{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Eydir fra Mundelstrup <3 [Tidl. part] 1998

1.654 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pernille Nielsen
Kvinde | 28 år | Oprettet: 26. okt 2010


Islænder Eydir fra Mundelstrup <3

Fødselsår:
1998
Højde:
ca. 135 har ikke målt hende men hun er ikke så høj.
Temperament
Hun er lidt fræk, skal lige prøve sin rytter af, men synes at hun er rolig at omgåes bliver ikke utålmodig eller noget når hun står i stalden.
Gangarter
skridt - god lang og rask skridt
trav - god, hun skal lige op i fart i starten så hun ikke slår over i tölt, når man sænker hende i farten
tölt - HELT klart hendes fortrukne hun er bare en lille tøltmaskine
gallop - FULD FART FREM AF!! ;-) ej hun kan sagtens rides samlet men vil helst op i gear! :-D
pas (ikke brugt)
Stævner
jeg har ikke været till stævne på hende men ejeren har været til stævne med hende og regner også med jeg skal det til foråret når jeg har lært hende bedre at kende :-)
Stamtavle
F: Verðandi fra Gullberastöðum
FF: Hlynur fra Báreksstöðum
FM: Héla fra Gullberastöðum
FFF: Þáttur fra Kirkjubæ
FFM: Flugsvinn fra Hvanneyrl
FMF: Nökkvi fra Hólmi
FMM: Von fra Kisturfelli

M: Askja fra Støvbjerg
MF: Fáni fra Eskastorp
MM: Glóa fra Fur
MFF: Snæfaxi fra Páfastöðum
MFM: Fluga fra Tumabrekku
MMF: Styggur fra Álfhólum
MMM: Stjarna fra Kúskerpi
Køn
En lille buttet hoppe :-)
Bemærkninger
Eydir (udtales ÆYDIR) er en skøn hest jeg har LÅNT med på efterskole i dette skoleår.
Da ejerne havde kontaktet mig, og jeg skulle ud og prøve hende, sagde de at hun måske kunne være lidt umulig og at nogle ryttere kunne hun overhovedet ikke med (gamle ejer kom af med hende af denne grund). Jeg red på hende og hun var bare så god, jeg var også ude at ride engang mere på hende den sommerferie, hvor mig og ejeren red tur og hun var slet ikke bange for noget som helst.

Ejerne sagde også til mig at når vi lærte hinanden at kende rigtigt ville det blive sådan at dem jeg ikke brød mig om, ville hun heller ikke bryde sig om. Det er lidt sjovt synes jeg ;-)

Da jeg fik hende op på min skole var det som om min drøm var gået i opfyldelse, jeg havde fået det der kom nærmest på at have egen hest (WAUW en fed fornemmelse) :-)

Hun var den første af hestene der var kommet og da de andre heste kom var hun lidt af en skrappedulle ;-) men så længe hun kunne få noget mad var hun bare glad, hun bliver også kaldt ædedir hjemme :-D

Efter som jeg har lært hende at kende har jeg haft så mange gode oplevelser med hende, når jeg er sammen med hende kan jeg nærmest klare hele verden.

Hun er bange for store biler, lastbiler og busser, men nu er de jo også meget større end hende ;-)

Jeg fik af vide at hun HADER vand, men jeg synes efter at det har regnet så meget, at vi har fået øvet det så meget i alle de MANGE vandpytter der har været, at jeg tror når vi kommer til sommer og skal ud og bade at hun klarer det super – især hvis der går en foran ;-) jeg har også haft hende med ned til Vesterhavet og det var hun lidt utryg ved men fik hende helt hen til vandet men dog ikke ud i det og dog heller ikke på ryggen af hende, men øvelse gør MESTER. Har været dernede før bare til en galop så tæt på klitterne som muligt :-)
På bane synes jeg hun er god hun mangler dog lidt tålmodighed, da hun meget hellere vil op i fart, men hun er dog blevet noget bedre på dette halve år, og et halvt år mere skal nok gøre hende MEGET bedre :-)
jeg har prøvet og springe på hende, og det elsker hun virkelig, hun løber hen til springet og WUPTI så er hun ovre, hun er så dygtig. Tror vi har sprunget omkring 60-70 cm (øjemål), men synes det er rigtig flot af hende da ingen af os rigtig har sprunget før :-)

Eydir betyder ødelægger, og jeg må sige at det passer fantastisk til hende, da hun formåede at ødelægge en havenisse, vælte et par halmballer , få alt pynten af et juletræ og derefter vælte det (ikke så stort ét godt nok) på bare 2 dage ;-) og hun var faktisk også ved at ødelægge en flagremuselampe samme uge… Eydir er et hingstenavn men hun har fået navnet alligevel, da den gamle ejer var ligeglad med det :-)
Men jeg må sige at jeg har lært så meget af den hest , da jeg er ny i islænderridning (havde kun redet et år på islænderheste da jeg lånte hende) kendte jeg ikke så meget til det men hun har lært mig mere på blot det første måned end hvad jeg lærte hele sidste år. :-)

Men jeg må sige at jeg er glad for at det lige er hende jeg har fået med på efterskole og jeg glæder mig ENORMT meget til et halvt år mere med hende og håber da jeg kan komme til at se hende derefter også :-)

-------- D.-13-12-2012 -----------------------------------------------------------------------------------
Alle hestepigerne på skolen skulle ride Lucia optog. vi red rundt om husene på skolen og ud på vores gåtur, til sidst red vi hele Husby igennem og sluttede af ved skolen igen. det var helt vild koldt, men super hyggeligt vi havde lys på hjelmen, og lange hvide duge som kapper hen over os og hestene. Eydir synes det var spændende og ville som altid bare fremad, men det gik super godt, og da jeg senere på eftermiddagen skulle over til hende lå hun i sneen og slappede af - SÅ var hun blevet træt ;-)
Kommentér på:
Islænder Eydir fra Mundelstrup <3
Annonce