{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Pheasants Larry - Min Øjesten 1998

29.109 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

EmilieVikström
Kvinde | 31 år | Oprettet: 8. jul 2005


New Forest Pheasants Larry - Min Øjesten

Fødselsår:
1998
Højde:
148 cm uden sko. (149 med sko)
DRF godkendt og færdigmålt kat. 1 pony:)
Temperament
En pony med det perfekte temperament: Utrolig sød og omgængelig på alle måder og samtidig med den rette tænding under ridning, når man lige viser ham, at han faktisk skal lave noget :)
Gangarter
3 gode gangarter lidt over middel. Fik næsten altid 7/14 til stævner.

skridt: træder ca. 2 hove over eget spor.
dejlig blød og flydende:) træder godt igennem og en god takt og energi. Vi høstede en del 8-taller for vore skridtprogrammer.

Trav: Træder ca. i sit eget spor i arbejdstrav og nogle gange en halv hov over:) Han har generelt høje knæløft og lukker godt i haserne.

Galop: god galop, med høje knæløft og god takt, når man lige får han sat ordentligt bagtil. Han har meget let ved at samle sig, men mister aktiviteten i bagbenene lidt, hvis ikke man lige er opmærksom;) Har let ved at løsne op i galoppen.
Stævner
Masser af stævner;) mest i dressur men også lidt springstævner, for afvekslingens skyld :)

Bl.a.:
nr. 5 til Danske Bank Cup(finale) LD spring 2006
Klubmester i pony dressur 2007
Klubmester i pony spring 2008

Er startet i alt ponydressur fra holdridning med galop til små klubstævner til og med PRI på distriktplan. I spring er han dog kun startet i LD-LC. Har godt 50 rosetter hængende, fra blandede D og C-stævner, hvor godt halvdelen af dem er sejre, 1/4 er 2. pladser og resten er 3.-7. pladser.

Har utallige gange gået til 69-70%, og er en utrolig øvelsesstærk og lydig pony! Fik ofte karakteren 8 i lydighed.
Stamtavle
Stamtavle:
den er meget lang, og indtil videre har jeg fundet tilbage til starten af 1600-tallet.

På fars side:
F: Ralph He.Stb 188 pref
FF: Priory Prickle He.Imp. 48 pref
FM: Broomy Perfection Imp.1364 kroon pref
FFF: Tomatin Golden Gorse NFS 1658
FFM: Priory Polyantha Imp. 1890 ster pref
FMF: Broomy Slipon NFS 2894
FMM: Broomy Dora Imp. 838
FFFF: Durley Sovereign of Burton
FFFM: Pikeshill Heather
FFMF: Priory Top Hat
FFMM: Priory Rosebud
FMFF: Telegraph Rocketer
FMFM: Judy XV
FMMF: Mockbeggar Marshall
FMMM: Broomy Blaze
m.m.

På mors side:
M: Pheasants Dusty Stb. 5270 ster
MF: Axkeen Djordy He.Stb. 181 ps.pony
MM: Heuvingshof Agnes Stb. 3331 ps.f.m.
MFF: Briljant He.Stb 147 pref ps.f.h
MFM: Westermaat Claudia Stb. 2621 ster
MMF: Offem Aeolus He.Stb. 83
MMM: Ipshof Bonita Stb. 954 kroon pref
m.m.
Køn
Vallak - verdens dejligste af slagsen !
Bemærkninger
***OPDATERET D. 27/3 2012***

¤´¨)
¸.·´¸.·´¨) ¸.·¤¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´(´¸.·¤´¯`¤·>

Jeg var så priviligeret, at have fornøjelsen af at eje denne fantastiske pony i 7½ år. Vores eventyr startede en lørdag aften i 2003. For at være helt præcis, så fik jeg Larry hjem i stalden d. 8/3. Klokken var otte om aftenen, da traileren trillede ind på gårdspladsen og jeg kunne høre en urolig pony rumstere i traileren. Der var næsten mørkt, og der regnede. Ud af traileren kom en våd, langhåret og pjusket pony med ild i øjnene og udspilede næsebor. Han var min første pony, og han var fantastisk! Dette var - og er stadig, nok den bedste dag i mit nu 19 år lange liv.

De første par måneder gik med, at lære ham og kende - både for min søster og jeg, da han var en pony vi havde fået sammen. Han havde kun været i tilridning i 4 måneder, så han kunne kun de mest basale ting i ridningen (Skridt, trav, lidt galop og et lille spring). Efter et par måneder gad min søster ham ikke mere, så jeg tog udfordringen op og ansvaret over på mine skuldre. Det første 1 års tid red jeg "rideskoleridning" og sprang nogle meget små spring, da han egentlig ikke blev købt til noget specielt formål, men bare som min første pony, der senere skulle vise sig, at give/lære mig rigtig rigtig meget om heste, om ægte venskab, kærlighed og ansvar.

Jeg startede mit aller første stævne på Larry i efteråret 2003, hvor jeg red ham til et lille elevstævne i en holdridning med galop + en LE dressur (som det hed dengang) Jeg anede intet om stævner, men blev alligevel lidt stolt, da jeg kom hjem med en 4. plads i LE'en ud af 31 ryttere.
I foråret 2004 red jeg endnu et elevstævne på Larry, hvor jeg startede en LE dressur og en LD dressur. Jeg vandt LD'en overlegent med 10 point over 2. pladsen. Her begyndte jeg at få blod på tanden, og min store drøm blev, at jeg engang ville starte en LB dressur.

