{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Olfert Almager [Tidl. part] 2006

2.744 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nalle
Kvinde | 27 år | Oprettet: 1. okt 2012


Oldenborg Olfert Almager

Fødselsår:
2006
Højde:
ca. 1.60
Temperament
Han er en hest som er stille og roligt, både når man rider ham og når han bare står i stalden. Han kan sagtens stå alene i stalden uden problemer, og han kan rides uden andre heste i ridehuset eller på banen.
Gangarter
Han har tre dejlige gangarter.
Skridt: Middel
Trav: Middel. (Hans trav er meget stor, da han har kæmpe rygsving)
Galop: Over Middel.
Stævner
Dressur:

HHE Stævne
LD2 - 58% og en anden plads.
_______________
NOR Stævne
LD2 - 59% og en 5 plads.
_______________

NOR Stævne
LD2 - 60% og en sidste plads. Men dem jeg red mod, red senere LA -.-..
_______________
HHE Stævne
LC1 - 61,67% En første plads. (Vores første LC)

Spring:

NOR Stævne
50 Cm - Opgave, da hesten slet ikke ville springe -.-'.
______________
HHE Stævne
30/40 cm - Gennemført ( Roset) :-)
______________
HHE Stævne
50/60 cm - 4 fejl
Tog en bum på andet spring, men han redet min røv to gange! Så er okay tilfreds :-)
______________
NOR Nissespring
60 cm - Disket..
______________
NOR Klubmesterskab
60 cm - o fejl
Metode: B1
______________
NOR
70 cm - disket.
Metode: B0
______________
NOR
80 cm - disket.
Metode: B0
Stamtavle
Ident 208333OL0605178
Avlsforbund Oldb.
Farve mørk brun
Opdrætter Flemming Corfitz Nielsen

Far Ident: OLH 755
Navn: CORNELIUS VASESKOV
Født: 23-03-1998

Mor Ident: OL 8415
Navn: SOFIE
Født: 06-06-1995

Morfar Ident: OLH 636
Navn: JUMBO
Født: 09-05-1977

OL% 87.5
Forædlingsprocent 18.5%
Køn
En super dejlig vallak.
Bemærkninger
* OBS! Næsten alle billederne bliver taget af Mille N. Mathiasen! *

Olfert bliver i dagligtale kaldt for Olle.
Han er et rigtig stort nussehoved som elsker at hygget om. Han kan rides af alle, helt fra små piger på 10 også helt op til ældre mennesker :-) Han elsker at komme på tur og nyder når han bare kan gå for lange tøjler. Han er trailervant og går lige op uden problemer. Han er altid frisk på at komme til stævne et fremmede sted, hvilket han ikke siger noget til :-) Han falder hurtigt til, på nye steder :-) Olfert kan gå ind i sin egen boks, man kan slippe ham på staldgangen eller hvis må trækker ham ind, han går ingen andre steder hen end ind i sin boks.

Dressur: Han er en smule bagud i hans dressur ridning, så indtil videre går han kun LC1 :-) Jeg er ved at få rettet op på alt det som han er bagud med. Indtil videre har han fået lært at changere, stille og rolig galop, vi øver schenkelvigning, parader og lave fritrav. Resten skal nok komme på et tidspunkt :-) Vi øver lidt øvelserne til LC, men han skal bare støttes rigtig meget op på volter i hjørnerne.

Spring: I løs springning har han sprunget 1.30 i oxer. Men med mig på ryggen har vi kun sprunget 1 meter og dette er kun sket engang indtil videre. Da jeg er blevet presset alt for meget i min springning, så jeg er blevet rigtigt nervøs for at springe højt. Men indtil videre kan vi sagtes springe de 90cm i bane. Olfert er meget mere springhest end dressur hest. Han er blevet rigtig træt af at springe små spring så han hoppe ingengang han traver eller galopere over. Når vi springe 80+ så vågner han mere op, og han går mere til den :-).

