{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Santos [Himmelhest] 2011

6.520 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nichole Matzen
Kvinde | 28 år | Oprettet: 8. sep 2011


Dansk Varmblod Santos

Fødselsår:
2011
Højde:
Da jeg fik ham hjem den 9 april 2012 var han MAX 125.
I dag den 21-08-2014 er han 160 +/-
Temperament
Santos er en hest med super dejlig personlighed!
Han syntes alle heste er super søde og kalder på dem, uanset om man er hoppe eller vallak.
Hingste er lidt en anden sag ;)

Under ridningen lytter Santos til sin rytter. han rides både af erfaren rytter med også helt nybegynder uden problemer.
Han er ret svær at tænde i dressuren hvor det er tydeligt at mærke at spring er hans passion.
Gangarter
Skridt -> middel
trav -> middel
galop -> middel
Stævner
16. december 2017 (KOOR)
Krydsspring - 30 cm (2. plads)
Babyjump - 50 cm (2. plads)

17. december 2017 (KOOR)
LD - 66,111 % (2. plads)
LC - 61,800% (11. plads)
Vinder havde 70,200%
Jeg glemte ledtridning det første stykke og glemte trav i indridning, så er godt tilfreds med de 61,800%

4. fabruar 2018 (KOOR)
LD1 - 65,278 % (2. plads)
LC1 - 63,600% (4. plads)

17. marts 2018 (KARR)
LD1 - 68,611 (2. plads)
LC1 - 66,200 (3. plads)

18. marts 2018 (KARR)
LF 70 cm - 4 fejl (B0 metode)
LE 80 cm - 0 fejl (B0 metode)

27. april 2018 (Sabro)
LC1 - 65,600 % (delt anden plads)
LC2 - 63,125 % (5. plads)

28. April 2018 (Sabro)
LC1 - 66,800 % (14. plads)
LC2 - 62,083 % (21. plads)

29. april 2018 (Sabro)
LE 80 cm - stil 7,4 (6. plads)
LD 90 cm - Stil 7,5 (4. plads)

27. maj 2018 (KOOR)
LE 80 cm - 0 fejl (1. plads)
LD 90 cm - 4 fejl (3. plads)
Stamtavle
Far: Vestergårds Rafinel
FF: Rams Junior.
FFF: Roots xx
FFM: Halina

FM: Rasmine Højbogård
FMF: Rarus
FMM: Julette

Mor: Skovlys Filuca
MF: Fana L - Prydsholm
MFF: Mago xx
MFFF: Diligo

MM: Castanie RDS
MMF: Bartoldy
MMMF: Maghagoni
Køn
Han er en skøn hingstebasse, med masser af udstråling!
og skal blive ved med at være hingst!
Bemærkninger
OPDATERET 22. marts 2018 ! Se bunden

Hvis du kunne tænke dig at følge Santos og jeg i vores udvikling så like gerne "hans" side på facebook :)
https://www.facebook.com/pages/Santos-og-Nichole-Matzen/666466746739266

Så er det vist blevet tid til at skrive lidt nyt. det er ved at være godt et halvt år siden der kom opdatering her inde.

Vi har den sidste 2 måneder redet fast hver anden dag, dette var for at han begyndte at få en ordentlig kondi og kom af med sin store runde mave, det hjalp super fint.
Under ridning er han super sød, vi kan self have vores uenigheder, men hvem har ikke det? Vi begyndte i starten af de to måneder at arbejde med at han skulle gå til bidet, hvilket han klare super flot, når man tænker på hvor få gange jeg skal øve tingene før det er "koedet ind" og man kan begynde at finpuse lidt.
Tror jeg red 3 gange hvor det bare var en stor kamp, den 4 gang var der ingenting overhovedet og han gik der bare.
vi har så fortsat redet hvor vi kun fokusere på at gå til bidet.
Da der ikke var noget at pege fingre efter mere begyndte vi at ride lidt mere rundt på folden, både mere ligeud men også skifte volder i trav og han fortsat skulle gå til bidet, det tog heller ikke mange gange før den sad ret godt i skabet :)
Super tilfreds med det (Y)

Udover ridningen så leger vi også meget på folden, jeg har haft kæresten med ude ved Santos nogen gange,
Santos syntes det er super sjovt og elsker at vise sig frem, med alle hans bukspring og stejlen, og mest af alt hans super lækre gang han kan, både trav og galop!
der er desværre ikke blevet optaget noget endnu, men jeg prøver at huske kameraet næste gang ;)

Hvordan fik jeg ham?

