{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Undglød fra Gjøl [Himmelhest] 2005

2.809 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette K
Kvinde | 35 år | Oprettet: 31. maj 2007


Islænder Undglød fra Gjøl

Fødselsår:
2005
Højde:
Omkring 142-144 stg. mener jeg.
Temperament
Fantastisk, man skulle tro han havde været hund i sit tidligere liv, så længe der er en godbid på i sigte føler han dit mindste vink og er en rigtig kælepot.
På ryggen er han skøn og utrolig let at arbejde med, han er en hest der gør alt for at tilfredsstille sin rytter og kæmper videre selvom han ikke kan mere, så man skal selv som rytter være opmærksom på om han har fået nok.

Han kan som alle andre heste godt blive bange men så løber han lige tre skridt og stopper så op og er faldet til ro igen,
Gangarter
5 gænger og naturtølter:).

Nogen gange laver han dog en mix af alle gangarter føles det som om, men ellers rigtig lækre og behagelige:)
Stævner
ingen
Stamtavle
Køn
vallak.
Bemærkninger
Undglød er en fantastisk vallak jeg har fået æren af at ride for sofie.

Han har et fantastisk temperment og kan styres kun med enten sæde eller stemme.

Han er et rigtig nussehoved og nyder at stå på staldgangen og blive nusset godt om. Han er en rigtig tiggeprins der ret hurtigt har fundet ud af hvor lommen er med godbidder og når man trækker ham går han gerne med hoved i lommen på en for at se om der er flere..

Han virker som en rigtig fedtmule hest, dog uden at være "tung", men sådan en lidt skør og lalleglad hest der bare følger en glad rundt som en hund så længe så længe der er chance for en godbid.

På staldgangen er han helt eminent, der er da slet ingen grund til at binde ham op, heller ikke når han skal have hovedtøj og sadle på. Han står bare from som et lam og hygger, dog kan han godt lure lidt ind i de åbne bokse med foder i krybben og så derefter stå og lure lidt på en som om han siger "må jeg ikke gå derind?" :).

Han knytter sig meget til en og tror bestemt ikke han ville have godt af at have flere forskellige ryttere, han er som sagt en hest der gør alt for sin rytter og han ville ikke kunne finde ud af flere forskellige ridestile og blive skrup forvirret :(

Lille "unner" er bange for insekter, panisk angst faktisk, rider vi ind i en myggesværm "flipper" han helt ud, eller han stopper op og pruster og sparker med for benene og kaster sig:-(. Men så må vi jo bare undgå at ride tur når de er meget fremme, så stakkels lille hesti jo ikke får dyr i næsen:-)



Men dejlig er han da alligevel, det giver han blot lidt mere personlighed :), Han er en fantastisk lille hesti, med et helt fantastisk og helt unikt sind, han er så mild og kærlig og giver en SÅ meget igen og dog alligevel en stor personlighed der charmer sig lige ind i hjertet på os mennesker.
Aldrig har jeg redet en hest som man bare kan stole så meget på og som jeg er så tryg ved, han gør ikke en flue fortræd og er altid glad og vrinsker efter en når man kommer. Hans sind er så mildt at han aldrig ville egne sig til at man kunne ride med ekstra hjælpemidler, såsom spore og pisk, han ville simpelthen blive helt ødelagt af den (det er heller ikke nødvendigt), og jeg tror han ville græde sig selv i søvn om natten hvis man prøvede ;). En hest som ham findes der ikke mange af og kun det bedste er godt til ham:)

Kommentér på:
Islænder Undglød fra Gjøl
Annonce