Tur: På tur er han stille og rolig, han kunne ikke finde på at gøre noget. For 2 måneder siden, kom Olle ud for en ulykke med en anden pige, hvor der kom en traktor kørende, og hesten han gik sammen, med tog en tur en i roe marken og satte op i galop, og Olle gjorde det samme hvilket resultatrede i at hans rytter røg en tur på Rishospitalet. Olle er ikke særlig glad for traktorer mere, hvilket jeg udmærket godt forstår. Men ud over det så er han skide sød at have med på tur, han elsker en god galop over markerne og at han bare kan gå at stærke halsen.

Ridehus: Han kan sagtens rides alene i ridehuset, han siger ikke noget til det. Han koncentrere sig meget bedre når han er alene, eller når der kun er en anden hest. Når der bliver omkring de 5 personer i ridehuset, så mister han fokus også kan man ligeså godt bare skridte af.

Stald: I stalden er han stille og rolig, og han er tålmodig. Man behøver ikke at spænde ham fast fordi han står der bare. Han kan stå alene, og han kan så med en masse andre. Er der folk der stresser om ham, så er han ligeglad, han køre ikke sig selv op på nogen måde. Han har aldrig sparket en anden hest eller anden person i mens han har stået på staldgangen.

Boks: Han sover for det meste i sin boks, ligefra han kommer ind til han skal ud igen. Han er stille og rolig, man kan side inde i boksen hos ham. Han har kun sparket ud efter mig en eneste gang, og det var da jeg startede med at skulle lære ham at kende, han spiste og jeg ville klappe ham på halsen, hvilket resultatet i at han sparkede. Lige siden den dag har han aldrig sparket. Hvis han lægger ned inde i boksen, er han ligeglad med om du sidder ved siden af ham eller om du sidder på ham. Han er iskold.

Billederne vil blive skiftet ud en gang i mellem :-)

1/10-2012
Har haft en skide god og dejlig hest til undervisning idag, han gik bare som han skulle. Men han havde nu lige lidt problemer med at stå stille i sine parader til sidst. Kan mærke hvordan hans trav ændre sig hele tiden og det samme med hans galop. Hans ben i hans trav er begyndt at stærke sig mere ud, og hans galop er blevet mere samlet og langsom :-) Ser frem til på onsdag morgen hvor vi skal ned og springe, håber ikke vi laver nogle dumme fejl ligesom sidste gang. Og ser mest frem til fredag hvor jeg måske skal ride tur med min ridelære :-D

6/10-2012
Har haft en skide dejlig hest til træning idag, han har lært at changere så nu er det ved at være på plads. Vi øvede lidt program til en LC1, og det gik også okay. Hans galop er begyndt at blive meget bedre, han løber ikke afsted som han har gjort, han er endelig begyndt at sætte ned i tempo :-). Men han parader er blevet rigtig dårlige her på det sidste, han vil slet ikke stå stille, han vil hellere frem, men det skal der bare arbejdes på. Ser frem til undervisning på mandag så vi kan få styr på hans venstre skulder :-).

7/10-2012
Kan ikke ride Olle i noget tid, da han har fået ondt i ryggen :-( Ihh hvor er det dog bare noget lort. Men det er også okay at han står stille i nogle dage, så han kan få lidt fri :-) Men håber at hans ryg snart bliver bedre :-)

8/10-2012
Olles ryg er blevet bedre end igår, så må gerne ride ham, men han skal bare ikke rides så meget :-) Så ude på en dejlig lang tur idag sammen med Maria og Spirit, det gik skide godt selvom de begge to er nogle damp børn :-) Han tog det stille og roligt med traktorene, men er stadig nervøs for at han hoppe til siden eller løber med mig, efter hans ulykke med tes.. Skal begynde at ride med trerings bid igen, fordi han tager bidet fra en og han kan ikke stoppes når han først løber sin vej.. Øv bøv.. Men heste kræver blod, sved og tåre ;-)

22/10-2012
Har haft en super dejlig hest til undervisning selvom han tog styringen et par gange, men vi fik øvet lidt LC1 programmet.. Ser frem til stævnet om 14 dage, et dressur stævne hvor vi tager en LC1 og et springstævne hvor vi springer 40 eller 50. Ville sagtes kunne højere, men da han har været noget lort at springe på i ferie så vil jeg hellere have en god tur ud af det :-). Jeg ser frem til den 4 selvom det bliver en meget stressede dag, først to stævner, så skolehjem samtale, også hjem til kontaktlæren og spise :-). Håber at min søde pruhest er ligeså god når jeg skal springe og øver dressur i weekenden, som han var i dag :-). Håber på mange flere minder med ham!

