{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Ørbjerggårds Jasper [Tidl. part] 2010

979 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frida N
Kvinde | 26 år | Oprettet: 22. dec 2008


Shetlænder Ørbjerggårds Jasper

Fødselsår:
2010
Højde:
Ikke målt endnu :)
Temperament
Jeg har endnu ikke kendt ham så længe, men han er den der frække shetlændertype. Alligevel er han også virkelig venlig og kælen, kommer travende hen til mig på folden når jeg kommer for at hente ham. Desuden er han en rigtig show-off!
Gangarter
Skridt; Hans skridt er egentlig god, han træder fint ind under sig og rammer i samme hovspor.
Trav; Traven skal jeg lige have set nærmere på, men den ser fin ud.
Galop; Hans galop er nok hans bedste gangart.Den er forholdsvis stor og rummelig i forhold til sådan en lille størrelse.

- Alle hans gangarter er selvfølgelig begrænsede da de små ponyer har korte ben.
Stævner
Ingen så vidt jeg ved
Stamtavle
Mor: Mosbækmindes Jasmin S3387
Far: Mosbækmindes Arnold SH 577
Morfar: Højbos Royal SH 473
Farfar: Højlunds Mackay
Køn
Dejlig hingst!
Bemærkninger
Søndag 13. april
Jeg fik i dag et tilbud af ejeren af det sted Copy står, om at træne deres ene shetlænderhingst. Selvfølgelig sagde jeg ja. Ejeren har i forvejen 4 andre hingste, avler og har 3 mindre børn, så ikke lige prioriterer ikke ham først. Han har dog haft det som blommen i et æg alligevel, han er bare ikke blevet brugt. Dvs. at han er 100% rå, udover man kan trække ham frem og tilbage fra fold.
Jeg startede med at lære ham diverse almindelige "manerer" og de basale signaler. Vi trænede at det var okay jeg rørte ham på forbenene uden at han bed ud efter mine hænder. Vi trænede at han skulle dreje hovedet når der blev trukket i siden af grimen, til begge sider. Gå rundt om sig selv og at bakke. Især at bakke havde han problemer med, for han ville hellere bare dreje fronten hen mod mig, men han forstor det nogenlunde til sidst. Desuden prøvede vi også at få styr på hans manerer når man trækker ham, han har en tendens til lige pludselig at overhale én når man trækker med ham.

Mandag 14. april
Vi fortsatte med træningen fra søndag, da han skulle have helt styr på det inden jeg ville gå videre. Der var ikke sket nogle helt store fremskridt.

Tirsdag 15. april
I dag gav det hele pote! Når jeg skal have ham ind, går han lige så fint omkring en meter bag mig og stoppe når jeg stopper. Han accepterer at få løftet ben og han har styr på at dreje hovedet når jeg trækker i grimen, til begge sider. Desuden bakker han nu for et lille pres, og han bakker faktisk hurtigt!

Onsdag 16. april
I dag trænede vi lidt 8-taller over bomme hvilket han ikke kunne have gjort bedre! Jeg har eksperimenteret lidt med guide lines og kropssprog med Copy som han har reageret virkelig godt på. Jasper reagerer også fremragende, så det valgte jeg at bruge til bomtræningen. Jeg kunne allerede i dag styre ham med helt løst tov over bommene, i 8-taller. Det var en så fed følelse!

Meningen er at han skal være noget hygge-trickpony når han har lært alt det basale, og måske kan jeg endda nå at træne nogle simple tricks inden ferien er slut. :D

Nu hvor påskeferien er slut og jeg er kommet op på efterskolen igen så træningen står på pause. Vi brugte de sidste dage på at forfine signaler og begynde tricktræningen :D
Han lærte til sidst at træde op på en "skammel" med forbenene, vi arbejdede på at få ham helt op men det var han ikke helt vild med. Men det skal nok komme! Desuden startede på på at lære ham at neje. Han er blevet så dygtig så hurtigt!

Lørdag 31. maj
Hjemme på forlænget weekend fra efterskolen, og dermed også gode chancer for at følge op på træningen. Jasper var så sød i dag, opførte sig som en drøm. Torsdag havde vi haft lidt vanskeligheder med samarbejdet og kommunikationen, men hold da op hvor kom han efter det i dag! Han bukkede som han plejer, tror ikke han synes jeg skal bestemme så meget ;) Men han gjorde alt virkelig flot. Vi trænede stemmekommandoer for trav hovedsageligt, da han meget gerne vil skridte igen efter 5 travtrin. Det fik vi styr på, og så fik vi da også lige galoppen på plads. Han er så fin når han galoperer<3
Vi nåede virkelig meget i dag, uden det blev forvirrende. Vi fik skudt tricktræningen i gang med en masse forskellige. Han er begyndt at skrabe med benet når jeg tapper det med pisken og så kan han næsten allerede smile! Derudover trænede vi det basale med benløftning og bøjning og så at sænke hovedet når jeg beder ham om det.
Til sidst satte jeg et lille spring op på omkring 20 cm. Nøj, hvor synes han det var fedt! :D
Først vidste han ikke helt hvad den der underlige træting lavede på jorden, han gik næsten ind i den, men lige pludselig forstod han det. Jeg tror han bliver en rigtig god springer. Han lavede dog nogle unoder og stejlede mod mig for at komme over mig, men jeg nåede slet ikke at reagere og blev dermed stående, stadig højere end ham og underkastede mig ikke ved at flytte mig - og så var der ikke noget bagefter.
Kommentér på:
Shetlænder Ørbjerggårds Jasper
Annonce