{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Mazda [Himmelhest] 1984

5.101 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trine B
Kvinde | 35 år | Oprettet: 15. sep 2006


Anden særlig race Mazda

Fødselsår:
1984
Højde:
140,5 cm i stg. Godkendt kat 1 pony. Har alle ponymålinger
Temperament
rolig, men til tider opmærksom. Da han var yngre var han en rigtig hidsig prop. Det kommer stadig frem nogle gange. Til spring og distance f.eks.
Gangarter
over middel
Stævner
mange
LC LB dressur stævner, men øvelser til LA
LD LC spring, med mig. Men gammel B-pony i spring og militæry, med anden rytter.
LD LC distance, gik en 18 km distance som 24 år.

Intershowhorse
Nov. 2011 nr. 3/17 Smukkeste veteran
Stamtavle
Han har ingen stamtavle, men kunne få hvis vi ville :D

Mor: Kat 3. palomino pony Giselle Welsh bl.

Far: Kat. 2 rødskimmelt pony Hed Starlines Catweazle Welsh. A-pony i spring og dressur.
Køn
vallak
Bemærkninger
*** Farvel min smukke konge! ***
D. 8/7 sagde Mazda farvel til os alle... Hans kræft tumor var eksploderet i størrelse. Han var rimelig upåvirket. Men jeg kunne ikke byde ham at leve sådan... Kl 15.20 krydsede han broen med hele familien omkring ham. 32 år og præcis 1 mdr. Vi havde fornøjelsen af ham i 13½ år. <3

Navnet kommer af at opdrætter lige havde fået en ny rød og hvid Mazda, da Mazda blev født.

Mazda er en ældre herre som ikke siger nej til en fræsser...
Han elsker at springe og hader at gå dressur, men det er jo det jeg er bedst til. Engang imellem rider vi lidt western, for meget løse tøjler, bare ved hjælp fra sædet, det elsker han. Han kan nemlig godt lide at strække halsen helt ned til jorden.

Et særligt kendetegn ved ham er at han har en lille hvid hjerte plet på røven, den har han haft siden han blev født.

Han har jo en kanon part som rider ham det meste af ugen, derfor rider jeg ham ikke så meget selv. Men det hænder da at jeg rider lidt dressur på ham, så ride vi øvelser til LA i dressur, det klarer den gamle stadig, og faktisk bedre end da jeg red ´pony´. Rider også lidt i skoven på ham, der er han mega lækker!

*** Vores historie ***
Jeg købte Mazda i oktober da han var 18 år og jeg var 13 år, så det er efterhånden 7 år jeg har haft ham nu.
Han stod på Brandtofte i Meløse, da jeg kom for at prøve ham red hans ejer ham rundt i ridehuset da vi kom. Vi tænkte at det var et dårligt tegn, måske var han vild hvis man ikke havde krudtet ham af først. Men han var bare SÅÅ sød! Han var den første hest jeg prøvede hvor jeg galopperede på den første gang jeg red den.
Vi tog ud og prøvede ham engang mere, med min fars kusine. Jeg red ham først og så red hun ham. Jeg kunne ikke ride ham i holdning men det kunne Jeanette godt. Han var stadig vildt sød. Dog lidt sur på stald.

Jeg måtte bare have ham!!! Jeg lånte penge af min mormor og morfar. Og min morfar var så sød at bygge en super flot boks op til ham i vores stald (havde heste bare ikke bokse nok).

Vores ridning i starten var ikke køn, jeg havde ikke før redet dressur, og Mazda var svær at få i holdning, men vi hyggede os meget. Og jeg var helt tryg på ham.
Da jeg havde haft ham en uges tid, sagde jeg til min mor "så nu rider jeg en tur på Mazda". "Hmm ok".
Turen gik godt, ud i trafik og alene he. Mazda gik friskt frem og vi nød turen, husker hver en lyd og duft.
Senere har min mor fortalt at hun var møg nervøs, men ville ikke stoppe mig i at ride ud på ham, når jeg nu turde. He :)

Dressuren begyndte at gå bedre, Mazda og jeg begyndte nu at ride lidt stævner. Han spændte næsten altid op når han kom på, men gik godt til opvarmningen, det var irriterende! Men vi vandt da lidt på vores velplacerede øvelser.