26/10-2012
Olle var sød nok til træning idag, selv om han løber lidt :-) På søndag står den op springning, ser frem til en hest med krudt i røven! Nu er der kun en uge til stævner, glæder mig ekstremt meget :-) Men jeg mangler bare et tre rings bid, fordi jeg kan næsten ikke holde ham tilbage, men man jo tage det sure med det søde :-) Ser frem til søndag, håber han ikke laver ballade :-D

28/10-2012
Havde en super god hest til springning idag, han sprang bare uden stop og uden at rive ned :-). Kan mærke at vi er klar til på søndag! :-) Det er første gang at mig og ham har sprunget en to kombination helt uden problem. Kan mærke at han er gået fra teenager til en rigtigt mand :-). Det er så dejligt at kunne mærke hvordan han ændre sig for hvergang vi springer, og han brugte ryggen rigtigt :-).

29/10-2012
Havde den mest dejligste til træning i dag. Han gik til bidet under hele programmet da vi øvet os! Fik ros af min ride lære, og fik afvide at hun aldrig havde set ham går så godt :-). Jeg elsker at få ros og især af min ride lære!:-) Håber han går ligeså godt på søndag til stævnet. Men han er uden tvivl min bedsteven! Og jeg har aldrig været så stolt af ham :-).

30/10-2012
Red en tur på Olle idag, hvor nulle cyklede ved siden af.. Har fået mig sådan en dejlig hest, han går ned med hovedet hele tiden nu, selv på tur. Han har fået lov til at slappe af i dag, da han skal springe i morgen, så vil gerne have en frisk hest :-)

31/10-2012
Hvad den bedste hest til springundervisning i dag. Han sprang alt og stoppede ikke. Men var ved at falde af da vi på et tidspunkt ikke kunne følges ad, fordi han sprang for tidligt :-). Nu glæder jeg mig endnu mere til på søndag hvor vi skal springe :-)

17/11-2012
Sprang på dyret i dag. Han var skide sød, sprang bane på 60-70 og han tog det stille og roligt. Da vi sprang 2 kombination med oxer så skød ham mig ikke ud af sadlen, hvilket var pænt dejligt. Har ikke rigtig haft lyst at ride de sidste 2 ugers tid, så at komme ud at springe på en hest der havde krudt i røven, det var dejligt. Jeg kan mærke hvordan han har ændre sig, på det sidste styktid. Jeg tror at jeg vil gå igang med noget jordtræning, da han har brug for det. Den 7 december har jeg meldt mig og Olle til nisse spring og klubmesterskab i spring, hvor vi vil springe 60 :-)

18/11-2012
Red rundt i ridehuset i dag uden sadel. Så red lidt hygge ridning, hvilket Olle elsker :-). Han var faktisk skide sød, og han var villig til at arbejde med i dag. Han ville gå i holdning, og han ville lave schenkelvingen. Vi øvede lidt forparts vending, hvilket også gik skide godt. Tror at jeg vil bruge hele denne uge til at træne med cordeo, og noget dressur :-). Ser frem til weekenden hvor Mille og mig skal springe bane sammen :-).

7/12-2012
Måske blev vi disket til nissespring men at Olle går ind og springer en hel nul runde i både hovedrundten og omspringen er fandme flot af ham! Ser frem til flere spring stævner med ham :-).