Santos kostede mig ikke penge men kostede mig dyrt alligevel! for jeg måtte lade min anden pony Nudie tage hans plads hjemme hos Santos ejer. og siden har jeg faktisk ikke hørt fra lille Nudie, og fik ikke engang sagt ordenligt forvel, så Santos har haft en dyr pris!
Men jeg har fået SÅ meget igen at det gør ingenting! :D
fra jeg var ude og kigge på santos første gang til jeg fik ham hjem gik der 3 måneder! :O fordi tidligere ejer ikke "kunne" bytte rundt, og efter 3 måneder måtte jeg sige nu var det nu, for ellers var det ikke sikkert jeg havde fået ham hjem, så det var meget fint.

desværre fik jeg ikke en særlig fin hest hjem! fra jeg så ham første gang til de kom med ham, havde han fået lys og blevet meget tyndere, faktisk helt udmagret! men glæden i øjnene kom hurtigt tilbage efter han fik en masse omsorg!

ved dyrlæge chek fik han både chip, vaccine og bestil pas, og fik så af vide han var FULD af lus, han havde navlebrok, han gik alt alt for langt nede på balderne... så smeden skulle komme meget snart hvis ikke det skulle have betydning for hans benstilling... jeg fik af vide han havde MEGET galle i bag benene og det måske kunne udvikle sig til mus, og at han var vildt underærneret...

den gang opførte han sig som om de havde banket ham der hvor han stod før, han ture ingen ting og ville helst bare stå i et hjørne for sig selv, han kunne INGENTING! ikke engang trækkes med, det var vildt hvad jeg entelig havde fundet mig! (ikke dårligt om tidligere ejer og han er måske også bare forsømt en del... men derfor var tanken der stadig )

men på tros af alt det valgte jeg at beholde ham! og det har vist sig at være det bedste der nogensinde kunne være sket! han har lige siden kun vist sig positiv og hans udvikling har været så stor at det kunne ses dag til dag!
jeg begyndte jo self med det samme at bearbejde de problemer der var, behandle ham for lus, ringe efter smed/hov trimmer, og fede ham op. hans pels var det nødvendig at rykke af med en ko strile, altså sådan en jern strigle noget, og det lykkedes da også til sidst.
jeg begyndte at lære ham at løfte hove, røres over alt, kunne trækkes med og at bearbejde den frygt han konstant havde, for alt.

og bare se hvad jeg har nu! en vildt lækker hingst som veninderne er vildt misunderlig på! :O ja de bedste heste findes tit blandt de grimmeste.
hans gang er i orden, hans temperament er i orden, hans pels er flot og sund, ja i det hele taget er han bare den bedets hest jeg nogensinde har ejet...

Hvordan er han i dag?

Santos har fået en grim vane med at tage sin grime i munden når han skal have den på og han nægter at give slip, det samme gælder tovet, den holder han også i så nogen gang går han tur med sig selv :P
jeg kan i dag gå med Santos uden at have fat i ham, og når man tænker på den gang jeg fik ham var han ikke til at tvinge af sted!
Santos er skide ligeglad med om den nye hest han møder er hoppe eller vallak han vil bare over og snakke! så det kræver lige at man holder lidt ekstra fat, men når først han har fået af vide han ikke skal sige hej til dem, går han lige så pænt igen.
Hingste derimod er lidt en anden snak... Santos ser mig som hans hoppe, det vil sige jeg er førehoppen hjemme på folden, hvilket betyder at hvis jeg går ved siden af Santos og en anden hingst kommer og skaber sig dumt, så vil Santos have den væk, koste hvad det koste vil, jeg er overbevist om det er for at Santos passer på sin flok (bestående af mig og Chantall) men igen som før, når først man siger nej, så er det er nej og han går pænt igen... så opdragene han er :D


************************************************************************************************************
Opdatering! 7 januar 2014

Santos er nu kommet med mig til Østjylland hvor han er kommet ud og stå hos en avler, hvilket han tager super fint med alle de hopper omkring sig, og stadigvæk opføre sig super godt.
Han har for første gang haft bid i munden for en lille uges tid siden, hvilket han med det samme accepterede, og gør det stadigvæk, vi er nu gået det skridt videre og blive longseret med trensen på. her har han vist at træningen har givet pote, han løfter nemlig sig selv op i "konkurrence" holdning lige så snart han skal trave, han går pænt frem og ned i skridt men lige så snart vi traver begynder han at bære sig selv og trave lige så fint rundt. jeg må sige jeg er godt tilfreds :D
Samling af så ung en hest er bare ikke særligt sundt, men jeg har det sådan at så længe han selv gør det og jeg ikke på nogen måde tvinger det frem skal han have lov. longseringen er heller ikke længere end 10 min, og så går vi hjem ad igen for lange liner.

