{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Sundhøjs Duke (Duggie) 2013

1.912 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rikke Helene N
Kvinde | 47 år | Oprettet: 28. mar 2009


Dansk Varmblod Sundhøjs Duke (Duggie)

Fødselsår:
2013
Højde:
Vil tro han er ca 140 cm nu.
Forventes ca 170 cm

18/4-2014 målt til 145 cm (148 cm bagtil). Han er CA 11 måneder

28/5-2014 målt til 147,5 cm. Stadig meget høj bagtil. Lavede Sigøjnermål på ham. I følge det bliver han CA 168-169 cm

15 måneder: målt til 153 cm for til og godt 160 bag til (så er vokset meget på det sidste og ser meget skæv ud)

23 måneder: Målt til 162 cm, så må siges at være skudt i vejret. Han måler godt 165 cm bag til.

4 år gammel men ikke færdig udviklet endnu. Han er stadig meget smal i bygning og høj bagtil. Målt til 168,5 cm

D. 4.11.18 målt til 169 cm
Temperament
Rolig, på trods af at hans far er fuldblod. Han er ret cool over nye ting. Kan dog være flyvsk, hvis tingende ikke lige passer ham, men han er jo heller ikke så gammel endnu.
Gangarter
3 gode gangarter. Meget flyvende, fjedrende trav. Rolig galop.
Stævner
ingen pt
Stamtavle
F: Flyinfact XX DVH 764
FF: In The Wings XX

M: Vestergårdens Anita RDH
MF: Andiamo DVE 592
MM: Vestergårdens Duvill RDH 4771
Køn
Vallak
Bemærkninger
Duke er min nye hest. Han er simpelthen min drømme-hest. Jeg skulle egentlig ud for at se på et andet føl, men da jeg så Duke, havde jeg kun øje for ham. Inden dagen var omme, var beslutningen taget. Duke skulle blive min.

Duke el Duggie, som han nu bliver kaldt, har mange sjove særpræg. Hans store hvide blis, som ender i en fin lyserød mule. Han har et blåt øje, som især ses i solskindslyset.

Da jeg først kunne hente Duke ca en måned senere, tog jeg ud og besøgte ham nogle gange. Han begyndte at genkende mig og faldt til ro ved min "lugt".

31/3-2014 Så kom dage, hvor Duke skulle til sit nye hjem. Han var ikke vandt til så mange ting endnu, så det var en stor mundfuld, at skulle væk fra de andre heste og ikke mindst ind i en trailer. Med lidt overtagelse kom han ind, hvor han bare stod musse-stille. Da vi kom ud, skulle han på fold med det samme. Han var helt rolig og gik bare fremad. De andre heste fik hilst og der var ro på flokken. Han fik lov at hilse på hans nye legekammerat, som er min venindes pony (tidligere min) på knap 3 år. De faldt i hak med det samme og begyndte at lege. Det krævede dog lidt overtagelse at få ham ind i stalden, da han skal op af en rampe. men ind kom han og stod roligt i sin boks. Det var lige som om, han sagde:"Nå, nu bor jeg her"

Jeg glæder mig HELT VILDT til at begynde at arbejde med ham og se ham vokse op til en stor og dejlig hest.

2/4-2014 Trænede Join-Up med Duggie idag, da han var meget sky og flugtede når man gik imod ham. Efter 15 min begyndte han at "gumle og tygge". Jeg kunne langsomt gå hen til ham, og han begyndte at følge mig. Da jeg senere gik ud på folden, vandrede han direkte hen til mig.

9/4-2014 Duggie prøvet at stå på staldgang. Han stod musse stille. Han fik oven i købet renset alle 4 hove. På trods af vi lige er startet med at øve at få løftet ben. Han er simpelthen bare super!

maj 2014 vi er begyndt at gå små ture. Min Datter på 7 år kan strigle ham, mens han står musse stille.

sommer 2014: Duke er kommet hjem til os selv, sammen med Letti. På trods af at 2 ikke kunne døje synet af hinanden, til at starte med, så går det super. Letti har rigtig taget Duke under hans vinge. De går ikke meget mere end et par meter fra hinanden. Det er også skønt med en masse græs. Duke er vokset meget her til sommer og har haft svært ved at følge med i huld, så måtte på foder ud over alt det græs.

Vi er så småt gået gang med lidt trafiktræning. Han er som sædvanlig bare cool og følger mig bare forbi alle de nye ting.

trænet i at være mere nervefast. Jeg fandt et stykke plastik på folden, som blafrede meget i vinden. Duke for væk. Trænede lidt HMS mens jeg sørgede for at plastikken blev ved med at larme. Efter et stykke tid kunne jeg få lov til at nusse ham med plastikken og stryge det op mod hans øre. Han lagde til sidst selv mulen på og lektionen var slut. Bag efter blev han meget træt. Stod med sænket hoved og ørene ud til siden og gabte flere gange :-)

Så småt igang med longearbejde og miljøtræning. Han var før panisk over for plastik. Det er vi ved at være til livs.

Har endeligt lært at springe og flyver over. Han vil gøre alt for et hest bolche. Da han gik over et spring og fik bunker af ros og et bolche, vendte han 180 grader og hoppede over igen, stoppede og ventede på sin godbid. Nu elsker han at hoppe. Kræver dog lidt mere øvelse endnu.

Opdate fra sommeren 2018:
Duke fik konstateret mavesår (midt maj) , hvilket er årsagen til at han ikke er udviklet sig som han skulle og havde svært ved at tage på. Han fik medicin og kom på sommergræs.
Uge efter uge kom kiloene på. Midt på sommeren blev han ENDELIG klar til tilridning.
Jeg besluttede mig for at jeg ville selv gi mig i kast med ham.
Første gang jeg var på ryggen blev han usikker over min vægt og løb lidt frem, men stoppede ved lyden af min stemme.
Anden gang gik han stille og roligt frem, hvilket det bare fortsat gør.

Maj 2019 Duke har holdt en lang pause fra ridning vinteren over. Nu har han været redet i Ca 2 måneder og i rivende udvikling.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Sundhøjs Duke (Duggie)
Annonce