{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Horsebjergs galanto 2006

4.482 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Emma og Galanto<3
Kvinde | 24 år | Oprettet: 24. mar 2013


Oldenborg Horsebjergs galanto

Fødselsår:
2006
Højde:
Han er aldrig blevet målt professionelt, men når jeg har målt er han målt til 172 cm
Temperament
Galanto har et dejligt temperament og tilpasser sig efter sin rytter. Hvis rytteren er rolig og lader ham tulle rundt er han den roligste og mest cool hest, men hvis rytteren kræver lidt af ham kan han godt prøver grænser for at slippe for at lave noget.

Men alt i alt er han den skønneste hest med det dejligste temperament. Med en godbid kan han lokkes til alt.
Gangarter
Skridt= Middel
Trav=Middel
Galop= Over Middel

Dejlige og behagelige gangarter, hvor vi arbejder på at han skal have mere energi og bruge sin krop mere, men vi er godt på vej!
Stævner
Vi har stilt en masse stævner mens han var rideskole hest, kan ikke huske resultaterne.

Vi har ellers stilt 4 "rigtige" stævner, hvor han har været super sej!

Vil fremover komme med procenter og placeringer
Stamtavle
Far:
Galant hornbæk
Farfar:
Garant
Farfars far:
Geronimo
Farfars mor:
Sabina
Farmor:
Laura
Farmors far:
Gruson grundberg
Farmors mor:
Lenette
Mor:
Horsebjerg jacquella
Morfar:
Pallex af ulstrup
Morfars far:
Pele lille evagård
Morfars mor:
Allexina dalegaard
Mormor:
Horsebjerg paschal
Mormors far:
Buster kærgård
Mormors mor:
Lise-lotte grønbæk


Køn
Dejlig og smuk dreng
Bemærkninger
Lørdag d. 3 November 2012 var første gang jeg red Galanto :)

Igår onsdag d. 24/6-15 blev min største drøm opfyldt! Galanto blev min helt egen hest og dermed ikke rideskole hest mere!

Fredag d. 31/7-15 Blev Galanto for alvor min, vi fik nemlig skrevet under og han blev transporteret hen til sin nye og private boks. Han klarede ALT så flot! Selvom det var 3 år siden han sidst havde set en trailer, gik han direkte ind i den, det var der ingen der havde regnet med, da han er en ret nervøs hest.
Men nu 3 uger efter har han udviklet sig helt utroligt meget. Fra næsten ikke at ville bøje hovedet og hvis han gjorde slog med det, til nu at gå ned uden særlig meget besvær, han slog heller ikke med sit hoved mere. Før i tiden blev han bange for næsten alt udenfor, men nu har vi redet på udendørs bane uden han blev bange, vi har skridtet tur kun 2.
Jeg kunne blive ved!

Galanto er verdens bedste hest! Han gør alt hvad man beder ham om med ørene fremme ;)

Når vi springer elsker han de høje spring, han springer alt og gør det med ørene fremme, han trækker selv hen mod springene:) Han bliver aldrig bange for springene:)

Galanto elsker at ride i skoven, det skal helt gå hurtigt:) Han bukker og stejler aldrig :) Han er opmærksom på de ukendte ting, men det skal han jo værre:)

Galanto er også dejlig i dressur, han er dog ret stærk så det er ret svært for mig at få ham til at gå helt ned :) Han er rigtig dygtig og kan rigtig mange ting, han lytter til sin rytter og gør hvad rytteren siger:)

Galanto elsker at fjolle og lave tricks inde i boksen, jeg kan mærke på ham at han er tryg når jeg er hos ham ;)

Galanto kan nogle tricks :) Han er meget lærenem og lærevillig og det er super hyggeligt at stå og lære ham tricks da man kan se at han også synes det er sjovt og nyder det :)
Han kan tricksene:
-Kysse
-Smilie
-Løfte ben
-Bakke m/u berøring

Han skal helt klart lære nogle flere tricks :)

D. 11 Januar 2015 første gang Galanto tabte mig og første gang jeg faldt af i spring :)

__________________
Galanto har nu været min egen hest i et helt år og vi har rykket os så meget sammen! Han er blevet super sej og er i en vild udvikling lige pt.