8/12-2012
Red i grime i dag, både i trav og galop. Jeg lavede bom træning med ham, hvilket han var sød til :-). Til sidst så fik jeg rundt i ridehuset med ham for at hygge og lavede nogle tillid øvelser :-).. Han var rigtig træt i dag efter igår, men det er også klart nok, han havde været ude at gå i ca 3 timer, og stod 2 timer i boks ude på damgård :-)..

16/12-1012
Red lidt dressur på basse drengen i dag, har ikke redet dressur i ca. en måned. Så at komme op på en hest der går som en drøm er bare dejligt! Men han er blevet rigtigt stiv på den ene side fordi han slet ikke bliver redet nok på den!:-( Det er bare noget lort, så nu må vi starte forfra igen.. Men han var rigtigt dejlig at ride, han har dog glemt nogle få ting imens jeg har haft været væk fra ham :-(
Ser frem til onsdag hvor jeg skal have undervisning :-)

9/1-2013
Det var godt nok dejligt at være tilbage på hesten efter en lang ferie, og han var skide sød idag i hans dressur. Fik undervisning hvor jeg fik rigtig meget ros af min ride lære, nu er gået igang med galoparbejdet, hvor vi skal prøve at støtte ham mere i hans volter. Imorgen står den på springning, hvor jeg skal prøve at springe i min ride læres springsadel, fordi den anden bliver brugt.. Glæder mig til at komme ud at springe igen!

10/1-2013
Havde den sødest hest til springundervisning idag! Vi sprang 90 cm, uden problemer. Hvor er det fedt at kunne mærke hvordan han går fremskridt hvergang vi springer. Det er bare så dejlig at komme ridende mod et spring på 90 cm hvor han altid plejer at stoppe op, men hvor han alligevel springer! Jeg ville have ham igennem en vandpyt, hvor han vælger at stoppe op og hoppe over den! Istedet for at gå igennem den, skøre hest!:-)

1/2.2013
Ville ride tur på min skat idag, men han var alt for frisk. Alt var farligt og han rejste sig nogle gange, men vi fik skridtet ned at grus stien og tilbage igen, uden jeg faldt af. Jeg gik tilbage i ridehuset for at ride dressur, hvilket han er skide dårlig til.. Men det skal jo trænes. Ser frem til søndag hvor jeg har planer om at springe på ham, skal se om vi kan komme op på 90 cm igen :-)

3/2-2013
Sprang på basse manden i dag, han tog total styringen, jeg kunne slet ikke holde ham tilbage op til springene. Men det er dejligt han er begyndt at vise interesse inde for spring. Dressur er begyndt at kede ham, så ind til sommerferien står den nok på springundervisning. Så må vi se til den tid om jeg kan få råd til at købe ham, hvilket jeg håber!:-) Imorgen står den på dressur, og onsdag så den på løs spring, regner jeg med. Men det er nu meget dejligt at jeg kan få lov til at låne Sofies hest til dressur, nu hvor Olle syntes det er kedeligt.. Men jeg er da sikker på at hvis vi fik den rigtige undervisning, så ville ham kunne komme langt inde for dressuren og spring :-).

6/2-2013
Red lidt dressur på basse drengen idag, han var sød nok. Red sammen med Sara og hendes dejlige hest Famoso. Efter vi havde redet tre kvarter inde i ridehuset gik vi ud for at ride en dejlig lang tur på næsten 10 km. Tror aldrig jeg har set så to dumme heste. Vi red forbi to fjordheste og en shetlænder, de blev begge bange for dem og ville ikke forbi dem fordi de så jo helt anderledes ud. Da vi var ved at være hjemme begyndte Famoso at prutte også begyndte Olle at løbe fordi det var farligt.. Tror ikke jeg har siddet på en hest og grinet så meget.. Kommer godt nok til at savne min lille dreng imens jeg er hjemme..

