{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Laika *Soulmate* [Himmelhest] 1996

2.411 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fjordhest Laika *Soulmate*

Fødselsår:
1996
Højde:
147 cm.
Temperament
Laika er bare den sødeste pony! Hun er super kontaktsøgende, og meget social. Selv min mor som er bange for heste siger, at hun synes det er den sødeste og kærligste hest hun har mødt!
Laika er forsigtig,men hun er heller ikke bange for at sige fra, hvis hendes foldmakker - Brutus - kommer for tæt på hende.

Hun er dominerende, og specielt hende og Laura - Min veninde Emmas part - kan ikke sammen på fold, pga. de begge gerne vil bestemme. MEN på tur er de bare slyngveninder! Det er simpelthen skønt. :D
Gangarter
Skridt: Hendes skridt er fremadgående og frisk. Og på trods af hvor opmærksom hun er på tur, kan hun også godt finde ud af at slappe af, og søge ned.

Trav: Trav er ikke damens yndligs-gangart. Hun er svær at holde tilbage da hun gerne vil galoppere (På tur altså) Men det tror jeg ligeså meget er fordi, at hun synes det er lidt hyggeligt med en lille galop-tur med sin freund, Laura :)

Galop: En RIGTIG ponygalop! Lille og hidsig, men alligevel nem og kontrolleret. :D
Stævner
Nope.
Stamtavle
Kendes ikke.
Køn
Hoppe. <3
Bemærkninger
Laika er tættere og tættere på at blive min drømmepony. Føler virkeligt der er noget specielt, og jeg glæder mig til at se hvad det bliver til. <3


Red hende for første gang i dag (11/8-14) og gud, hvor var hun eksemplarisk. Det var første gang hun blev redet med sadel her hvor hun står, og første gang hun var på så lang en tur. Vi både travede og galopperede, og det hele foregik med min veninde Emma, og hendes part Laura. <3
Red Laika med løse tøjler hele vejen, og det sidste stykke på vej hjem var helt uden at jeg holdte i tøjlerne, hvorpå jeg så prøvede at styre hende med ben - Hvilket hun ikke reagerer VILDT på, men det kom efter noget tid. Men det hele var jo også så nyt! :o)
Simpelthen den skønneste tur vi havde!

Hun er meget opmærksom og fremadgående på tur, men det er kun dejligt. :D


Hun er en stor puttegris. Er igang med at lære hende at smile, hvilket hun ikke HELT fatter - Men det skal nok komme. :D


Hun traver glædeligt efter en, og følger efter en ligemeget hvor man går hen. En meget tillidsfuld hest!


Vi red i går (21. august) på banen for første gang, hvilket hun klarede super flot. Hun var frisk (faldt dog hen efter en skridtpause, men så ved jeg det) og ja, var generelt bare super dygtig!


22. august 2014
Jeg red Laika alene på tur i dag!
Hun var en ENGEL. Det er første gang hun bliver redet ud alene siden hun kom på gården (!!)

Fik endda galopperet og travet! Og fik to galopture som var SÅ afslappede og kontrollerede. Og jeg følte virkeligt bare, at jeg stolede 100% på hende der! (Laika stikker normalt meget af i galoppen. Men vi arbejder på at få hendes glæde for fart overført til noget positivt)

I starten var hun meget tøvende, men det var som om hun også fik mere mod, som vi kom længere afsted.

Så ja, det var bare en succesoplevelse!
(Bortset fra, at Brutus knækkede hegnet midt over da jeg tog hende ud, fordi han ville med .. eh)

Ser frem til mange gode stunder med Laika!



Laikas og mit eventyr blev desværre ikke længere. Og det er med blødende hjerte dette skrives. Men sødeste Laika er desværre blevet sendt tilbage til hendes "tidligere ejer". (mere bare en der formidlede hende videre)
Vi fandt desværre ud af, at Laika har hovkræft.
Det er kommet på grund af hendes tidligere hjem, hvor hun ikke havde det så godt. Ved at stå i en boks i sit eget møg, har hun desværre fanget sig denne infektion.
Vi har ikke opdaget det før nu, da Laika - siden hun kom - har haft nogen specielle 'plader' på hovene, der skulle styrke hendes stråle. - Som så åbenbart var bundrådden.

Det gør så ondt. Det er kun en uge siden jeg fik det at vide, og i går (17. september) blev hun så sendt tilbage. Jeg har aldrig knyttet mig til noget væsen så hurtigt, og det gør godt nok ondt at vide, at jeg har mistet hende.

Dyrelæge var her i forgårs, og jeg fik mulighed for at spørger ham om spørgsmål, med mere.
Han fortæller mig så følgende:
- Hovkræften ( Det er ikke kræft, men en infektion. Det hedder bare hovkræft) ikke er så slem hos hende endnu. Men det kan ske på ingen tid, og sker det, så har hun ingenting at stå på. Og i og med, at hun er en gammel hest, og det er et MEGET langsommeligt, dyrt behandlingsforløb hun skal igennem, er hendes fremtid ikke så lys. Jeg ved ikke om dette er enden for min elskede pige. Jeg håber bare alle beslutninger der tages, er for hendes eget bedste. <3

Hun er den sødeste kærligste hest jeg har mødt, og selvom jeg ved, at jeg aldrig finder en hest som Laika, håber jeg så inderligt, at jeg kan finde en lignende, som jeg kan bruge mange år med.




Laika blev i forgårs (29/9-14) aflivet akut, pga. spiserørsforstoppelse. RIP, du vil altid blive husket. <3


Det er nu næsten 2 måneder siden Laks blev aflivet. Det er helt ubeskriveligt hvordan det føles - Specielt fordi jeg ikke kendte hende i utroligt lang tid. Jeg forstår det ikke selv. Men det vigtige er heller ikke antallet af dage, måneder, år. Men i stedet hvordan man valgte at bruge dagene sammen. På den tid nåede jeg i hvert fald at finde min soulmate. Og Laika lukkede mig ind. Jeg elsker hende - Og jeg vil aldrig glemme de oplevelser hun nåede at give mig. Jeg er hende evigt taknemmelig. Min pige. <3
Kommentér på:
Fjordhest Laika *Soulmate*
Annonce