Vi begyndte at få undervisning, det gik godt i starten. Men så sagde underviseren at jeg skulle ride med chambon. Det gjorde vi et års tid. I sommerferien prøvede jeg uden, og han gik faktisk pænt. Men ikke pænt nok ifølge min underviser! Nu skulle jeg ride med indspændingstøjler. Hver gang han gav efter, spændte underviseren den mere ind. Mazda blev sur!!! Jeg satte grænsen da underviseren endte med jage Mazda og jeg rundt med en longepisk i ridehuset, fordi Mazda ikke gad træde ordentligt over i versader, pga en stram indspændingstøjle.
Mens jeg havde fået undervisning gik det bare værrer og værrer til stævnerne.

Efter vi stoppede gik jeg lidt til spring i stedet, Tante spring på HSK undervist af Stephan Flindt. Det var super godt og jeg overskred en masse grænser.
Dressuren gik godt, uden undervisning, vi lavede en masse gymnastiserende øvelser. Stævnerne gik også bedre og bedre. Vi red både lidt springstævner og dressur.

Men tiden kom, mine pony år blev brugt op.
Vi fandt en ny stævneinteresse, nemlig distance. Både jeg og Mazda nød det i fulde drag. Vi har bla. fået en 6 plads i 18 km.
Men jeg begyndte at savne dressuren, og købte derfor hest.

Mazda blev lidt sat til side, hvilket jeg nu fortryder.
Han fik en part, en pige på 12 år. Men hun passede desværre ikke ordentligt på ham. Red ham 45 min, sadlede af hyggede og red så engang til. Det duede ikke.
En anden part kom, en pige på 8 år sammen med hendes mor, men hun blev dog bange for at ride ham efter hun faldt af ham.
Min mors kollega red ham så i et halvt års tid. Det nød de begge fuldt ud. Hun elskede at nusse og striglede i flere timer, og red så en kort let tur :) Hun fik glæden ved heste tilbage i så stor grad at hun selv købte en og havde derfor ikke tid til Mazda.

Men så kom Olivia ;) En pige på 13 år, der kom lige fra rideskolehold. Hun følte sig helt tryg på Mazda fra 1. sek. Og har været her lige siden, hvilket er ca. 1½ år nu. Hun lærer dressurens og springningens verden at kende, og de bliver bedre dag for dag. Nyder hinandens selvskab meget. Så det er super.

I vinter 2008-09 fik Mazda bronkitis og måtte stå stille en månedes tid.

******* NYT *******
d. 5 sep 09
Mazda spiste ikke op lørdag morgen, men foderet lugtede lidt underligt så vi tænkte ikke nærmere over det. Lukkede ham på fold og kørte til Skælskør, var der hele dagen.
Vi kom hjem og lukkede heste ind, fodrede osv. Skulle på den mexikanske restaurant om aften, tænkte vi.
Mazda virkede underlig, han plejer at angribe maden, men det gjorde han ikke, han pirkede kun lidt til det. Stilte sig med hovedet i hjørnet og slappede af. Det gør han aldrig...
Stilte sig som han skulle tisse, rullede sig osv. Jeg sagde til min mor, RING TIL DYRLÆGEN NU... Mazda rullede sig, og lå så helt fladt ned. Jeg skyndte mig at få ham op.
Brød så sammen, det foregik nøjagtigt som da Brina blev aflivet af kolik.
Dyrlægen kom, tjekkede, det var forstoppelse. Gav olie og smertestillende.
Olivia kom og overnattede for at hjælpe og være nær ham.
Vi gik med ham 30 min ved en 23. tiden og så igen kl 04. Kl 04 gav vi ham også lidt the med elektrolytter, det kunne han godt lide. Han havde dog stadig ondt, men var mere frisk end tidligere.

Søndag morgen havde han rullet sig igen. Vi ringede til dyrlægen, hun lød ikke så bekymret.
Hun kom, og kunne se han havde det meget bedre. Han fik lidt mere smertestillende, men måtte så også godt få lidt foder igen og lidt hø, samt komme på fold.

Nu har han det godt igen.

FUCKK. troede virkelig jeg havde mistet ham. Jeg tør stadig ikke helt føle at han har klaret det, det føles bare så underligt.

Fodring:
1,7 kg. Sixteen Plus fra Brogaarden, opblødt
150 gr. roepiller
150 gr. grønpiller
200 gr. majsflager
lucerne
olie
3 skiver hø

Fordelt på fire gange om dagen.

D. 2 sep 2010
Mazda har fundet sin anden ungdom. Da jeg kom hjem fra arbejde tonsede han i vildeste galop rundt på folden, side og side med Glossi. De brugte HELE folden og sponsede bare rundt hehe. Men han er altså 26 år, tror jeg.
Kommentér på:
Anden særlig race Mazda
Annonce