret. Men det skulle vise sig, at jeg skulle tage fejl, for d. 19 december 2011 mødte jeg Boreal for første gang.

Allerede indenfor de første skridt smeltede vi sammen, og Karin, som var med, kunne tydeligt se hvordan jeg 'sank ned' i hesten og smilede bredt over hele hovedet. Det skulle simpelthen være ham.

Min drøm blev opfyldt.

Jeg har mange planer med Boreal, jeg håber på at nå to kurser med Rodrigo Matos, min portugisiske mentor - Og til næste år skulle han gerne, hvis han er klar, stilles til kåring i Tyskland. Han er mit håb indenfor klassisk dressur og vi skal også meget snart igang med Working Equitation.

- Marts 2012 -
Boreal har i skrivende stund været i Danmark i lidt over en uge, og han er begyndt at falde ned. Han er på fold dagligt og er blevet trænet 3-4 gange i dressur, det går super godt, han er utrolig koncentreret og forbavsende nem af en hingst.

- April 2012 -
Om to dage har Boreal været i Danmark i en måned. Han er begyndt at lære rutinerne, og går nu på fold imellem 9 og 12 timer dagligt, hvilket han nyder og i den grad har fortjent! Vi er nu også ved at få styr på hans unoder, og vi er ligeså stille begyndt med Working Equitation. Han går rigtig godt i dressuren - og vi har opdaget at han også er en særdeles god springer. Næste punkt på dagsordnen bliver vores første tur 'i byen' til maj, hvor Rodrigo Matos giver clinic.

- Juli 2012 -
Det har været en lang, stressende og svær vej med Boreal, der simpelthen bare ikke kunne falde til som ridehest i Danmark. Vi har haft prøvet alt og har fået meget hjælp, men han var frustreret, kunne ikke tage på og var generelt svær at være omkring, især fordi at han blev meget påvirket af klimaet og de store vejrskift. Derfor måtte jeg tage den sværeste og mest fortvivlende beslutning og sende ham tilbage til Portugal, hvor hverdagen er helt anderledes for hestene. Det er noget af det hårdeste at gøre, også at indse, at drømmehesten desværre ikke matchede alligevel og ikke havde det godt hos os. Men jeg blev helt overbevist om at min beslutning var rigtig, for da Boreal ankom efter tre døgns transport, var han fuld af overskud; og faldt øjeblikkeligt helt til ro igen.
Kommentér på:
Lusitano Boreal
Annonce