{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Magnus teglum 1999

2.288 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Islænder Magnus teglum

Fødselsår:
1999
Højde:
Helt perfekt til mig!<3 Han er den største/en af de største heste på HNIE :P
Gamle ejer siger 148
10/7-2014: 148,5 m. sko
Temperament
Meget vågen, kærlig og frisk<3

Magnus er en meget misforstået hest og er derfor af flere blevet betegnet sindsyg i situationer hvor han har reageret som det kan forventes af en hest som har naturlige instinkter.
Han er meget stærk hest som virkelig sætter sig igennem når han har nået sin grænse. Når han når det punkt skal man ikke presse ham mere og det er der hvor mange bliver ved med at presse ham "for det forventer man at en hest kan". Derfor har jeg også selv lært utrolig meget af ham. Min underviser fortalte mig flere gange hvor meget han imponerede min tålmodighed med Magnus for hvis Magnus havde været hans hest var han kommet på middagsbordet for lang tid siden. Det var selvfølgelig ment i sjov men om ikke andet er det sandt at Magnus let kan ende i de forkerte hænder hvor han vil blive total misforstået.

Bag den facade er Magnus den mest snakkesalige hest jeg har mødt. Man kan altid regne med han kommer en i møde når man kommer for han vil bare så gerne have noget opmærksomhed. Han elsker at arbejde så længe man lytter til ham og stopper når han ikke vil mere.
Jeg er ham utrolig taknemlig at han har lært mig at en hest har sine grænser og man skal lytte til hesten og ikke bare altid lave det man har lyst til men det hesten har lyst til. Og nogen gange er det bare en gåtur i skoven men det kan være lige så værdifuldt som al anden træning.

Magnus er en fantastisk hest og har en helt unik personlighed som jeg aldrig har oplevet før.
Gangarter
Skridt: Rimelig stor;) Hvis man rider ham fremad og støtter ham har han en smuk skridt men hvis han er nervøs tager han hovedet op og så bliver den hurtig pasagtig;) Han træder for det meste 2 hove over sit eget spor.
Trav: Den er helt fint, med utrolig god løft for til;) Han kan både ride langsom trav og hurtigere:) Han mangler stadig lidt balance og nogle muskler men det arbejdes der på!<3
Pas: Han kan både ride hurtig og meget langsom pas:) Han er plaget en del af passen og derfor træner vi den ikke;) Jeg vil helst have gemt den helt væk for den er alt for dominerende og ødelægger tølten.
Galop: Hans galop er helt fantastisk og når han han bliver samlet og kommer godt fra start i overgangen kan han også løbe langsom galop:) Især på ligeudstrækninger;) Han har super smukt benløft i galoppen<3 Vi har trænet en del med den og vi arbejder stadig på højtryk med at han får en bedre balance (også i traven).
Tølt: Jeg arbejder med den og prøver at løsne ham nok op:) Han var supertølter før vi købte ham og kunne løbe fra de andre i tølt:) Så har rimelig høje forventninger til ham og er sikker på at den nok skal komme<3 Har tøltet lidt på ham men det kræver en super dygtig islænderrytter og det er jeg bare ikke da jeg er præget for meget af dressur;)

Han kan gå/løbe utrolig stærkt i alle gangarter og det var også derfor han blev solgt til os:) Han løb fra alle de andre turheste!<3

Stævner
Vil gætte på han har gået stævner tidligere men ikke her;)
Han har helt sikkert potentiale med den lækre gang han har og han ville kunne komme langt med den rigtige rytter:) Men jeg er ikke stævnerytter og bliver det nok aldrig så vi træner ikke frem mod stævner, men for at blive bedre<3 Desuden vil jeg ikke udsætte ham for det stress der følger med til stævner for det kan han simpelthen ikke kapere i hovedet;)

