{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Tatoo Terplinggaard 2006

5.904 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frieser Tatoo Terplinggaard

Fødselsår:
2006
Højde:
Jeg har ikke hendes præcise mål, men som 3 års blev hun målt til 157 cm. Så jeg vil gætte på, at hun er omkring 162 cm nu.
Temperament
Tatoo er en utrolig kærlig og opmærksomheds søgende hest. Hun er en rigtig kælegris, der gerne kryber i din lomme for at se om du har en guffer eller to med. Hun har manglet en del opdragelse, men det er der taget hånd om nu og hun er meget nemmere at håndtere og være omkring. Hun er en rolig hest i de daglige rutiner. Fra ryggen er hun temmelig opmærksom, men kontrollerbar. Hun kan godt give give et hop og smutte et par meter frem, men er altid nem at stoppe. Som regel stopper hun bare op og for lov til at kigge, men puster sig lige op for at vise, at hun altså er den farlige her på matriklen ;-) hendes temperament er svært at beskrives, det skal opleves. Men alt i alt en fantastisk hest..
Gangarter
Hendes gangarter er middel. Når hun lige gider, så er hendes skridt fremadgående og fin. Traven er taktfast og fremadgående, hun har heldigvis ikke de store ben løft under rytter, hvilket jo er en fordel når hun bruges til dressur. Viser hun sig frem er det lidt mere ''se-mig'' attitude og højere løft og svæv. Galop har jeg ikke haft fornøjelsen af endnu, da vi har haft en del problemer, men den er udmærket. Fælles for alle gangarter er, at hun mangler muskler, bæring og balance.
Stævner
Hun blev fremvist til følkåring ved kåring vest i år 2006 med følgende bedømmelse og udtalelse:
Underudviklet - Korte ben - Kort kryds - Kort lårmuskel - Kort skridt, går hurtigt i trav for at følge med - Kort bevægelse i trav - Præmiering: 3. præmie
http://www.danskfrieserforbund.dk/upl/website/vest-2012/2006KringVest.pdf

Hun blev også fremvist til kåring vest som 3-års med følgende bedømmelse og udtalelse:
Race 6 - Type 6 - Ben 6,5 - Skridt 6,5 - Trav 6 - Præmie Stb.
Middel racetype. Stram overlinje. Middel bevægelser. 157 cm.
http://danskfrieserforbund.dk/upl/website/vest-2012/2009kringvest.pdf

Fremtidige planer:
At vi skal ud og starte dressurstævner :)
Stamtavle
F: Jasper 366

M: Frouke W (kan ses herinde)
MF: Thomas 327
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Tatoo Terplinggaard eller i daglig tale Thuesen, er en super smart og sporty fuldpapirs frieserhoppe ud af Jasper 366 x Thomas 327. Hun er avlet v/ Susanne- og Ole Gregersen i Holsted.

Da Tatoo var omkring 2 1/2 år gammel blev hun købt af nogle af vores bekendte. De havde været til åbent hus hos avler, hvor deres datter blev smask forelsket i hende. De valgte så er købe hende. Omkring år 2012 sendte de hende i tilridning og det var der, jeg mødte hende for første gang.

De havde spurgt om ikke jeg kunne tænkte mig, at hjælpe dem med at ride hende. På daværende tidspunkt var jeg ret skeptisk - jeg var slet ikke vild med racen og synes at den var tung og klodset. Men jo, det kunne jeg da godt prøve. Så vi tog ud og prøvede hende. Og i det sekund jeg satte mig op på hende, så ændrede mit syn på racen sig fuldstændigt - jeg var forelsket!

Det blev desværre kun til, at jeg red hende en gang efterfølgende. I 2014 begyndte vi så at snakke om det igen og jeg tog ud for at besøge hende så meget jeg kunne, for at vi kunne lære hinanden bedre at kende. Jeg var virkeligt faldet for hende og denne gang var jeg meget mere klar på det. De begyndte at snakke om, at de måske ville sælge hende, men de var ikke sikre. Vi snakkede lidt om det derhjemme, men vi havde ikke råd, sagde min far.