Nej hvor jeg dog glæder mig til at sidde på ham, jeg tror det bliver en oplevelse helt i skyerne og han virker til også at blive let på tøjlerne så det skal jeg heller ikke arbejde med. jeg tror ikke det kunne blive nemmere :)
Der vil komme nye billeder når jeg for kærestens kamera med ud og tage nogen billeder af ham :)

Kig gerne mit album med Santos forandrig og se hvor stor en forandring der er sket :)

Opdatering 15/01-2016

Så er det vist på tide at fortælle lidt om hvor Fint santos klare sig! han har generelt været redet fast i en kortere periode (1-2 måneder) af gangen og så fået en måneds fri ca, for at give ham de bedste vokse muligheder (Y)
Vi er nu begyndt at ride igen, denne gang for at holde mere fast i ridningen! og gøre ham klar til forhåbentligt at starte stævne sidst på året! men nu må vi se om jeg som rytter kan få kvalificeret mig selv til overhovedet at starte stævner!

Santos er fortsat hingst og vil blive ved med at være det endnu, da han har vist sig SÅ sød! han står nu i en stald med 5 hopper, en af dem står endda overfor ham i stalden. hvilket betyder at når han skal sadles op, så står hoppen og stikker hovedet ud for at nusse santos numse (hun kan ikke nå andet) Santos kunne bare ikke være mere ligeglad! han vrikker ikke et øre eller flytter numsen. så det er SÅ fantastisk!
han går ligeledes pænt forbi 4 af hopperne, den sidste hoppe er strid og giver problemer uanset hvilken hest vi trækker forbi! hoppe, hingst, vallak, det spiller ingen rolle, de er ved at æde hinanden gennem gitteret :(

Santos er blevet rigtig dygtig til schenkelvigninger og er begyndt på bagparts vendninger, vi er ligeledes kommet rigtig godt i gang med galoppen! han er altså alt i alt blevet SÅ Dygtig!

Den anden dag red vi med tæppe på, under hele ridningen, inklusiv galoppen, og han var SÅ dygtig! Vi er også begyndt at forbedre det at træde ind under sig selv i traven, meget meget langsomt! da jeg gerne vil have massør på til februar før vi sådan for alvor begynder den hårde træning!

Santos har også fået sig en fast fold makker nu, som sætter ham på plads når det er nødvendigt, men som også gerne leger med ham, lige så vildt som Santos selv leger, hvilket er SÅ fedt!

OPDATERING ********* 31. December 2017 *********
Så er det vist tid til at komme med en opdatering igen.
Santos rides fast og har startet sine første stævner i hele sit liv!
Stævnet var en stor succes på trods af andre ryttere red som om de ejede det hele og lige tæt nok på, Santos var flink og rolig, og kunne have sovet på banen hvis han fik lov.

Jeg er tilmeldt trailer kort og lige om lidt kommer der mange flere stævner lag til !
Vi skal arbejde en del på at han går på to spor, og der kommer en behandler ud til ham hurtigst muligt, så der ikke er låsninger.
Santos har vist stor interesse for spring, og jeg har måtte erkende at spring er nød til at være en fast del af træningen, da han syntes dressur bliver kedeligt meget hurtigt.
Han koger stadig op i hovedet og bliver meget hurtigt hidsig når der kommer spring på banen og der arbejdes flittigt med at få en hest der tænker lidt mere, og trækker vejret.

Santos rides stadig med hopper og vallakker, uden problemer, og rides at nybegynder ryttere - venner og søster der vil prøve - uden problemer og med en hest der lytter.

OPDATERING 22. marts 2018
Nu har jeg snart været ejer af denne fantastiske hest i 6 år! santos bliver i år 7 år gammel, og selv syntes jeg vi er rigtig godt med uddannelses mæssigt, vi er påbegyndt springundervisning og har været afsted 2 gange end til nu og har allerede springet omkring 1 meter !
Santos hopper alt uanset hvad det er eller hvordan han sendes mod det, og reder rytteren hers røv gang på gang !
Vi er lidt udfordret med at lande i rigtige galop, men jeg er sikker på det nok skal komme.
Dressur mæssigt rider vi stadig ikke undervisning, men jeg ser videoer, læser bøger og ser flere videoer samt overvære nogen af de andre få undervisning hele tiden, så vi kan forbedre os.
Som det ser ud lige nu har Santos smerter i ryggen og jeg mistænker sadlerne, så der skal findes en sadelmager der kan hjælpe os med dette problem.
alt i alt en dejlig hest endnu der bare forbavser mig gang på gang <3

juli 2022**********************************
Desværre har jeg måtte sige farvel til min elskede flotte fyr, der blev gjort fund af stor tumor af ond artet vækst, og selvom han kun var mindre generet af det i øjeblikket groede den med en hast der ikke var et hesteliv værdig, han er derfor aflivet den 30. juni 2022, i en alder af sølle 11 år og 1 måned. vi nåede at få 10 1/2 år sammen, og det er 10 år der har lært mig hvem jeg er og hvad jeg står for, det er min sten gennem 10 år jeg sagde farvel til, slet ikke klar til at stå alene uden ham, men desværre ville skæbnen bare at vi ikke skulle have mere tid sammen, og hans opgave her på jorden var udført.

Rest in peace my love <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Santos
Annonce