{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Elja fra Stensborggård 2010

633 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Emma S
Kvinde | 23 år | Oprettet: 18. apr 2014


Islænder Elja fra Stensborggård

Fødselsår:
2010
Højde:
Elja er ikke "officielt" målt, men min veninde har en heste-måler og da vi målte hende var hun 135 cm. Dog har vores smed vurderet at hun stadigvæk vokser lidt.
Temperament
Elj
Gangarter
Skridt: Eljas skridt er rolig og ikke noget særligt, den er middel hurtig, med mindre hun er på tur med nye heste, så er den rigtig hurtig! :-)
Trav: hun har en dejlig sofa trav som simpelthen er så dejlig at side i. Men den er ikke så hurtig så hun har en tendens til at slå over i kort galop, haha. Hvilket også er fint nok med mig da hun har den dejligste galop. :-)
Galop: Elja har virkelig en dejlig rund galop, og hun har en rigtig god kort galop, som er langsommere end de fleste hestes trav, haha. :-) Hun kan også godt galopere hurtigt og strække ud. :-)
Stævner
Elja har ikke deltaget til nogle stævner endnu. Men jeg håber på måske at kunne deltage til et til sommer. :-)
Stamtavle
Far: Kjarni fra Tyrvoldsdal
Farfar: Orri frá púfu
Farmor: Hunka frá Tòftum
Farfars far: Otur frá Sauõárkróki
Farfars mor: Dama frá púfu
Farmors far: Bleikur frá Vallanesi
Farmors mor: Jóra frá Álfnesi
Oldefars far: Hervar frá Sauõárkróki
Oldefars mor: Hrafnkatla frá Sauõárkróki
Oldemors far: Adam frá Meõalfelli
Oldemors mor: Svana frá Púfu
Oldefars far: Reykur frá Vallanesi
Oldefars mor: Perla frá Vallanesi
Oldemors far: Dreyri frá Álfsnesi
Oldemors mor: Vindskjòna fra Bòlu

Mor: Buna vom Brock
Morfar: Valur vom Brock
Mormor: Bacca -
Morfars far: Svipur frá Ytra-Skörõugili
Morfars mor: Tinna frá Ytra-Skörõugili
Mormors far: Fylkir frá Akureyri
Mormors mor: Willemijntje van de Eenhoorn
Oldefars far: Blesi frá Bòlstaõ
Oldefars mor: Gletta fra Ytra-Skörõugili
Oldemors far: Hrafn frá Holtsmúla
Oldemors mor: Roka frá Svaõastöõum
Oldefars far: Feykir frá Hafsteinsstöõum
Oldefars mor: Slaufa frá Stokkseyri
Oldemors far: Puszta's Bimbo -
Oldemors mor: Puszta's Jóka -

Haha, ja. Lidt lang men haha. :-)
Køn
Hun er en rigtig dejlig hoppe. :-)
Bemærkninger
Jeg har haft Elja siden den 2. marts og hun er simpelthen P E R F E K T. :-) Men det syntes alle hesteejere vel! Lige pt. træner jeg meget fravænning fra vores anden hest Òmi, så jeg kan ride tur på hende alene. Her er et indlæg som jeg skrev på min facebook side "Emma & Ismulerne" fra de dage vi trænede fravænning:
1. Gang:
Før du læser dette skal du vide, at selvom du måske tænker at det da er underligt at hun har svært ved at ride væk fra Òmi, så for det 1. Elja er kun tre år, og er aldrig blevet trænet i at ride alene nogle steder hen hun ikke kender. 2. Elja og Òmi har altid gået sammen, lige siden Elja blev født har hun gået sammen med Òmi og Òmi er lig med tryghed for Elja.
...