Den 3.august 2014 havde vi aftalt, at de skulle komme og få kaffe hos os. De var forsinkede, så jeg gik en tur. I det jeg er på vej hjem, ser jeg deres bil med en trailer bagpå, på vej ned i indkørslen. Jeg håbede på det - men jeg havde aldrig troet det. Der stod hun. Min drømmehest. Så havde min far købt hende bag mig og min mors ryg - han havde så afgjort taget os ved næsen! Det havde vi ALDRIG troet han kunne finde på.

Jeg er evig taknemmelig for at vi måtte købe hende!

Da hun kun lige er tilredet, så er der meget arbejde der skal ligges i hende - men det synes jeg kun er fedt. Jeg får lov til at præge hende og ride hende op selv, så jeg kommer til at kende hende ud og ind samt jeg får mere erfaring.

___________________OPDATERINGER_____________________

***Maj 2015***
Vi er nu rigtigt kommet i gang med at ride. I starten var hun ret usikker, stoppede op og havde ikke en super god balance. Dette går dog allerede meget bedre. Vi øver pt. overgange og parader og det klarer hun super flot. Hun begynder også en søge en smule ned nu, så det skal nok komme når hun er klar :-) men puha, hvor er det mærkeligt at få gamacher, bandager og klokker på, når man ikke er vant til det. Det kan godt være en smule farligt, synes hun.

Vi har fået en hest opstaldet der hedder Trusty. Hende og Tatoo er bare blevet de bedste venner og de hygger sig så meget, det er super dejligt at se! :-)

Jeg måtte også en tur i sandet for første gang, øv - mere kan læses i linket her: http://www.hestegalleri.dk/forum/generel-diskussion/1101961-oev__en_tur_i_sandet_

Herefter havde vi vores dygtige Kranio Sakral Terapeut Gitte Frisch ude at kigge på Tatoo og hun fandt en masse, der delvist er skyld i, at jeg blev smidt af. Hun var meget anspændt og hård i sin rygmuskulatur, skæv i nakken og korsbenet og havde muligvis fået ophobet en masse affaldsstoffer og syre mellem leddene. Dette bliver nu behandlet og vi ser fremskridt, men det er stadigvæk ikke ok endnu. Jeg skal gå med hende ca. 10 minutter dagligt og behandle hende med magnetpude i 45 minutter, så jeg krydser fingre for at det hjælper og at min skønne mus snart er fit-for-fight igen!

***Juli 2015***
I dag blev Tatoo behandlet med KST for 3. gang og HOLD NU OP, hvor var der en stor forskel! Hun var meget blød og afslappet i ryggen, ikke længere skæv i nakken og korsbenet, mere bevægelig og det det havde ophobet sig, var også blevet bedre. Hun viste at nu var der ikke rigtigt mere at komme efter, så hun møvede rundt og var en bandit. ;-) der var stadig en smule i nakken, men Gitte siger at vi lige skal vente og se, om ikke det bliver bedre af sig selv. Og så kommer hun og tjekker op på det igen om 3-4 uger. Vi har aldrig set hende galoppere på folden heller, men efter behandlingerne så er hun begyndt på det, så jeg er slet ikke i tvivl om, hvorfor jeg blev smidt af.

Nu må vi så småt begynde at starte op med at ride igen, så det bliver spændende :-)

***September 2015***
Nu er vi kommet i gang med at ride igen, og jeg kan allerede efter anden gang se fremskridt i ridningen. Det kunne jeg slet ikke før, så det er dejligt. Hun har bare været super sød, på trods af at hun er meget ivrig og frisk. D. 08-09-2015 var hun ude på stubmarken for første gang i hendes liv og det nød hun rigtig meget. Jeg var lidt nervøs for, om hun ville blive bange, men hun kiggede kun og bakkede lidt. Er super stolt af min dejlige hest, er slet ikke i tvivl om at hun bliver en fantastisk ridehest på alle måder.

Man kan stadigvæk godt mærke, er hun ridningsmæssigt er en unghest, det foregår i et lidt hurtigt tempo af og til fordi hun ikke lige har balancen til at komme rundt på kortsiden af ridebanen. Men det er blevet bedre. Hun er også begyndt at lægge sig meget let på tøjlen, så det er fine fremskridt.

***Januar 2016***
Vi har haft en ny sadel på prøve siden sidste sommer, en kanon lækker Globus Crincle - brugt meget lidt og i super stand. Den gamle der var med til hende da vi købte hende var ret dårlig og noget billigt skrammel, for at sige det ligeud. Denne her ligger super godt på hende og er bare så lækker at ride i, man sidder godt og den har en kanon støtte. Har betalt den færdig her i januar, så nu har vi endelig vores drømmesadel :)

***Oktober 2016 - marts 2017***
Jo mere tid jeg har tilbragt med min skønne mule, jo mere har jeg også fundet ud af, hvor meget opdragelse og indlæring hun faktisk mangler. Så hele vinteren har jeg brugt tid på jordarbejde og opdragelse, da vi ikke har kunne ride grundet manglende faciliteter. Hun har allerede lært utroligt mange ting og er blevet meget mere håndterbar og velopdragen, det er sååååå dejligt! :o) listen kommer nedenunder:

- Stå på kommando
- Rykke til hhv. højre og venstre på kommando
- Bakke på kommando
- Sænke hovedet ved pres i grimen
- Løfte hove både uden og med kommando
- Få klippet hår på ørerne
- Stå pænt og vente på sin mad
- Blive stående og stå stille når jeg sadler op og strigler
- Være sød til at få grime på
- Blive longeret
- ''Kongens efterfølger'' -leg
- Gå pænt når hun bliver trukket med

***April 2017***
Vi er begyndt at eksperimentere med bidløs ridning, blot for afveksling og sjov skyld. Og hun er bare så god! Vi rider indtil videre blot i grime med træktov som tøjler og hun reagere faktisk bedre på dette end hun gør på almindelig trense. Næste skridt er, at hun skal lære at gå i cordeo, så det bliver fedt at give sig i kast med. Kunne godt tænke mig engang at starte et bidløst stævne indenfor eller udenfor DRF :)

Så blev det februar 2019, og det er ved at være lidt tid siden jeg har opdateret her. Jeg har været godt og grundig skide træt af, at jeg aldrig kom videre med min ridning, fordi jeg ikke kan ride i efteråret/vinteren, da vi kun har græs bane og ikke mulighed for at flytte til ridehal eller køre i ridehal. MEN!! Det har nu ændret sig. Jeg har fundet en sød kvinde, igennem min mor, som bor et stenkast væk og vil hente mig og Tattoo og tage os med ud og bruge ridehus, der hvor hendes heste står, en gang i ugen. Det lyder ikke af meget, men det betyder en alverden til forskel for mig, for nu kan hun blive holdt igang og komme med ud, så det ikke bare går i stå og vi skal starte forfra med det samme og det samme hvert år. ENDELIG! Det har jeg drømt om længe. Selvom det er over 5-6 år siden hun har været ude at køre, så hun gik da bare lige op og ud af traileren uden problemer. Havde ellers frygtet det for da hun blev leveret hos mig, havde de haft problemer med at få hende op. Grunden vi kommer til er lidt rodet, men hun gik bare igennem det hele som om, at det havde hun da altid gjort. Hun var lidt løs i hallen og daskede bare rundt, og så red vi en 15-20 min. Det var lidt spændende med alle de heste hun kunne høre, men hun blev ved mig. Og nu til det helt store. Jeg har forsøgt at øve agility og miljøtræning hjemme, men det er svært at holde koncentration på en græsmark og hun har altid været lidt vågen og oppe på dupperne. Hun har aldrig rigtig prøvet den slags før. MEN HVEM GIK BARE LIGE OVER ALT! Madrasser, presenning, gik med flagrende presenning bag sig og fik det endda helt hen over sig uden problemer! Behøver jeg sige mere, end hold k**t hvor er den hest COOL, fantastisk og en absolut stjerne! Kunne ikke være mere stolt <3 hende der kører os, går meget op i jordtræning og vil tage os med til agility stævne næste gang! En helt fantastisk start på noget jeg længe har drømt om. Nu kan vi endelig komme ordentligt igang med dressuren, jordtræning og stævner. Er så dybt taknemmelig.
Kommentér på:
Frieser Tatoo Terplinggaard
Annonce