Onsdag d. 18 december 2013:
1. plads i ponygames til juleafslutning på hestelinjen på HNIE uden sadel mod 3 andre hold.
Det var virkelig hyggeligt! Jeg havde et godt hold og Magnus var til at arbejde med. Han var godt nok meget oppe at køre fordi der var så mange heste men han var rigtig søøøød<3 Der var lige et tidspunkt hvor at han løb efter en anden hest fordi den blev opkørt og så fik jeg grineflip og lod ham løbe i galop i stedet for pas:) Han havde lige brug for at komme af med noget energi og vi vandt mange andre staffeter;)
Stamtavle


Han har 2 helsøskende og 313 halvsøskende!:O Og jeg kan spore hans tavle tilbage til 1913!
Far:
Gassi vorsabæ ii
Farfar:
Hrafn holtsmúla
Farmor:
Litla-jörp vorsabæ 1
Mor:
Tritla teglum
Morfar:
Freyr flugumýri
Morfars far:
Kolskeggur flugumýri
Morfars mor:
Assa flugumýri
Mormor:
Brúnka fuglsø
Mormors far:
Blossi kirkjubæ
Mormors mor:
Dekkja hnjúkahlíð


Køn
Super dejlig vallak;)
Bemærkninger
Magnus er en hest med et godt hjerte, men som min underviser siger, et stærkt sind;)
Ved tidligere ejer blev han kaldt Visir fordi de syntes ikke Magnus var islandsk og passende til ham;) Vi kalder ham selv for Magnus:)

Første gang jeg så Magnus var i efterårsferien, hvor vi havde ledt efter hest i mere end et halvt år og havde faktisk droppet hest nr.2 fordi vi havde opgivet at finde en. Men så stod Poris gamle ejer så med denne her hest, som ikke duede til turridning. Jeg var så oppe og ride en del, og efter jeg havde redet, gik jeg ud for at se denne hest. Jeg tog så et billede af ham (det er det i profilen hvor der står under at det er det første billede af ham) og sendte det til min mor hvori der stod: Din kommende hest:) Jeg havde ikke regnet med at vi købte ham men omkring 2 måneder efter var han vores;)

Vi købte Magnus i Januar så han kom til Egelund den. 25 Januar;) Min mor skulle have en hest og det var meningen at hun skulle have Pori og at jeg så skulle have Magnus;) Men jeg kunne ikke undvære Pori så Magnus er kun halvt min<3 Men den hest vi fik hjem var ikke den selvsikre hest som vi købte. Han havde separations angst og kunne ikke stå i stalden alene eller være på banen alene. Og da vi købte ham gik han jo i en stor flok, så det var forståeligt nok, og gamle ejer havde sagt at han kun kunne rides i flok.
Der gik et halvt år og Magnus blev mere og mere strid, og han ville hele tiden bestemme. Flere gange løb han ud ad banen udenfor og stejlede og var i det hele taget bare farlig for sine omgivelser. Så efter sommerferien begyndte jeg en "kamp" med ham. Jeg besluttede mig for at vi ikke red udendørs mere det år, for han skulle ikke blive ved med at løbe ud ad banen. Programmet stod på tur med Pori, dressur i hallen og undervisning. Og jeg trænede. Men der var lang vej med det stædige dyr. Hvis jeg gik over hans grænse sagde han klart fra ved at stejle og løbe den anden vej. Men ½år efter begyndte træningen at give pote!<3 Han blev bedre og bedre og meget mere selvstændig. Han blev så fin at han kunne stå selv i stalden og ride på den udendørsbane. Nu er der snart gået et år siden han blev mit projekt, og jeg er blevet så glad for ham at tanken om at sælge ham ikke eksistere. Det gjorde den ellers i efteråret 2012, men han har vist sin bedste side og han er på ingen måder ond. Bare en misforstået hest der har levet i skræk for sin egen skygge.

