{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Belgisk varmblod World Wyde VDL 2003

2.848 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Caroline Eventing
Kvinde | 29 år | Oprettet: 22. feb 2005


Belgisk varmblod World Wyde VDL

Fødselsår:
2003
Højde:
1.83m
Temperament
W er en utrolig glad hest. Han er meget arbejdsvillig og forsøger altid at gøre sit bedste.
Gangarter
Hans trav udvikler sig meget lige for tiden, i og med han bliver arbejdet ordentligt igennem i dressurarbejdet for første gang i et par år nu. Hans galop er væsentligt over middel.
Stævner
Wydde har gået internationalt, siden han var 6 år gammel (youngster tours). Han har endvidere gået op til 1.45m-klasser i England og 1.30m med mig. Han har taget en af mine rutinerede ponyryttere op til 1.30m og klargjort en anden, helt urutineret til 1.20m indtil videre.

Han er med mig blevet kvalificeret til internationalt samt 1.40m fra bunden (igen) og går pt. til og med 1.30m fejlfrit med placeringer.
Stamtavle
Oberon du Moulin / Nimmerdor / Ladykiller
Køn
Vallak
Bemærkninger
W var ejet af en af mine meget gode venner fra Spanien, der sammen med en brite har en stor spring-salgsstald i England. Jeg fik W at ride på og 50% af ejerskabet, men det var også min opgave at sælge ham, da jeg som militaryrytter ikke har noget stort formål i at have en springhest udover den kæmpestore fornøjelse at ride ham.

Jeg blev dog meget hurtigt meget glad for ham, og i takt med at nulrunderne, præmierne og stævnerne blev flere og større, steg min begejstring for min groom og rytter, 15-årige Johanne, også. Efter 6 mnd intensiv træning under mine vinger, købte Johanne og hendes familie salgsstalden ud af ham, og nu ejer vi ham 50/50. Han skal i fremtiden fungere som Johannes lærehest og min "sjove hest" til nogle få internationale springstævner om året.

Han har været igennem et par uheldige behandlinger/hjem, men til trods for at han det ene sted ikke har været redet og passet med smed, dyrlæge mm og det andet ikke er blevet redet og heller ikke skoet ordentligt, er han stadig et fantastisk kærligt og livsglad fjumrehoved. Han springer alt uagtet højde og udformning - en rigtig ven. Endvidere har han som ung været hos en meget højtprofileret dressurberider i England, så han har også helt styr på sin dressur, omend den på nuværende tidspunkt er igang med at blive 'redet i ham' igen. Man mærker dog tydeligt, at han ved, hvad gamet drejer sig om, og han er kommet utroligt hurtigt efter det faktum, at han næsten ikke har været redet hos tidl. ryttere.

Han har shivering på højre bagben, hvilket er en slags staldkrampe. Det har egentlig ikke nogen betydning for noget som helst, udover det kan være svært at rense hove på bagbenene, fordi han trækker dem op under sig i en krampe. Der er dog en muskel, man kan 'trykke på', så han slapper helt af i benet - min smed viste mig det, men man skal lige gøre det nogle gange, før man har styr på det. Apropos smed gjorde de i Sverige brug af hele to smede fra dyrlægen, nærmest fuld bedøvelse og 1,5-2 timer på at sko ham .... men det er - ærligt talt - kun bevidnende om, at smedene ikke har vidst, hvad de har lavet. Min smed kunne tage de to baghove på cirka 20 minutter, fordi han ved, hvordan man skal håndtere en hest med shivering - og det er faktisk det eneste, der er til det.
Det er ikke forstyrrende for træningen, tværtimod bliver det kun bedre, når han er i træning.

Så, ja, han er en dejlig hest - omend stor! - og jeg sætter utroligt meget pris på at ride ham og have ham i stalden. Madøre. :=)

Videoer findes på www.youtube.com/carolineeventing
Kommentér på:
Belgisk varmblod World Wyde VDL
Annonce