{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Heila Halsnæs [Tidl. hest] 2002

6.455 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Signe
Kvinde | 31 år | Oprettet: 6. jan 2008


Fjordhest Heila Halsnæs

Fødselsår:
2002
Højde:
146 cm
Temperament
Rolig og imødekommende. Hun kan dog blive lidt utålmodig, hvis hun keder sig.
Hun er ekstremt cool, når vi skal møde nye, "farlige" ting.
Enorm pony-stædig til tider, men det er jeg ved at pille af hende ;)
Gangarter
Fine gangarter, hvor der på ingen måde mangler fremdrift.
Stævner
Gårdstævne d. 2. Juni 2013:

Agility:
2. plads med 2 sek. fra vinderen.
Heila var super, og fulgte mig i trav, men jeg fumlede desværre lidt med kartoffelen ;)

Dressur:
Lc1
4. plads - 57,9%
Kommentar fra dommer: "Generelt et flot tegnet program"

Min kommentar: Heila og jeg var ikke helt i stødet (for mange nerver), så jeg skulle have haft sporer på, så hun i det mindste kunne forstå mine signaler, da jeg fjumrede lidt med benene. Derfor faldt hun også i trav før hun skulle, og hun manglede energi, men jeg er tilfreds med vores debut.

Sløjfespring 40 cm:
Fejlfri runde
Heila ELSKER at springe! Hun havde god energi og trak fint på springene. Hun var komplet styrbar, så jeg var lykkelig over vores indsats.

Opvisning i akademisk ridekunst
Kommentarer fra "dommer":
Dommeren i dressur roste Heila og mig meget efter at have set vores opvisning i akademisk dressur, hvor hun sagde, at jeg red meget bedre uden sadel, for der kunne Heila forstå mine signaler (ikke noget under, at jeg rider uden sadel til daglig). Flot hest, samt godt trænet og meget dygtig til tricks og andre ting vi viste.

Min kommentar:
Jeg var meget stresset, og banepersonalet var i gang med at sætte spring op, så det blev ikke som håbet, men publikum var med og Heila klarede tricksene rigtig flot. Selve ridningen var også god, og vi fik meget ros for opvisningen, så det var dejligt :)
Stamtavle
F: Orion Halsnæs

M: Leila Halsnæs

MF: Plutonikk

Hun har en lang stamtavle og er kåret samt brændemærket. Hun er en 1. klasses fjordhest.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Heila har jeg været så heldig at låne af Charlotte, hvilket jeg er utrolig glad for!

Heila var slet ikke den hest, jeg havde regnet med at skulle låne.
Jeg kiggede egentlig bare på forskellige annoncer på nettet, og ved et tilfælde klikkede jeg ind på Heilas annonce, og jeg skulle da også til at gå tilbage, men jeg valgte alligevel at læse annoncen, og så måtte jeg ud og prøve hende. Jeg var bare solgt! Hun var alt det jeg havde kigget efter. Ekstremt arbejdsvillig og lærenem hest, som kan rides for fine hjælpere og sædet.
Jeg fik hende hjem d. 12. maj 2012.

Denne hoppe har en fantastisk vilje til at ville lære nyt og arbejde sammen med sin rytter. Hun har absolut fundet sin plads i mit hjerte med hendes pony charme.
Vi har allerede oplevet en masse sammen, og vi gør begge store fremskridt i både ridningen og det generelle arbejde fra jorden, altså stå stille, komme når jeg kalder osv.

Heila er mit kæreste eje, og hun rører mig dybt inde i hjertet. Jeg kan ind imellem græde af ren kærlighed og fascination over hende. Hun gør sit bedste altid, og jeg må se i øjnene, at hun er en ganske særlig hest, og jeg møder nok ikke en som hende igen, og det skræmmer mig, men samtidig føler jeg mig utrolig heldig og priviligeret over at have hende som min egen.
Heila er en helt igennem vidunderlig hoppe, der er kærlig og smuk i sin væremåde, når man når ind til hende. Hun vil gøre alt for at gøre mig tilfreds, men samtidig er hun unik, da hun er så selvstændig og ikke mindst stædig.
Kun med Zey (min gamle part) har jeg oplevet, at være ét med hesten og blive en "kentaur", men jeg har nu også oplevet det med Heila. Og hvilken glæde, stolthed. Der er kun et ord, der beskriver følelsen: eufori. Ren lykke og livsglæde, det er hvad Heila giver mig med hjem hver dag.
Jeg elsker dig.

