{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Ganti 2006

1.831 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stine & Ganti <3
Kvinde | 32 år | Oprettet: 11. okt 2006


Islænder Ganti

Fødselsår:
2006
Højde:
Han er omkring 1,35
Temperament
Navnet Ganti er islandsk, og betyder spilopmager, det er han bestemt, en rigtig sød bølle mule.

Ganti er en glad og godmodig fyr, han er blid, opmærksom, klog, nysgerrig, og har bestemt sine egne meninger og idéer. Han er tålmodig og er generel meget cool. Vejen til Gantis hjerte går igennem hans mave :)
Gangarter
Ganti er 5 gænger, men er ikke trænet i tølt eller pas.
Stævner
Stamtavle
Ganti er fundet som hittehest som plag.
Han er vuderet til at være ren islænder.
Køn
Vallak
Bemærkninger
*Jeg købte Ganti i slut marts 2016!*

Ganti er min part, som jeg startede med at arbejde med i sommeren 2014.
Han var alt andet end det jeg søgte efter som part, men hans blide gode øjne fangede mig, og det er jeg rigtig glad for. Han er en rigtig speciel og god fyr :)


Hans ejer købte ham fra en rideskole som et medlidenheds køb, utrolig fed, låst i hele ryggen og hel fjern for omverden. