{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Miss Dolly (Tamara) [Himmelhest] 2005

3.096 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette M. K.
VIP
Kvinde | 28 år | Oprettet: 13. aug 2010


Anden særlig race Miss Dolly (Tamara)

Udfordringer
Fødselsår:
2005
Højde:
125 cm i stang.
Temperament
Dolly er en sød lille pony som kan håndteres af alle. Hun en madglad hoppe med et godt hoved. Hun er en modig og klog hyps, og der skal meget til at skræmme hende. Hun er en rigtig hyggeprinsesse der elsker opmærksomhed og mad!
Gangarter
Ganske udemærkede.
Stævner
Ikke nogen der kendes noget til.
Stamtavle
Dolly kommer fra Tyskland og har heddet Tamara før hun fik danske (og gyldige) papirer.

Blev i 2015 mor til en skøn hoppe ved navn Himalaya!
Køn
Charmerende lille hoppe!
Bemærkninger
Jeg mener det var omkring sensommer 2013 da Dollys tidligere ejer flyttede sine heste til Søndergård. I starten af 2014 blev Zache skadet. Dolly kom efter noget tid til at gå sammen med tidligere ejers hingst som selskab men p.g.a. Zaches seperationsangst fik jeg lov af både dyrlæge og Dollys tidligere ejer til at flytte Dolly med ind på Zaches sygefold. Selv efter de blev rykket sammen med flokken efterfølgende er de to forsat med at være de bedste venner! Da Dolly så blev sat til salg opstod så for mig et dilemma: Dolly ville blive solgt og Zache ville miste endnu en bedste ven, endda hans aller bedste ven i meget lang tid! Det kom så til at jeg snakkede med mine forældre om at købe hende og efter noget tid kom vi frem til at min far købte hende (fordi jeg er studerende) og hun blev købt d. 28 juni 2014

Dolly er en super skøn og charmerende pony, som jeg er rigtig glad for
at vi har kunnet føje til familien ;)

Dolly blev drægtig efter Kruses Chico Blanca og folede et skønt hoppeføl D. 6 april 2015, hun hedder Himalaya <3

Efter at være blevet kontaktet af nogle tidligere ejere med de værste mareridtshistorier om hvad Dolly skulle have været igennem. Noget af det de fortalte var at Dolly angiveligt ikke kunne rides p.g.a. tætte torntappe.
Alt ridning blev indstillet med det samme. P.g.a. drægtighed ville dyrlægen ikke bedøve hende så vi kunne ikke få røntgen før hun havde folet.
I maj 2015 havde vi hende i røntgen og hendes ryg var pletfri.

Da jeg desværre ikke kan have tre heste, aftale vi med min veninde, for længe siden, at hun skulle købe Hima. Jeg kunne ikke forestille mig et bedre hjem eller en bedre løsning når nu jeg ikke selv kan beholde skatten, så jeg er rigtig glad for denne løsning.
Dolly og hendes føl Himalaya var på sommerferie indtil Hima blev fravænnet og Dolly kom hjem igen D. 10 oktober 2015.

Da Dolly kan finde på at ligge sig ned med rytter på ridebanen, med skiftende intensitet, og kun på ridebanen, har jeg efterhånden fået hende tjekket i hoved og røv to gange af diverse behandlere, og ingen af dem har kunnet forklare det. Hun har gjort det siden før vi fik hende.

Jeg har efterhånden snakket med flere der har krydset veje med Dolly gennem tiden og på trods af at hun har haft mange ejere så har det lykkedes med at fastslå nogle ting. En af disse er at Dolly engang har været en del af en dyreværnssag, hvornår og hvor ved jeg ikke, men man mærker det heldigvis ikke på hende. Dolly er tilredet på en Parelli-rideskole hvor hun blandt andet gik trækhold. Hun skulle være tilkørt, jeg ved dog ikke hvor grundigt eller hvor langt det er nået.

Dolly fik konstateret spat i højre bagben i efteråret 2016.

I februar 2017 fik jeg hende og Zache med til Sjælland hvor jeg nu bor da jeg læser husdyrvidenskab på Københavns Universitet.
Kommentér på:
Anden særlig race Miss Dolly (Tamara)
Annonce