{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Kahlua 2005

1.625 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Line L
Kvinde | 26 år | Oprettet: 25. nov 2013


Oldenborg Kahlua

Fødselsår:
2005
Højde:
152, han er Oldenborger, men ikke racetypisk pga. er født med bukkehove og er blevet opereret, derfor så lille.
Temperament
Doven, men VIRKELIG stædig. Han vil gerne snyde en, hvis han kan komme af sted med det og han vil helst bare gerne lege med de andre heste, eller håndteres i hånden. Men selvom han er vildt stædig, så kan han også være helt vildt sød og charmerende.
Gangarter
Skridt: Middel, men vi arbejder med fremdriften.

Trav: Lidt over middel, her arbejder vi også på fremdriften og på øgninger.

Galop: Middel, vi arbejder meget på at få en god fremaddrift, men så snart han begynder at bære sig selv, har han en god og rummelig galop.
Stævner
Ryttertræf Skrødstrup Efterskole
LD2 56,7%
LC1 55,6%
Stamtavle
Ingen, gik desværre tabt ved tidligere ejere.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Jeg fik ham for ca. 3 år siden, det var "love at first sight", jeg blev bare helt vild med ham (selvom han stak af med mig da, jeg skulle prøve ham). Det første år jeg havde ham blev han omtalt som "problemhesten". Min mor fortrød at hun havde købt ham, da jeg hverken kunne trække ham ud af folden uden han satte sig i modværge, få ham til at gå til biddet eller læsse ham i traileren uden han stejlede og bakkede.

Fordi ingenting lykkedes var det svært altid at være lige glad for ham, men noget Monty Roberts sagde, hjalp mig til at styre mit temperament, på en dårlig dag (ja, sådan nogle har jeg også :-) <3 )

"ADRENALIN UP, LEARNING DOWN.
ADRINALIN DOWN, LEARNING UP."

Vi begyndte at lede efter alternative træningsformer, og det endte med at jeg blev sendt på Maj-Britt Carters ridelejr, her blev mange af vores problemer løst, og vi begyndte at samarbejde. Sidste dag på ridelejren trak jeg ham op i traileren uden træktov (og uden at have fat i ham).

Nu går det fremad for os, og jeg har ham med på efterskole. Han er nok stadig mest en en-mands-hest, da han er lidt speciel og det er ikke alle, der ville kunne hverken håndtere eller ride ham.
15-03-14
Så har vi startet vores første 'stævne'! Det gik ok når man tænker på, at der er ingen af os der har prøvet det før. Han var meget opspændt til start, hvor han jappede lidt rundt og vrinskede en del. Men efter vores første klasse slappede han lidt mere af. I LC1'en gik han egentligt fint og afslappet, indtil vi skulle lave en galopvolte mod venstre, her lavede han forkert anspring :/ Jeg fik ham dog rettet igen og han slog rigtigt an i højregaloppen :) Herefter var den lille bandit rigtig fin selvom det ikke blev til nogen placering <3 Han var også meget glad da han endelig fik lov at få "de væmmelige" rosenknubber ud af håret igen, og kom ud på folden i det dejlige vejr, så han kunne være lidt "hest" igen - uden dækken ;)
- Jeg er sikker på at han havde rullet sig mindst ti gange da jeg endeligt tog ham ind igen <3

Anne har nu sprunget på Kahlua et par gange og det går langsomt fremad, hans springteknik er lidt mærkelig og det sker han ligner lidt en ged..... Men han synes det er meget sjovt og begynder at løbe lidt hurtigere en gang imellem :)
PS. Han har sprunget 75 cm! Er skam stolt af den lille hest! <3

Maj 2014: Den anden dag tog Anne og jeg, Pandora (hendes part) og Kahlua ud for at lege lidt med dem. Vi lagde 3 bomme ud og fandt en stor gul bold. Da vi kom ind i ridehuset rullede kahlua sig som det første (3 gange), herefter legede vi lidt rundt i en cordeo, som han først var fuldkommen immun over for, men fandt ud af det lidt efter lidt. Vi øvede også lidt hans reaktion til mit kropssprog, fx hvis mit energiniveau forhøjede sig, så skulle han sætte i trav og omvendt :D Dette havde han dog prøvet før på Maj-Britt Carters ridelejr, så det faldt ham ikke svært.
Til sidst tog vi bolden ind, hvilket han synte var utroligt spændende, han var under ingen omstændigheder bange, men gik derimod straks hen til den for at snuse. Han begyndte også at sparke og skubbe til den - hvilket var gevaldigt underholdende for begge parter ;) han eeeelskede faktisk at lege med den bold så meget, så jeg besluttede mig for at se hvor hans grænse lå henne.... Jeg startede med at trille den under maven på ham, derefter fik jeg den til at sige nogle mærkelige lyde, jeg begyndte også at tage den op i luften og op på ham, og til sidst prøvede jeg at kaste-og-gribe den lige ved siden af ham. Under alt dette var der næsten ingen reaktion, han var totalt afslappet (I modsætning til Pandora, som troede at bolden ville æde hende!), så det er i hvert fald ikke sidste gang at vi bare tager en slapper og hygger os sammen, jeg havde helt glemt hvor glad det gør mig "bare" at have lidt kvalitetstid sammen :D

Jeg er nu begyndt at lede efter en part til ham når jeg skal til at starte på gymnasiet, det bliver vildt mærkeligt ikke at kunne være sammen med ham hver dag...

29-08-2014: Så tror jeg at jeg har fundet en part til ham, det er lidt mærkeligt at se en anden ride ham, men når det nu skal være, så er jeg fuldt ud tilfreds med hvem det endte med! :)
Kommentér på:
Oldenborg Kahlua
Annonce