I dag har Elja og jeg gjordt et kæmpe stort fremskridt og jeg er simpelthen så stolt af min Ello pige. Jeg ville træne at Elja skal lære at ride væk fra Òmi så jeg puttede sadel og trense på hende, og inde under trensen tog jeg så en grime og et træktov, så jeg kunne trække Elja det første stykke. Selv under opsadlingen var Elja dejlig rolig og afslappet. Da vi så kommer uden for hegnet og jeg begynder at trække hende går hun bare med mig og er helt cool. Hun bliver kun lidt bange for et par gæs som skraper op. Dejlige hest. Så da vi har gået et stykke tid sætter jeg mig op på hende, men som forventet ville hun kun gå hjem ad, hvilket jo også er forståeligt nok. Jeg hopper af, fordi der kommer en bil imod os, og da der ikke er særlig meget plads på vejen, (sommerhus område) bliver jeg nødt til at trække hende ind af en sidevej, for ja, Elja er mega stædig og gider ikke at gå nogle steder hen. Så trækker jeg hende lidt videre og prøver igen at hoppe op på hende. Først vil hun gøre det sammen som før, altså gå hjem, og hvis jeg driver på hende "ignorerer" hun det og står helt stille. Jeg bliver bare siddende på hende uden at drive, sidder bare helt stille til at hun ligesom "overgiver" sig. Ja, Elja er en stædig pige, men det er jeg altså også! Da hun så har bestemt sig til at gå går hun ind på en vej hun aldrig nogen sinde har været på! Nå, men vi ridder så videre, ingen problemer der, lige indtil vi skal over en vej fordi vi skal jo hjem, og hun for øje på naboens shetter Mette, og ja.. Elja er altså lidt forelsket i Mette, så der står hun, midt ude på vejen og står og vil over til Mette, men ja, jeg hopper af og trækker hende resten af vejen.. For hun kan jo ligesom ikke stå midt ude på vejen vel. Men ja, det forhindre mig ikke i at være over lykkelig. Til sidst hygger vi os bare, og jeg føler virkelig bare at Elja og jeg har der så godt sammen for tiden, det kan ikke beskrives. :-)

2. Gang:
Vi trak hele vejen ud på VROR (den lokale rideskole,) for at prøve den udendørs bane. Lad os bare sige at det ikke blev til megen ridning. Elja var så mænd sød nok på vej der over, men så snart man sætter sig op på hende vil hun rigtig gerne hjem. Men hun tog trafikken virkelig flot! Det eneste der var lidt problemer med var en kæmpe stor lastbil. Nå, men vi kom op på rideskolen, og Elja ser så de her heste og de er jo mægtig spændende og vi (Elja,) kan slet ikke koncentrere sig om at lave noget nej, hun vil da meget hellere hen at sige hej til hestene, så der bliver skudt skulder på livet løs, og hesten er helt ustyrelig. Så ja, ridning blev det ikke til. På vejen hjem forvandler ponyen sig til en englepony, og hele turen kan jeg ride hjem på hende. Der kommer også en kæmpe lastbil men Elja standser bare, kigger på lastbilen, og går videre. Lidt stolt er man da trods alt af sin trolde pony. Idag var jeg hjemme ved min mormor og morfar så Elja fik en fridag, imorgen skal jeg på tur med et par af mine veninder og min mor, og siden Elja jo elsker at ride tur sammen i flok, tror jeg det bliver rigtig hyggeligt!

En tilfældig dag med Elja:
Idag var jeg ude ved Elja og Omi og morgenfodre, (suprise.) og det var vildt hyggeligt. Jeg fik faktisk trænet lidt med dem begge! Først var det Omi. Ham trænede jeg lidt hvor han skulle gå over en bom, og hvor han skulle bakke igennem to "bomme." (To små stammer.) Han var faktisk god til begge dele. Øvelsen hvor han skulle bakke havde han lidt svært ved at forstå, men så fik jeg ham bare til at gå igennem dem først, så standser jeg ham da han var næsten ude, og så ellers bare bakke ham ud. Så forstod han det udemærket! Den samme øvelse lavede jeg også med Elja. Elja er ikke så tilbøjelig til at bakke som Omi er, men jeg ved at hun kan. Der skal bruges en del kræfter for at få hende til at bakke, men det jeg gør er at jeg har haft lige under grimen i træktovet, og så trækker jeg nærmest hen mod hendes skulder hvis i forstår. Men jeg syntes at hun klarede det fint, og det er en god øvelse for både at få hende til at bakke, men også at få hende til at bakke lige. Bagefter øvede jeg lidt "palle" træning, som jeg aldrig har prøvet før! Og jeg er totalt overrasket! Til at starte med tog jeg selfølgelig kun en palle hun skulle træde op på, men jeg tror at hun syntes den var lidt smal at stå på og at hun ligsom følte at hun ville tippe ud over. Derfor lagde jeg to paller ved siden af hinanden, så at hun på den måde havde mere plads. Da jeg så at hun kun gik op på den ene bestemte jeg mig til at prøve at ligge dem oven på hinanden, for at være ærlig havde jeg ikke regnet med at hun ville træde op på den, men hvad gør den dejlige pony? Hun går lige op, og står der i lang tid! Jeg får lov at tage billeder og nusse, og hun er næsten ved at falde i søvn mens hun står deroppe! Iiih, er så stolt af min lille pige som slet ikke sætter spørgsmålstegn ved hvad jeg beder hende om! Elsker den hest så mega højt!

(Ómi er min mors hest.:-))
Kommentér på:
Islænder Elja fra Stensborggård
Annonce