I stalden er han en rigtig nussetrold:') Hvis jeg står og snakker med Pori (som står i boksen ved siden af) kommer Magnus straks ud med hovedet af sin boks, for han vil også kæles med. Han er utrolig gode venner med Pori. Heldigvis!<3 Og hvis jeg kommer med Pori ned ad staldgangen, stikker Magnus straks hovedet ud og vrinsker til Pori!<3 Han går også helt op og ned af ham ude på folden. Det er lidt sjovt at de er så gode venner, for de er hinandens modsætninger!:P Jeg får redet Magnus og Pori rigtig meget for jeg rider hver dag, så Magnus er også ved at komme i form;) Det er måske planen jeg skal have ham med på efterskole:) Men jeg vil også gerne have Pori med, så valgte står mellem dem 2;) Heldigvis er der et år til endnu, så jeg kan stadig ride dem begge:)
Selvom han er et rigtig nussehoved i stalden og kan en masse øvelser på banen kan han være utrolig provokerende! Hvis der er noget der ikke passer ham så stejler han da bare!:P Og hvis han stadig ikke får sin vilje stejler han bare endnu højere-.- Han gør det dog ikke rigtig med rytter:) -Skøre skid!

Magnus har fødselsdag i maj (ligesom Pori)
Han har tidligere gået turhest på fædrelandet, hvor vi også købte Pori. Dog havde de ham kun i nogle få måneder da han ikke fungerede som turhest;)
(Vi tror Magnus er blevet "opdraget hårdt" og det måske er derfor han er så nervøs anlagt, så hvis nogen kender noget til hans fortid ville jeg være taknemmelig hvis i gad skrive det:) Desuden har han en form for "angst" ved gårde og ser konstant spøgelser -det er blevet bedre- men jeg tror han har haft nogle grimme oplevelser med dem da han var yngre)

11/1-2013: Jeg har redet Magnus som den eneste i omkring et halvt år nu og jeg kan roligt sige han ikke er den hest han var før:) Jeg har trænet så utrolig meget med ham og hver gang vi har haft en nedtur har vi måtte kæmpe til vi fik en optur!:) Og det er min motivation! Jeg vil ikke give ham her op!<3 Han er et stort potentiale inde bag det bange barske sind.
Selv min underviser er imponeret og siger at der er så mange andre der ville give ham op fordi de ikke havde tålmodighed. Men jeg har erfaring på det punkt:) Jeg måtte også kæmpe med Pori det første halve år og jeg har fået verdens bedste hest ud af det! Jeg ved godt at Magnus er meget mere nervøs og vi nok ikke kommer til at tage en tur uden sadel med sidepull alene i skoven som jeg kan med Pori men så langt vi er kommet er der håb forude og jeg tror han kunne blive en helt fantastisk hest (hvilket han er) hvis man bruger tiden på ham.
De ting han gjorde før i tiden gør han ikke længere. Han er stadig nervøs men han stejler ikke længere når man når hans grænse og han går så pænt på den udendørsbane!<3 Desuden red vi den første tur HELT ALENE i søndags (6/1-13) hvor han var så sej!<3 Så han kommer helt sikkert til at fylde en del i min fremtid!<3 Jeg havde alligevel aldrig kunne forstille mig at vi kunne komme til her vi står idag! Så er virkelig stolt af ham:)

14/10-13: Nu er Magnus kommet med mig på efterskole:) Han er faldet rigtig godt til på Knøsgården og er vist rimelig dominerende på folden:P I starten var han meget tilbageholdende og gik kun med en bestemt hest. Han prøvede at undgå alle former for slåskampe og irettesættelser, men det kan man kun sige har vendt sig igen. Især når de får stråfoder er han lidt af et bæst:P
Desuden er han blevet en del roligere. Han har stadigvæk nogle dage hvor han stejler uden rytter når man trækker ham hjem fra fold og teer sig som en unghest, men andre dage står han nede ved stalden løs uden grime på:) Desuden er han ikke bange for wrapballerne med plastik omkring længere<3 Så det skifter meget om han er i humør til at skabe sig helt vildt eller være en sød rolig vallak:)
Den anden dag da vi havde Mads Borg ude for første gang (smeden) fik Magnus rigtig meget ros for smeden syntes han var en vildt fin velrejst hest:) Nu er han også begyndt at tølte og tølt træningen kører på højtryk. Vi har dog også tid til en masse hyggetræning, og vi har redet uden sadel for første gang i alle gangarter:D Jeg har også stået på hans ryg uden han sagde noget til det<3 Vi springer også når vi har tid til det:)
Der var en dag jeg kom ned for at hente ham hvor han kom mig vrinskende i møde, så jeg er super glad for at have ham med<3