Jeg begyndte at springe rigtig meget på Larry, hvilket han virkelig havde talent for og temperament til! Han elskede det! Det gik forrygende til træning, hvor vi snildt sprang 100-110 baner til træning. Jeg begyndte at ride nogle stævner på ham, hvor vi vandt eller fik placeringer i stortset alt hvad vi startede. Vi blev bl.a. nr. 4 i finalen til Danske Bank Cup. Men pludselig en dag fik han bare nok. Han blev stresset af alle ponyerne på opvarmningsbanerne og de hensynsløse ryttere, der piskede deres ponyer og råbte af hinanden. Det var ikke længere gode oplevelser vi fik med os hjem, så vi lagde springningen på hylden.

Vi tog rigtig fat i dressuren, hvor vi kom ud og ride en masse LC-klasser, hvor vi slæbte en del rosetter med hjem. Hurtigt sprang vi videre til LB-klasserne, og jeg havde dermed nået mit 1. mål for stævnerne. I starten gik det godt, og vi fik hurtigt nogle rosetter med hjem. Sådan fortsatte vi frem til midten af 2006.

Så blev Larry halt. Jeg gav ham ro til han ikke var halt mere, lagde så sadlen på, begyndte at ride stille og roligt, og med det samme haltede han igen. Dette fortsatte i en måneds tid, hvor han kun var halt, når jeg red ham. Vi besluttede os så for, at få dyrlægen ud og undersøge ham. Dyrlægen sagde 1 mdr. med indspændinger i galop i longen. Efter en måned kom dyrlægen igen, men der var stadig ingen bedring. Vi besluttede os så for, at få en kiropraktor ud og tilse ham. En dygtig kiropraktor kom og rykkede i hans ben, mærkede på ham, trykkede på ham og konstaterede så, at det var en forkert sadel, der havde gjort således, at et led i rygsøjlen havde forskubbet sig. Det blev sat på plads, og jeg har sjældent set et så lettet og tilfreds udtryk på den pony. Han blev helt afslappet og gumlede løs. Kiropraktoren gav os en genoptræningsplan, og efter 2 uger var pony rideklar igen. Samtidig gik jagten igang med at finde den rigtige sadel!

Vi fik en dygtig sadelmager ud for, at finde den helt perfekte sadel til pony. Men han havdre en meget kort og muskuløs/bred ryg, så det var ikke helt ligetil. Langtid gik med, at prøve og finde en god brugt sadel, men efter 4 mdr. søgen gav jeg op og købte en sprit ny Kieffer sadel til ham. Den blev rettet til og stoppet perfekt efter hans form, og siden fik vi aldrig flere problemer med hverken sadel eller ryg.

Efterhånden kom vi igang med stævnerne igen og pony kom hurtigt i topform. Så i 2007-2008 red vi stævner 1-3 gange om måneden, hvor vi fik rigtig mange fede oplevelser til både klub - og distriktstævner. Masser af rosetter og fede oplevelser fik vi med os. Samtidig brugte vi meget af vores "fritid" på leg og afvekslende træning, hvor jeg lærte ham en masse tricks og kunstner (se liste længere nede). Vi red også en masse ture, og Larry var altid klar på at springe træstammer i skoven og en ponyfræs over markerne, hvor han altid lagde sig i spidsen.

2008 var mit sidste stævneår på pony, da jeg fyldte 16 i Oktober. I December 2008 besluttede jeg mig for, at sætte pony til salg. Jeg fik taget billeder af ham, og gjorde alt klar til, at oprette en annonce om ham. Da jeg kom hjem og skulle oprette annoncen, brød jeg ud i gråd. Flere timer græd jeg bare ved tanken om, at skulle sælge min bedste ven, der altid havde været der for mig. Planerne om salg blev annulleret, og d. 28/12 red jeg mit sidste stævne på Larry.

Dette er den korte udgave af historien om de bedste 7½ år af mit liv, og resten vil komme senere.

Tricks jeg lærte ham:
Kysse
Stå på kasse med forben
Spanske skridt stillestående (både med og uden rytter)
Spanske skridt fremad (både med og uden rytter)
Vrinske/brumme
Følge efter mig i alle gangarter + tilbagetræding

Derudover kunne Larry også rides rundt uden udstyr, hvor vi også kunne lave øvelser som fx:
Tilbagetrædning
Schenkelvigninger
Versader
Parader
Alle overgange
Bagpartsvendinger
_____________________________________________________________________

D. 30/7 2010 flyttede Laise'musen til Fyn, ned til Kristine. Hvor var det hårdt at sige "vi ses Laisen" efter de uforglemmelige 7 år, 4 mdr., 7 dage, 2 timer og 28 min. med verdens aller dejligste pony! Men det hjælper heldigvis at vide han får det rigtig godt der nede og jeg ved Kristine vil passe rigtig godt på ham og forhåbentligt elske ham ligeså meget, som jeg gør og blive ligeså glad for ham :') Én ting er helt sikkert: hun har fået en helt igennem fantastisk pony! :)
Ponymusen, jeg vil savne dig og aldrig ALDRIG glemme dig! Min guldklump <3 Vi ses, min aller bedste! <3

Opdatering: Kristine og Laisen har nu været ude og starte et par stævner i LC1 dressur, hvor det er gået super duper godt! De har fået rosetter i 4 ud af 5 starter (3 blå og 1 rød) med rigtig fine procenter omkring 66-70 % og skal nu til at ride LC2 også ;) Hvor er det bare dejligt at vide, at det går så godt for dem, og at Kristine er super glad for ham! :)

November: Kristine Startede en LC1 bareback og sin 1. LC2 - og vandt begge klasser med 70 % :) så flot!
Kommentér på:
New Forest Pheasants Larry - Min Øjesten
Annonce