{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Vortinggårds Aida *Hypse* [Himmelhest] 2001

7.699 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Q uden Hypse
Kvinde | 27 år | Oprettet: 3. nov 2011


Dansk Varmblod Vortinggårds Aida *Hypse*

Udfordringer
Fødselsår:
2001
Højde:
Vi mener at hun er ca. 168 i stang, men hun er ikke målt.
Temperament
Opmærksom men alligevel venlig og nem at holde.
Lidt hys til tider og er ikke just den perfekte skovturshest, men bestemt sød og rimelig nem at få ned igen, hvis hun hidser sig op.
Gangarter
Behagelig skridt.
Trav med stort rygsving - siger den tidligere ponyrytter.
En galop som både kan være "lang" og kort. Ganske behagelig at sidde i iøvrigt ;)
Stævner
Har startet stævner med tidligere ejer, men ikke med os. Men det må blive inden for rideafstand, da hun desværre ikke kan stå i trailer. Hun vælter :/

Vi har dog startet en LD2, hvor vi vandt!
Stamtavle
F: Blue Hors Romancier
M: Dingo
FF: Rosenkavalier
FM: Finale
MF: Diamond
MM: Lisbeth

Og den er længere endnu, gider bare ikke skrive det hele ind lige nu ;)
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Aida var min første hest, som var helt min egen. Jeg delteh nede med min søster. Hun ankom d. 31. maj. Det var så fantastisk den fredag, hvor hun blev undersøgt, godkendt og pludselig var vores! :D

Aida er en rigtig sød hest. Hun er rimelig nem at ride, da hun altid er til at styre. Hun er virkelig sød og nem også til en lidt nervøs rytter som mig, for hun passer altid på mig. Til tider er hun lidt ivrig, når man går med hende, men beder man hende blot pænt, så skal hun nok følge efter i et adstadigt tempo.

Når man rider er hun ret generet af insekter, derfor rider vi oftest med fluemaske eller hut på, så hun ikke behøver være irriteret af det. Det ville også være synd, hvis hun skulle gå uden, når hun nu er så generet. Hun går og slår med hovedet som en i pokker pga. insekterne. Selvom en hest bliver forskrækket, så bliver hun hos en. Hun er ikke typen der hopper og danser rundt, fordi andre heste skaber sig.

I dressuren er hun ganske flink. Hun går i al almindelighed pænt og er let ridelig. Hun er fremadgående, men kan sagtens kortes ned, også i galoppen. Når der springes er hun også ganske fremadgående, men stadigvæk styrbar. Hun er meget selvgående og god til at måle afstande, det er mere hende der springer end mig der gør det. Hun hjælper mig rigtig meget, når vi springer, da jeg ikke er nogen større springrytter ;)

Hun er meget sød og kærlig overfor mennesker, men er sådan lidt bisset overfor andre heste. De er ikke specielt interessante, synes hun. Desuden har hun en "komfort zone" på 10 meter i radius i ridehal, og vil ikke have andre heste for tæt på. Lidt ærgeligt at hun sparker, men sådan er det jo, folk må bare holde afstand.

(OG JA; mine ben "flyver" på de fleste af billederne, altså tæerne peger ud af, men jeg arbejder på det. Det er bare en liiille smule svært, når man fra naturens side af har skæve fødder samt gigt i begge knæ, men jeg prøver.)

FØLG MED HER!: https://www.facebook.com/Vortinggårds-Aida-Hypse-276939309412613/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Så er vi nået til vejs ende. Vi har prøvet massør, kiropraktor, akupunktur og alt muligt, men vi har simpelthen ikke formået at få hende haltfri. Desværre. Og vi ønskede ikke at have hende gående på græs hen over sommeren, fordi hun så ville gå og have ondt. Det er bare ikke det værd, når det er på hestens bekostning.

Hun blev sendt af sted mandag den 1. maj 2017, så rejsen endte her. Hils Petzy og Pippi, Aida! <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Vortinggårds Aida *Hypse*
Annonce