{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Pony (sec B) Oddens Pigatju. S [Tidl. hest] 2000

7.549 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Welsh Pony (sec B) Oddens Pigatju. S

Fødselsår:
2000
Højde:
Målt maj 2013: 132 cm dvs en meget lille 2´er pony :)
Temperament
Super dejligt temperament, helt ligesom jeg vil have :)
Siger intet til smed el. dyrlæge, ligeglad med tung trafik, og går lige i trailer.
Gangarter
Alle rigtig gode :)
De er trippende men gode!
Stævner
Vinterpar 9 Feb 2013
2 Plads C-finale, der var ned til F-finale, dvs 8 pladsud af 18 par :)

Kappo Cup April 2013
Sidste plads, han var meget stresset. Vi havde nogle få gode lege og ellers var resten ikke noget at juble over. Og vi har også fundet ud af at han har haft ondt i ryggen, så det var derfor det gik så dårligt :)
Stamtavle
F MØLLEGÅRDS SINALCO
FF COED COCH ENDOR
FM TWYFORD SPARKLE
FFF COED COCH DERWAS
FFM COED COCH LLAWRIG
FMF RHYD-Y-FELIN SELWYN
FMM WEYDOWN STARLING
FFFF COED COCH BERWYNFA
FFFM COED COCH PELEU
FFMF COED COCH BERWYNFA
FFMM DOWNLOAD LAVENDER
FMFF COED COCH BLAEN LLEAUD
FMFM RHYD-Y-FELIN SEREN WEN
FMMF REVEL JON
FMMM WEYDOWN STATURN

M ROSENGÅRDENS POLLYANNA
MF CWRTYGAER LOSSIN
MM ALUME PEPSI
MFF REVEL CENTRE
MFM PARCLLAN LADYBIRD
MMF EGETOFTE MINTON
MMM RÆVESKIFTETS PEPITA
MFFF REVEL CHIP
MFFM REVEL CHELSEA
MFMF REVEL CHIP
MFMM BOUGHROOD DAINT LADY
MMFF BELVOIR DANDELION
MMFM ALSA MINERVA
MMMF GREDINGTION ANEIRIN
MMMM GAINSBOROUGH PASTORELLA
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg fik Pigatju d. 19 januar 2013. Han er en del af min konfirmationsgave fra min mor og papfar. Der var ikke nok penge fra vores forsikrings penge fra dandy så de det sidste beløb betalte de! Piga er min nye pony efter min gamle pony Dandy blev aflivet, jeg skal bruge ham som mounted games. Han er helt klart den rigtige pony for mig, han er sød på staldgangen, men vild når man rider! Han har et super kært hoved og er i det hele taget bare rigtig charmerende!
Jeg havde ham med til Mark Devitt kursus d. 26-27 januar, han tog det så pænt og gik virkelig godt. Han havde kun gået games en gang før og jeg havde kun haft ham i en uge så er virkelig stolt af ham :) Han skal nok blive en stjerne når han først ved hvad han skal osv :)

22 januar 2013
Nu har jeg haft ham i 3 dage og jeg er allerede mega glad for ham :) Han gik igennem dyrlæge tjekket uden problemer, det eneste der var at han skulle tage på, så nu er han kommet på fedekur :)

Juli 2013

Meget hurtig efter købet på Pigatju og faktisk også da vi prøvede ham mærkede jeg at han havde et problem med højre volte. Men vi tænkte at vi godt kunne få det væk med noget dressur. Han skød utrolig meget skulder på både venstre og højre volte og på højre ville han ikke dreje når man galoperede. Det gik okay både til Mark kursuset og vinterpar. Der tog han sit hovedet meget til venstre, men ikke sådan at man ikke kunne ride. Lige inden udtagelsen begyndte han ikke at ville gå ligeså snart man havde vendt ham. Vi tænkte det nok bare var lidt stress. Og han gjorde det også en del til udtagelsen men det gik enlig okay. Det forsatte så sådan. I mellem tiden havde vi fået tjekket hans tænder, sadlen 2 gange, og havde en massør ude og give ham en behandling. Maja og en af mine veninder der er dressur rytter prøvede at ride ham, da vi skulle se om det kun var med mig. Han gjorde det også med dem.
Vi tog så afsted til Kappo Cup og dem der så mig ride ved godt hvordan det gik, så snart man havde vendt ville han ikke gå, han løb igennem hegnet 2 gange osv. Men igen tænkte vi at det bare var stress. Vi fik Signe ud til noget dressur undervisning lige efter Kappo Cup, og vi kunne hurtig konstatere at der var noget galt. Hver eneste gang han skulle gå til højre stoppede han op og venstre volte var mere end hos en normal hest meget bedre.
Vi fik så en kiropraktor ud til ham, og hun gav ham en behandling. Hun sagde så at hvis det ikke blev bedre skulle vi få ham til røntgen. Efter en uges tid gik vi igang med at genoptræne, der var ingen forbedring. Så vi fik ham tjekket i ryggen. Der var ingenting at se på de billeder. Han begyndte så at bukke så snart man galoperede på højre volte, på venstre var der ingenting. Vi kontaktede så gamle ejer for at høre om de havde nogen idéer til hvad vi kunne gøre. De nævnte at hans gamle gamle ejer ejede sådan en sted der hedder "Healthy Horse" hvor de går ind for genoptræning af heste, og heste som folk ikke rigtig ved hvad de skal gøre med, så det lød jo til at passe godt til Pigatju. Vi fik også tjekket hans syn, der var heller intet. I går kørte min far og jeg Pigatju hen til Sandie der ejer Healthy Horse, og det er så hende der har ejet ham for mange år siden. Hun tjekkede ham igennem og fandt ud af nogle forskellige ting:

- Hans hofte er lav, dvs han havde mange problemer med at lave vendinger uden smerte
- Hans kryds er skævt, det er så også med til at give smerte i vendingerne
- Hans skulder er også skæv, hans højre skulder er 2 cm højre end den anden
- Og så sidder de 2 knogler der sidder i nakken for tætte, og derfor har han ikke kunne tage hovedet til højre.

Så nu har vi endelig fundet ud af hvad der er galt, og Sandie vil gøre alt hvad hun kan for at rette op på det. Men der er meget lille chance for at han nogensinde bliver mere end en hyggepony.
Kommentér på:
Welsh Pony (sec B) Oddens Pigatju. S
Annonce