Året der gik

D. 31/7-15 var den mest spænednde dag i mit liv, jeg skulle hente mit kæreste eje hjem og vi skulle starte et helt nyt kapitel og nyt liv sammen. Ventetiden var lang og nervepirrende. Han tog alt så flot-trailer, nyt sted og en masse nye mennesker/heste og indtryk. Han var en sej dreng.
___
Dagene gik og vi fik set det hele an og jeg kom hurtigt op på ham og skridte uden sadel, dengang red jeg med vest, alt var farligt og han blev hurtigt bange. Men som tiden gik smed jeg vesten og vi gik igang med at ride, ikke særlig kønt, men alt begyndelse er svært.
___
Vi blev hurtigt tætte og fik et særligt bånd. Vi begyndte at springe en lille smule og startede vores første “rigtige” spring stævne sammen (50 og 60 cm), hvor han tog det hele i stiv arm. Vi fik en nul runde i 50 cm og derfor en roset. Han var ikke bange for noget!
___
Vi trænede vider i dressuren og det gik faktisk okay, så vi startede et dressur stævne. Han var super sej, han synes bare at det var mærkeligt at der skulle være så mange heste som gik ind og ud, samt mennesker som kiggede på ham og sagde hans navn? Han var ret utryg og slog med sit hovede ret meget, men han blev hos mig igennem det hele og det gjorde MIG glad.
___
Vi trænede vider og det gik rigtig godt indtil det blev vinter og koldt. Hans humor og godhed drejede fra den ene dag til den anden og han blev en ulidelig hest. Han var frisk, vågen og løb hvis jeg ikke var opmærksom. Han var en forfærdelig hest! Jeg følte mig ekstremt dårlig og var knust i den periode. Jeg græd tit. Han var ubehagelig, han var som en bombe, han kunne springe når som helst og hvor som helst. Folk prøvede at hjælpe med råd og træning, men intet hjalp, satte de sig op på ham løb han. Gav de mig råd jeg skulle følge løb han. Red jeg uden at kræve noget af ham, løb han. Han løb hele tiden! Jeg fik undervisning, det hjalp på han løberi når hun var der, men dagen efter, løb han igen og igen og igen… Vi prøvede Pelham bid, det gjorde det værre. Vi ente med at putte D-ring i munden på ham, en hut på hovedet og en glidetøjle. Det hjalp meget! Han havde nu ikke muligheden for at stikke af på samme måde. Han begyndte at få Magnesium og da det blev en smule varmere og jeg igen fik blod på tanden røg glidetøjlen. Han løb ikke ligeså meget og vendte stille og roligt hjem igen, til sit gamle humør.
___
Da vinteren var ovre begyndte vi at springe om søndagen, det var her han fik et “frirum”, dressuren var meget svær for ham og det var hårdt for hans hovede, så når han kunne komme ud og løbe og springe frit var han glad og det kunne man mærke på dressuren, han var mere samarbejdsvillig efter springningen og vi fik en masse godt ud af det.
___
Jeg begyndte at elske min hest mere og mere, han var nu det sødeste og blideste dyr, som passede på mig og aldrig ville gøre mig ondt.
___
Vi startede vores første springstævne udenfor (70 og 80 cm). Det øs regnede og der var en masse heste og larm over det hele, men han var cool. Vi fik en masse fejl i begge runder, men det ville jeg skide på, han klarede det så godt og hørte på mig. Jeg var så STOLT af min baby.
Vi startede også vores aller første dressur stævne på udebane og han var ligeglad med at det var et andet ridehus på en anden gårdsplads. Vi startede LC3 og han var så dygtig, han gik meget langsomt, men han lyttede til mig og når det hele blev lidt farligt lyttede han til min stemme og faldt til ro igen. Vi fik en masse ros af forskellige tilskuere samt af dommeren, fordi jeg snakkede med ham hele vejen og roste ham. Han var MIN stjerne
___
Da sommeren begyndte at nærme sig drog vi til hestebadesøen, hvor vi fik vores aller første badetur. Det elskede han! En rigtig Søhest. Han var så glad og nød at svømme frem og tilbage i det kølige vand. Han nød at komme på tur og det nyder han stadig. At kunne komme ud og “glemme” dressuren og mærke at kroppen er stor er livet ifølge ham.
___
Galanto led af voldsomme gjordkramper (troede vi). En massør kom ud til ham og konstaterede hurtigt at han havde skævtbrystben, låsninger i skulder, spændinger i stort set hele kroppen og svært ondt mellem ørene. Hun gik igang med at massere ham og det var meget mærkeligt at en fremmede dame stod og trykkede på de stede det gjorde ondt. Men det hjalp! Gjord ubehagen blev meget mindre, låsninger forsvandt og diverse spændinger kom væk, samt ømheden ved ørene forsvant.
Vi fik en anden hest ud af det. Man måtte pludselig nusse ham i hovedet, spænde hans gjord, samt bøje ham i dressuren uden at han gik imod eller slog med sit hovede. Han har efterfølgende fået 2 gange massage og venter en til gang her i August.
___
I dressuren er han blevet meget stærkere og mere villig til at gøre ting jeg beder ham om. Han prøver at bøje og er faktisk ret pæn når han gør det. Vi får nu undervisning og vi er i flyvende udvikling. Han udvikler sig dag for dag og begynder at synes at det der dressur det er nu meget sjovt. Men det er svært synes han. Billedet er fra to dage siden, min opstilling og hans holdning har ændret sig markant i forhold til for et år siden. Vi får en masse ros. Jeg får en masse ros på mit arbejde og hans krop. Han er blevet en rigtig lækker hest og en hest man kan STOLE på.
___
Idag d. 31/7-16 er det et år siden at vores eventyr startede. Det har ikke været nemt! Han var en meget svær hest at knække og en man ikke kunne stole på i perioder.
Men nu er vi her og vi har det så skønt, vi hygger og nyder hinandens selvskab. Han er så skøn at en mor kom og spurgte om hendes venindes datter måtte få en tur på Galanto. Så vi gik igang med strigling 2 små børn på 5 år kravlede rundt om ham og han var så sød!
Han ELSKER ham af hele mit hjerte og kan ikke se en fremtid uden ham. Han er lige så skør som jeg er og finder sig i alle de mærkelige ting jeg udsætter ham for.
Jeg har ikke travlt med dressuren eller spring. Jeg nyder det og tager en dag ad gangen, lige som han elsker det.
___
Tak for et skønt år!

FØLG OS GERNE PÅ INSTAGRAM @emma_og_galanto
Kommentér på:
Oldenborg Horsebjergs galanto
Annonce