18/2-2013
Så blev basse drengen lige redet, først fik man lige et par bukspring, så ville man galoppere rundt i en volte, så syntes hesten da lige at han skulle træde ekstra godt ind under sig, så man fik en chok . Ser frem til resten af ugen hvor vi skal begynde at ride i rebgrime, og hvor vi bare skal hygge, nu skal de sidste måneder med ham bare bruges på hygge :-)

20/02-1013
Red for først gang i rebgrime idag, det var først gang for at os begge to. Han tog det så pænt! Vi tog i alle tre gangarter. Jeg kunne stoppe ham i parader som jeg kunne med bid i munden, han stopper ligeså snart man hive lidt tilbage i tøjlerne. Er mega stole over ham, når vi har prøvet at ride dressur i rebgrime nogle gang, så skal vi da også prøve at springe :-) Har kun 82 dage tilbage med ham :'-(

21-02-2013
Red tur med Peake idag, blev nød til at ride med trerings på ham når vi ridder tur eller så løber ham og så kan jeg ikke stoppe ham igen :-(. Men det gik meget godt, og han svedet da vi kom tilbage fordi jeg havde haft bedt ham om at skifte mellem samlet galop og jorde. Også selv om det ikke passede efter hans lille hoved. :-) Og han har tabt en sko igen, men smeden kommer imorgen.. weee :-)

13-03-2013
Havde en skøn hest til undervisning her til morgen, og vi fik rigtig meget ros af Lilli. Selvom han var en lort til at starte med, men det er helt okay, har heller ikke siddet på ryggen af ham i to uger. Nu står den bare på at skulle få ham bøjet ordenligt igennem, så vi kan komme ud at ride nogle stævner.

10/03-2013
Havde en sød hest til undervisning, var dog ved at falde af da Olfert fik et chok. Men han ar rigtig fin at sidde på idag, han kunne gå i langsom trav imens han bøjede sig godt igennem og gik til bidet :-) Ser frem til i morgen og hele weekenden, hvor jeg har ham for mig selv. :-)

02/04-2013
Var på tur idag, og fik givet den gas på markerne, hold da op han blev glad :-). Men fik ham da også til at lave piaf og passage fordi han blev bange og ikke ville frem :-D Også har han endelig fået en ny boks kammerat, fordi nu er Veika endelig kommet herned :-) Ser frem til imorgen tidlig når jeg skal have undervisning :-)

07/04-2013
Er så stolt af bassen! Sprang 90 cm idag, det er anden gang vi springer 90 i dette år. Vi sprang det fire gange, og den tredje gang var vi ved at tage stolpen med ned, da han sprang mega skævt, selvom vi kom lige på :-) Men vi gør store fremskridt! men nu er der kun 3 måneder tilbage med ham, kommer godt nok til at savne ham, og det bliver helt underligt ikke at skulle over i stalden hverdag for at se ham, men for at se en anden hest! :-( Men de sidste måneder skal vi bare gøre at for at opnå vores mål sammen!:-)

08/04-2013
Har øvet trick med Olle idag, han er bare blevet super god til det. Han kan nu smile, kysse og kramme. Og har kun øvet det med ham to gange :-) Er sku lidt stolt af den lille pruhest :-)

13/04-2013
Løs sprang Olle idag, han kom op på 105, men oven i det så sprang han også trekombination :-) Han rykker sig hele tiden og det er så dejligt at se :-) Efter han havde fået aftensmad så røg han lige på fold med Rollo, så gik de to trætte drenge og hyggede sig :-) I morgen står den på dressur hvis jeg har overskud til at ride, ellers må jeg øve tricks med ham, og bare rå hygge :-)

20/04-2013
Var nede på springbanen med Olle og 3 små shetter for at hygge. Og Olle har lært at bukke, og jeg trænede første gang med ham igår og idag gjorde han det nærmest af sig selv, er stolt af den lille skid, han lære hurtigt, og det er bare skønt. Jeg opdatere nogle af han billeder idag :-)

