{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Laban (Moffe) 1992

1.450 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

RegitzeM
Kvinde | 23 år | Oprettet: 13. jul 2012


Shetlænder Laban (Moffe)

Fødselsår:
1992
Højde:
91 cm. Har målt ham primitivt, men noget nøjagtig.

Andre størrelser:
Grime: Shetland eller pony
Temperament
Laban er en fræk shetter. Han har ikke rigtig været i hænder, det meste af hans liv, men det er han hvert fald nu. Han bider, og prøver at nappe, men det har været værre. Han bider næsten ikke længere, og han er gladere nu. Han er en glad shetlænder, og hvis andre havde fået ham tilredt og sådan, tror både mig og Laban at han kunne gå stævne. Men han er gammel og glad, og skal nyde livet, hvilket han hvert fald gør. Han er ellers nysgerrig og opmærksom, glad, vågen, sød og ja... Fræk. Han har sine gode og dårlige dage. :)
Gangarter
Skridt: Normal, lidt træt og tung.
Trav: Med god plads og løft.
Galop: Lidt stivbenet, kort shetlændergalop.

Vi arbejder meget med galop og trav. (Longering og løbeture) I ridning er det mest skridt, og meget korte traveture, da mig og min veninde er for store til ham.
Stævner
Nej. :(
Stamtavle
Ukendt
Køn
Han er en vallak, der vil have været hingst. Ærgerligt han ikke er hingst, da han er flot i farve, form og gangarter.
Har fået at vide at han er kastreret sent, så han er stadig lidt hingstet. Måske også grunden han har hoppet på Naffe engang, hehe.
Bemærkninger
Han er dejlig, og hver dag (medmindre det regner vildt, tordner og lign.) løber og springer vi. Han er begyndt at være hurtig! :D
Han er heeelt mørkebrun, nærmest sort. Hans pels 'krøller' i langvarigt regnvejr. :D
Han kan ikke lide at være alene, eller bare én fra flokken er væk. Han løber rundt på folden og kalder. Før da vi ikke trænede, og han løb rundt, tror jeg næsten han kunne få et hjerteanfald, men nu er han stærk, og kan klare en del. Stærk shetter!

11-9-13
Han var rolig da jeg målte ham. Da jeg løb frit med ham, indhalede han mig. Hurtig pony!
21-9-13
Idag havde jeg min veninde på besøg og mission "gen-tilridning" blev begyndt. Vi sadlede ham op som vi havde øvet. Han tog det fint og jeg satte mig op mens min veninde trak ham. Han ville gå og danse lidt i starten men han gik super med bid, over bomme og jeg fik også lokket Malou op. (Malou=veninde). Jeg trak hende og hun sagde også han var fantastisk. Min mor har lige købt et par æsler som gik på folden og dagen før blev ALLE 4 heste lukket ind i løsdrift-stalden og det lille jordstykke udenfor. Men i morges da Malou kom sagde hun Laban gik med æslerne... Der var stød i hegnet og der var både over og undertråd på ledet der skilte heste og æsler. Han gør som Moffe i bogen. Kommer igennem alt, mystisk!
02-10-13
Han gør nu gjordt sit nummer flere gange, men nu er det stoppet. Han går med Naf på sommerfolden, da hun foræder sig på den nye vinterfold. Idag blev han også redet lidt, en slags ridetime, hehe. Han var lidt vild i starten, men efter lidt tid kom Malou op og vi begyndte selve ridningen. Vi startede med dressur. Vi lavede slangebuer, vend af midterlinjen, skråt igennem og faktisk schenkelvigninger, eller en form for det. Så gik vi videre til "spring". Vi skridtede over bomme, og i starten mente han at bommen skulle flyttes med hoven. :) Bagefter gik det bedre og vi red en lille tur på folden, red ud, trak hjem. Han var super sød idag.
10-01-14
Jeg longerer ham meget for tiden. Han er bange for pisken, så han traver hele tiden med fuld fart. Han har en ridegjord på, hovedtøj og tøjler der er spændt fast til ridegjorden. De er løse, men det er så vi fremover kan få ham i holdning, lige så stille, i hans tempo.
09-02-2014
Idag ved et uheld kom mig og Malou til at lukke hestene ind på sommerfolden. De blev helt kullert! Især Laban tog en lang galop, også efter de andre heste var begyndt at græsse. Han blev ved og ved, kære smukke pony!
26-05-2014
Idag hentede jeg ham "ind" fra fold, altså bandt ham ved stalden og lukkede af, så resten af hestene ikke kom. Jeg striglede ham og sadlede ham op. Han fik et stort sadelunderlag på og en stor longerem/ridegjord på. Vi tog det stille og roligt, så det tog næsten en halv time... Nusse nusse. ;P Han fik et sæt tøjler på, som jeg stramte lidt ind (indspændingstøjler) og hans hovedtøj på. Jeg ventede med at arbejde med ham, til han stod pænt med biddet. Så longerede jeg ham i et kvarter. I skridt søgte han ned, helt perfekt! Han stoppede op nogle gange og måtte lige heppes lidt på. I trav gik han ikke for hurtigt, som han ellers kan finde på. Han gik dog stadig ret trippende, men sådan er han bare. Dog ville han slet ikke ned med hovedet, det stod bare lodret i vejret. Vi øvede lidt med stemmen. Stop, skridt og trav. Da jeg lige ville lade ham galopere lidt prøvede han istedet at stikke af... Lidt mere skridt i longen.. Så fik han udstyret af og vi skridtede en lille afslappet tur på folden.
27/05-2014
Idag longerede jeg ham med og uden udstyr. Det gik fint, Malou var med som fotograf. ;)
17-6-2014
Laban blev idag til trækketurshest, til de mindste. MEN der blev IKKE spurgt om LOV om han måtte trækkes med. De sindsyge børn regnede bare med at han sagtens kunne klare det. Det kunne han også, men at ikke spørge hestens EJER om lov. Malou trak rundt og sagde hun havde fået lov til, at han også kunne bruges til at trække klassen rundt. Han gik roligt og fornuftigt, fint nok, men hvorfor FUCK ikke spørge hestens EJER om lov. EJEREN ved om hesten kan eller ikke. Det kan godt være Malou havde givet sig selv lov, fordi hun kender Laban og mig. MEN jeg er squ da stadigvæk HESTENS EJER.

23-07-2014
Idag var vi på Tour de Løsning. Mig og Malou gjorde ham klar og så gik vi ind til Løsning. Vi kom over til min onkel, der havde fødselsdag. Her fik Laban græs, vand, saftevand, vindruer, cola og chokoladekiks... Han åd det hele. Bagefter tog vi op til Malou's mors kæreste. På vej derop begyndte Laban at vrinske sit lille tøsevrinsk, da han kunne se sig selv i butiksruderne. Og så sked han på gaden, den uopdragne ponyhest! xD Hos Malou's mors kæreste fik vi is, og Laban fik vand og æbler. Så gik vi ned til min mormor på vej hjem, og han stoppede med at vrinske. Vi gik hjem uden et eneste vrinsk og han hilste på fjordhestene og Naf. En dejlig dag.

Senere gik vi op til skoven og tog billeder. Vi tog også billeder i kornmarken, dog ville Laban æde det hele..

12/04-2015
Ja, siden sidst har mig og Lab gået en masse ture, både med og uden tov, og han er så rolig og afslappet. Den pony har lært mig så meget om tillid, afslappethed og tro. <3

Lille
Anspændt
Bølle
Abekat
Nuttet
=LABAN
Kommentér på:
Shetlænder Laban (Moffe)
Annonce