{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tysk Varmblod Ak's Crispy [Himmelhest] 2009

1.832 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria O
Kvinde | 31 år | Oprettet: 30. jul 2007


Tysk Varmblod Ak's Crispy

Fødselsår:
2009
Højde:
168 cm i juli 2013.
171 cm. i november 2013.

Vi forventede egentlig hun ville blive 172 cm til slut.
Men eftersom hun bliver ved med at vokse, forventer vi nu hun bliver 174-175 cm. i stedet.

Jeg var ellers bange for at hun blev for lille ;-)
Temperament
Hun er en kærlig og tillidsfuld hest. Hun er utrolig omgængelig. En enmandshest der knytter sig til sit menneske. Hun er en rigtig tryghedsnarkoman og vil helst bare kravle i lommen på mig. :-)

Hver eneste gang hun ser mig, brummer og vrinsker hun, også selvom jeg måske har gået forbi hendes boks og hilst på hende flere gange før. Det er altid hyggeligt at blive mødt af en hest der er glad for at se en :-)
Gangarter
Super. Over middel. Hun har nogle vildt aktive bagben.
Stævner
Ingen. Endnu.
Men jeg håber da at vi skal ud og starte en masse, når vi lige bliver klar :-)


2014:

Holstebro sportsrideklub:
Regionsstævne - 11.-12. Januar
LC - Bredde - LC1 - 60,20%
- Crispy var mega cool! Hun tog alt pynten, musikken og alle menneskerne i stiv arm, og gik rundt som om hun aldrig har lavet andet end at være stævnehest. Hun er ikke helt stabil endnu og mangler en masse rutine, men det kommer. Jeg tog hende bare med, fordi vi havde stævne på hjemmebane :-)


Hammerum rideklub:
Regionsstævne - d. 21-23. februar
LC1 - 63,20%
- Crispy var simpelthen så flink. Sekretariat blev ved med at rykke rundt på folk i klassen, så tiderne passede overhovedet ikke, så Crispy fik 50 min på opvarmning. De mange nye indtryk og den lange opvarmning var nok til at hun var rimelig flad på banen. Når vi får lidt mere rutine og erfaring bliver det rigtig sjovt at tage afsted. for hun er så cool :-)
Stamtavle
Far: Chepetto
Morfar: Carpaccio.
Farfar: Cento

Morfars far: er Caretino.


Chepetto går grand prix, både nationalt og internationalt i Tyskland.

Carpaccio er far til Anne van Olst's grandprix/OL hest Exquis Clearwater, som var med til at sikre Danmark bronze-medaljen for hold i Hong Kong.
Carpaccio er ligeledes far til Chico's Boy, en kåret fløjhingst ved holstenerkåringen i Neumünster 2002.

Cento er far til Ben Mahers tophest Cella, Cella er den hest som Ben Maher bliver nummer 2 i spring til EM i Herning 2013.

Crispy har vist også en søster der går MA i udlandet.

Længere ude findes: Capitol I, Caletto II, Cor de la Bryere, Ramiro Z og Ladykiller.

Altså har hun en super præstationsafstamning, med mange superheste, især i spring. :-)
- Men hun skal altså være min dressurhest
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Enmandshest – Marias hest.

Crispy blev min d. 5. juli 2013, en måned efter jeg måtte aflive min elskede Dumbledore.
Birgit og jeg hentede hende hjem søndag den 16. juni 2013. Så Crispy var altså så godt som rå da jeg fik hende hjem. Planen var at jeg kunne have hende sommeren over, også kunne jeg beslutte mig for om hun skulle være min nye hest. Jeg havde hende i en uge, også vidste jeg at hun skulle være min nye hest. Hun skulle bare igennem klinisk og røntgen, hvilket hun da også gjorde uden en anmærkning og med stor ros fra dyrlægen. :-)
Hun havde rytter på for første gang den 31. juli og dagen efter kunne vi ride rundt i hallen selv. Hun har været nem hele vejen igennem. Så det har været dejligt.

Min underviser, Birgit Künnemann, har været på hende et par gange og var allerede efter første gang helt vild med hende.
Ifølge Birgit er Crispy en super unghest med en super god balance og samtidig er hun klog og lærenem, forståelsen og arbejdsmoralen er helt i top. Mange heste har en god og en knap så god side, men Crispy er lige god på begge sider. Samtidig med at halsen sidder helt korrekt på hende. Derudover er hun bare så sød og reel. :-)
”Hver dag er Marias dag, så længe hun har Crispy!” citat Birgit :-)

Man kan ikke andet end at holde af hende. Man bliver mødt med vrinsk og brummen hver gang man kommer i stalden. Hun er en kæmpe tryghedsnarkoman og vil allerhelst bare være i min lomme. Hun er modig og nysgerrig, hvilket gør det nemt at præsentere hende for nye og farlige ting. Hun hviler i sig selv, så hun er ikke nemt at hyle ud af den.

Den 3. oktober 2013
Crispy kan nu, efter 2 måneders ridning, alt det en 4 års hest skulle kunne. Hun er ekstremt ridelig og følsom for hjælperne. Hun styrbar i alle 3 gangarter. Hun kan gå volter i alle gangarter. Hun gå skråt igennem i alle 3 gangarter. Ligeledes kan hun changere på diagonalen, selvfølgelig uden samling. Laver fine overgange, både i trav og galop.
Hun er 100% med og har nemt ved tingene. Samtidig med at hun går stabilt og med super balance. Dog vokser hun meget voldsomt lige nu, hvilket forstyrre hende lidt, så tror hun får snart en lille pause på 1 uge eller 2. så hun lige får lidt ro. Der er ingen grund til at presse hende. :-)

Jeg er så glad for hende, det er helt utroligt! Hun er bare en super hest. En rigtig veninde! ;-)
Jeg glæder mig meget til de forhåbentlig mange gode år vi skal have sammen. Vi skal nok få rigtig meget glæde af hinanden.

Den 19. august blev Crispy aflivet. Det var enden på vores eventyr sammen.
Hun var en helt fantastisk hest. Hun krøb ind under huden på mig og jeg elskede hende fra første minut. Jeg savner hende noget så frygteligt!
Tak for alt musse!
Kommentér på:
Tysk Varmblod Ak's Crispy
Annonce