Heilas psyke er enorm kompliceret og "dyb", hvis jeg må beskrive den sådan.
Hun vil gøre alt for dig og hendes vilje skinner igennem. Hun prøver så godt hun kan og kan betegnes som en "pleaser" og er enorm lærenem. Derfor er hun blevet brugt som "cirkuspony" og kan utrolig mange tricks og kunstner, men det er som om, at den selvtillid hun har fået er en form for falsk selvtillid, da det ikke er den hun skal bruge som hest. Jeg har for nylig opdaget, at hun mangler selvtillid i skoven, når hun er alene. Hun ved ikke, hvordan hun skal reagere på nye ting, da jeg udsætter hende for andet end ridebanen, ridehuset, boksen og folden. Hun prøver, men det er langt fra et nyt trick jeg skal lære hende. Det er en ny selvtillid der skal opbygges, og det kan desværre ikke bare klares med et par godbidder.
Hun er dog positiv og frisk på nye udfordringer, som hun altid klarer godt.

Heila er en pony, der knytter sig til sin rytter efter en længere periode. Hun er heller ikke helt sikker på mig endnu, selvom vi er et godt stykke derhen af. Det kræver sin person at få hende til at åbne sig for dig. Hun er en dame, der har haft mange forskellige ryttere og er "vant" til at lukke sig lidt af og være mere selvstændig. Det kan derfor være svært som rytter, at give signaler, da hun er meget forvirret. Jeg har forsøgt at give os begge et nyt alfabet og et fælles sprog, som vi forstår. Det går derfor en del bedre end før.
Hun er en smuk pony på indersiden også. En hest, der er smuk nok til at gøre alt for dig og mere, selvom hun ikke er sikker på dig. Jeg kan derfor ikke tro andet, end at det er blevet misbrugt mod hende. At nogen har udnyttet hende.
Hendes sind har ingen mangler i mine øjne. Hun er perfekt. Hun er rolig, opmærksom og stærk på den gode måde. Jeg har derfor også leget med tanken om, at hun skulle være mor til min fremtidige ridehest, da hun netop er så unik og har en særlig plads i mit hjerte. Jeg ville gøre alt for hende.

Der er mange følelser, der går gennem min krop, når jeg ser min gule engel. Når jeg kalder på hende, og hun genkender min stemme og kommer hen til mig med ørene fremme. Når jeg fører hånden gennem hendes bløde pels og hvisker til hende. Når jeg læner mig frem mod hegnet, hvor hun står på den anden side og giver mig et kys. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive mine følelser, måske er de glæde, kærlighed, sorgmodighed og angst, eller alle blandet sammen. Måske håbløshed, modløshed, men også håb og energisk er det jeg føler, men jeg ved det ikke.
Hun er perfekt, og jeg elsker hende mere end jeg tør indse. Den dag hun skal væk, bliver uden tvivl det hårdeste jeg nogensinde skal gennemgå. Hun er i mig, og jeg er i hende. Vi hører sammen hende og jeg.

Jeg afleverede Heila tilbage d. 1. juli 2013.
Det var en mærkelig dag. Vi red en sidste tur i skoven med en god veninde, og derefter pakkede jeg alle hendes ting og til sidst Heila, og så kørte vi vores sidste tur i trailer.
Jeg kørte tilbage med en tom trailer og følelsen af at være meget lettet. Jeg havde haft mange tanker, siden vi aftalte, at Heila skulle tilbage til ejeren, selvom der var flere måneder til. Nu kunne jeg ånde lettet op og tænke: Var det bare det?
Men det var det ikke, for hver dag er der et savn til hende som fylder utrolig meget. Vi kunne noget sammen, som jeg ikke har fundet igen med andre heste, og det er hårdt at indse, at jeg nok ikke finder det igen.
Det har været den bedste oplevelse i hele mit liv, at have hende som min egen.

"The greatest things in life aren't things"
Kommentér på:
Fjordhest Heila Halsnæs
Annonce