{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Birkebo's Calimero 2012

1.334 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Birkebo's Calimero

Fødselsår:
2012
Højde:
Calimero var d. 26-04-2012 - 112 cm i stang.
Som knap 6 mdr. ( ½ år) var han 141 cm i stang.

Nu d. 26-04-2013 er Calimero vokset sig til en ponygrime/Cob og 152 cm i stang.

Vi forventer/håber at han bliver minimum 166 cm i stang (dette er taget på baggrund af hans far/farfar/farmor - Mor/morfar/mormor)

Men nu må vi se! :)
Temperament
Calimero er vores første avlede hest og han er simpelthen så flink. Han har været i hånd fra han var 2 timer gammel, så han er godt opdraget.

Han har et godt temperament, og er godmodig, han har prøvet en masse, deriblandt at havde gamacher på, underlag der var fastspændt, dækken på, blevet vasket, haft smed og dyrlæge og de har alle udtalte at han nok er noget af det sødeste de har været ude ved.

Han opfører sig meget gammelklogt og rart.

Men man skal ikke tage fejl af ham! Han ER hingst og har sine egne meninger, så der opstår selvfølgelig lidt små opgør om hvem der er stærkest, men han giver sig som regel hurtigt, hvis bare man er stædig nok. :) Han er under tøflen af min ponyvallak, men han er komplet ligeglad! ;)
Gangarter
Skridt, trav og galop ;)

Han har faktisk 3 gode gangarter. Han galoperer helt fantastisk, med en stor balance og med et gigantisk spring. Han springer naturlige forhindringer på folden og har hoppet lidt frivilligt på banen.

Han skridter godt, og traver over alt forventning!

Er spændt på at se hvordan han udvikler sig, med tiden, når han bliver ældre og stærkere og får en rytter på! :)
Stævner
Nej ikke endnu :)
Stamtavle
Jep. En rigtig fin en endda ;) Hvis han forsætter med at være sød og nem, og blir god, kan han blir avlshingst pga. afstamningen er helt i top :)

Cor de la bryére optræder intet mindre end 7 gange i hans stamtavle! Og Ladykiller xx optræder 5 gange i farens stamtavle og 2 i moren. Så ogs 7 gange..

F. Volstrups Cash
FF: VOLSTRUPS CASILLAS
FFF: COLMAN
FFFF: CARTHAGO
FFFFF: CAPITOL
FM: VOLSTRUPS CORONA
FFM: CHURCHILL
FFFM: CICERO
FFFFM: COR DE LA BRYÈRE

M:GINNERUP LO-ANN (RDH 5141)
MF: LADOGA (DH 486)
M: ASTAIRE DH 333
Køn
Meget smuk hingst ;)
Bemærkninger
Dette er vores nye skud på stammen, og starten på vort stutteri. Han er født natten til 26-04-2012 - 16 dage efter termin :)

Han måler 112 cm, og består bare af ben :)

Så i går morges kl. 05.55 ringede staldens ejer og sagde der var 4 øre i stedet for 2. Han ringede til min mor, som lige var mødt på arbejde i danfoss, hun ringede til min far, som så vækkede mig med orderne - ;" Helene, Helene, Vågn op. Du er blevet tante"

Der kl. 5 om morgen er man ikke så vågen, og skulle lige om omsætter hvad han sagde. Men ca. 05.25 var vi ude på gården - Og så dette dejlige vidunderlige dreng <3

Han er hingst med en lille stjerne, lysebrun, og tror han med tiden får hvide sokker. Han består stortset kun af ben, og målede allerede 112 cm.

Moren Lo-ann folede dog uden problemer, og han var oppe og står da vi kom og var tør. Hun er en pragtfuld mor! Men den lille stakkel har fået yverbetændelse i højre pat og er derfor lidt sart, når han får ved i den. Så hun har fået et skud pencilin, og blir hygget lidt ekstra om. Det hjælper også at han får drikket mere og mere.

Vi var lidt bekrymret, fordi han havde lidt svært ved at kommer op, og væltede rundt når han forsøgte, men det viste sig at han blev ved med at glider med de lange ben, så jeg hæltede lidt ekstra spånder ind og det hjalp. Og så havde han ikke helt fundet teknikken med mælkebaren, så vi hjalp ham lidt, da han virkede meget apatisk.

Omsider fandt han ud af det og SÅ drak han. I går bestilte han ikke meget andet end sove og drikker.

Det var så sødt, fordi da han blev vaccineret stejlede han og trimlede om i halmen. Hun skulle ihvertald IKKE lytte på MIG! tænkte han vist

Men så blev han også pænt liggende med hovedet i skødet på mig og blev vaccineret og lyttet på m.m.

I dag var han så ude for første gang, og det tog han så bare med knusede ro. Dejligt ;)

D. 26-04-2013
I dag er det præcist et år siden han kom til verden, han var længe ventet! Calimero har opfyldt vores vildeste forventninger til ham, idet han har et henrivende væsen, han bevæger sig med en stort overblik og med en god elastik. Han har prøvet en masse, som han tager med knusende ro og selvtillid. Han vælger frivilligt at springer på folden, hvilket han gør med et enormt overskud.

Han er vokset fra en lille knægt på 112 cm ved fødslen til at være en stor teenager på 1 år på 153 cm nu. Han vokser meget og er pt. ret etagebyggede. Vi håber på at han bliver minimum 166 cm i stang og han tegner allerede godt.

Han er vores lille stjerne og håb! Han har gennemgået den vildeste forvandling på et år og vi er meget spændt på at se hvordan han ser ud om et år! :)

Der kommer nok nogle billeder ind senere i dag! :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Birkebo's Calimero
Annonce