12/4-14:
Det går super fint med Magnus<3 Træningen går fremad og selvom han stadig er meget totaktet er vi stadig i fuld gang med at finde tølten. Vi har fået nogle nye øvelser fordi vi sad fast i de gamle så jeg har lavet en træningsplan over hvad vi skal øve. Vi har bl.a. fået undervisning af Lasse fra Læsø og han gav os nogle gode tips men det vil være Kiras råd jeg primært vil følge. Undervisningen i onsdags var nemlig det tætteste på ren tølt vi endnu har oplevet. Det er dog lidt svært for mig at fastslå hvornår han tølter når jeg sidder på ham for hans pasgang er så blød men mit mål er at gemme passen så langt væk som muligt.
Desuden er han blevet en helt anden hest. Til at starte med kunne han slet ikke stå nede ved stalden uden at te sig og stejle. Den side af ham er fuldstændig væk og nu står han gerne ved stalden uden at være bundet for han elsker den opmærksomhed han kan få når nogle snakker med ham. Så alt i alt er jeg blevet helt utrolig glad for ham og nu ser jeg ham virkelig som en trofast ven<3

10/6-2014
Magnus har stået stille på en lille sygefold i 2 uger i dag hvor han kun har fået trækketure. Vi havde så dyrlæge ude ved ham i dag og tage røntgenbilleder og det viser sig at han har begyndende slidgigt. Sidste gang dyrlægen var her for 2 uger siden havde han gjort mig opmærksom på at det kunne være spat så vi var klar på det. Han var dog heldigvis positiv og mente ikke det var katastrofalt. Dyrlægen foreslog 2 behandlingsmuligheder hvor den ene var skridt i 30min hver dag i omkring 3-4 måneder så se det an og så fortsætte til et år med skridt. Den anden var at lægge blokader og giver ham forskellige indsprøjtninger. Nu må vi se hvad der er mest optimalt og så er planen at han skal hjem en uge før end regnet med (her på lørdag) så vi kan få ham hjem til vores egen dyrlæge. Det gode var at jeg i det mindste måtte skridte og sidde på ham igen<3 Han fik desuden grønt lys for at gå sammen med hele hesteflokken igen hvilket han trives aller bedst med :) Jeg elsker ham meget højt og ønsker det bedste for ham<3

1/7-2014
Havde dyrlægen ude til Magnus i dag fordi han skulle tjekkes for halthed i bøjeprøve og hvis han stadig var halt skulle han have lagt blokader. Allerede da han bøjer i venstrebagben hvor han havde meget ondt viser han ikke tegn på ubehag overhovedet! Dyrlægen sagde så at det urengående han var ville være for lidt til at se noget hvis vi lagde blokader. Han mente ikke det var spat for så ville han ikke have været i bedring men så ville det have været det samme som sidst eller værre<3 Så nu står den på genoptræning for han skal helst bevæge sig så meget som muligt.
Udover det tog jeg ham jo som sagt tidligere hjem end planlagt fra efterskole og min mor gav mig løbende opdateringer om hvor umulig han var og han nok ikke var den samme hest når jeg kom hjem. Men i dag red jeg på ham i ridehallen mens det haglede som aldrig før så det larmede helt forfærdeligt! Det lød som om 1000 milliarder sten blev tyret ned i taget gange 1000! Det var første gang jeg red på ham derinde efter han var kommet hjem fra efterskole og han har aldrig nogensinde været så sød, medgørlig og arbejdsvillig! <3 Jeg snakkede med min mor om det og vi blev enige om at han nok var ved at falde til og han nok var ved at være tryg. Han er simpelhen også bare blevet den største hyggegris! Han er verdens dejligste ged<3
Kommentér på:
Islænder Magnus teglum
Annonce