{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Holstener Luna [Tidl. hest] 2008

2.309 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lorenzo
Kvinde | 30 år | Oprettet: 30. aug 2006


Holstener Luna

Fødselsår:
2008
Højde:
1.63
Temperament
Luna har et super dejligt temperament, hun er rolig når hun skal være rolig og er frisk og tændt når hun får lov at være det. Dog fortrækker hun nok mest selv den friske del af det, da hun elsker fart og aktion.

Hun er sød og rolig i stalden, til og fra fold, i ridehuset, inden og under opsadlning, hun er dog en hest der rigtig gerne vil følge med i alting, så derfor kigger hun altid hvis der kommer en hest gående, eller at der bliver raslet med noget, hun er på pletten lige med det samme, dette gælder også under ridningen, hun er meget nysgerrig og opmærksom på hvad der forgår omkring hende.

Hun elsker som sagt når der er gang i den, hun elsker at springe, simpelthen, hun kan næææsten ikke styre sig selv hvis der er spring i hallen og kalenderen sagde noget andet, så hun er en rigtig ivrig springer og springer med en masse power, og springer stort set alt hun møder på hendes vej, dog mangler hun rutine på banerne. Hun springer dog ikke det vilde med mig som chauffør, da jeg fortrækker alle fire ben plantet godt på jorden i de fleste situationer.
Hun kan rides på tur både alene og med andre, jeg vil ikke mene hun er komplet trafiksikker men den er dælme lige ved at være der, da der ikke er meget der skræmmer hende hvis hun bare får lov at gå i hendes eget tempo og holde øje med det hele.
Gangarter
Hun har tre utrolig fantastiske gangarter, en dejlig flyvende trav og en simpelthen så fantastisk stor lækker skridt, så snart hun får en sadel og en rytter på ryggen så skridter hun simpelthen bare så godt igennem. Galloppen arbejder vi dog stadig på, hun har en dejlig gallop, dejlig let og flydende, det går bare stadig utroligt stærkt, så vi arbejder stadig på at få den lidt ned i gear så jeg også kan følge med.
Stævner
-
Stamtavle
Far: Limoncello II. ( - http://www.youtube.com/watch?v=tmymxg7xTsk )
Farfar: Lorentin I.
Farmor: Arina.

Mor: Cirkeline.
Morfar: Calimero.
Mormor: Regina.
Køn
Dame
Bemærkninger
Jeg har fået Luna direkte fra hendes avler af, så det er så mærkeligt at kunne huske hende på marken stå der med følleman og spilopper ud over det hele, modig på hele verden. Også nogle år efter står man der med den selv samme, nu bare store Luna, der skal prøve og spise mælkebøtter af en sort spand for første gang, og syntes absolut den er ved at dø. Haha ja, hun har haft en masse hun skulle lære, måske i en lidt sen alder, men bedre sent end aldrig! Hun har simpelthen taget alting så pænt, selvom jeg lige måtte en tur i sandet to gange, da man under rytter tilvænning åbenbart ofte glemmer sit menneske faktisk sidder på ryggen af en...

Men ja, vi har godt nok fået hende introduceret til en masse, nogle mere farlige end andre. Jeg tror næsten hun syntes det værste var den tid hun skulle stå selv inde under opsadlningen, det var jo næsten traumatisk for hende i starten. I dag er hun dog ovre det, efter hun er kommet fra familien der hjemme, hun kan godt blive lidt utålmodig hvis hun er selv inde og skrabe lidt, værre er den ikke.

Sidste år var hun i vidreuddannelse hvor hun rigtig blev fik lært alting, og tog simpelthen alting i stiv hov. Hun blev en super dejlig ridehest og er super let at ride for langt de fleste hvis man bare har nerverne på det rette sted og kan finde ud af at sætte sig igennem som rytter, da hun kan være lidt af en bestemt dame der gerne vil bestemme tempoet.

Hun har været med til springundervisning et par gange, hvor hun uden den store slinger i valsen med 15 årig rytter sprang en fin bane på 90 cm, så hun kan og vil rigtig gerne hun mangler bare som sagt lidt rutine. Hun elsker at løsspringe, for der kan hun rigtig få lov at give den gas og blære sig lidt.

Hun har fra fødsel haft en fejl i sin kronran der gjorde at hun havde en kløft midt på hoven foran, ikke særlig dyp men dyp nok til at det til tider lignede en klov, så det har vi godt nok grint meget af. Men jeg fandt mig en dejlig smed, der kunne få dette fikset og hun er nu ikke en fjerdel ko mere.
Kommentér på:
Holstener Luna
Annonce