06/05-2013
Var nede at springe på dyret i dag, det gik over alle mine forventninger! Vi sprang med hackmore som vi aldrig har prøvet før! Han tog det så pænt, og han hoppede bare selvom jeg havde meget løse tøjler. Han er nu en meget skøn hest, især når han redder min røv på en springbane! :-) Nu er der ca kun 1½ måned tilbage på skolen, det er fandme hårdt at sige farvel til ham, især når han har været min bedsteven igennem 2 år :-(. Jeg kommer til at savne ham så sindssygt meget! Men er sikker på at Lilli nok skal passe på min baby :-)

05/06-2013
Havde Olle med til springkursus i dag, nøj hvor var han dog bare sød! Vi fik en masse ros, og fik mange positive ting afvide. Vi fik afvide at vi ikke skulle være så forsigte og at vi bare skulle give den gas, også skulle jeg bare fremover styre ham rundt fordi så skulle han nok hoppe :-). Vi fik sprunget baner på 70-80, så vil da sige jeg er okay tilfreds hvis man tænker på at han tog den uden om to gange til sidst. Men er mega stolt af den lille hyp! Nu har han jo snart fødselsdag, så bliver han 7! Ihh glæder mig til at fejre den lille skid, men håber bare at han er sød at ride når jeg har fødselsdag. Men nu skal vi jo snart sige farvel :-( Kommer sådan til at savne ham! Det bliver hårdt at komme over i en stald hvor han ikke er. Men heldigvis har jeg min egen derhjemme som minder meget om ham, så han vil aldrig blive glemt!

21/06-2013
Havde Olfert med til stævne idag, vi blev disket i begge klasser hvilket var 100% min egen fejl da jeg var meget usikker på om han ville springe. Men vi havde det sjovt, og vi hyggede os, det er nok det aller vigtigste! Kan slet ikke forstå at jeg på fredag skal sige farvel til min bedsteven igennem to år.. Det er slet ikke til at forstå. At have den følelse i maven af at skulle miste noget, som aldrig kommer tilbage, det er en ikke så rar følelse. Men jeg er sikker på at Rikke og Lilli nok skal passe på ham! Men jeg glæder mig nu til at se ham til næste år hvor jeg kommer og besøger ham! :-)

28/06-2013
Det har nok været den værreset dag for mig nogensinde. Jeg har sagt farvel til min bedsteven, som jeg har kæmpet med i to år. Da jeg skulle sige farvel til ham ude på folden, var jeg lige ved at græde fordi det gjorde så ondt i mit hjerte. At miste noget man holder så meget af gør fandme ondt! Jeg håber at Rikke og Lilli passer godt på min baby! Og at de nye piger som skal ride ham de næste år, passer ham som om at han var deres baby! Godt jeg har omkring 400 billeder af ham! billederne fra vores sidste stævne skal helt klart ind rammes og hænges op, på min væg. Ihh hvor jeg kommer til at savne mine kampe med ham, om hvem der er mest stædig. Jeg kommer i det hele taget bare til at savne ham. Men den dag jeg får 22.500 kr ,- Så tager jeg med det samme ned og køber ham! Så jeg kan få ham hjem i min stald, og så jeg kan kommer endnu videre med ham! Men håber selvfølgelige at Mille sender mig nogle nye billeder af ham engang imellem! :-)
Det er godt nok svært at skulle skrive ''tidligere part'' der skulle heller have stået ''Min hest''.. Men sådan er det jo. Jeg har mega stor kærlighed til Olle, og han har en plads i mit hjerte som ingen andre ville kunne tage fra ham..
_____________________________________

På onsdag er det 2 måneder siden jeg sagde farvel til min bedsteven. Der går ikke en dag hvor jeg ikke savner ham! :-( Jeg ville sådan jeg kunne tage ned at købe ham, men jeg har desværre ikke pengene :-(. Han ville ellers passe rigtig godt ind i vores stald. Det der med at jeg ikke kan gå 40 meter, også bare klappe ham og kysse ham, det er så trist :-(.. Der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på ham. Jeg savner at kunne ride tur på ham, jorde på markerne, få en god springtur, eller bare sidde på ham i dressuren.
_____________________________________
Kommentér på:
Oldenborg Olfert Almager
Annonce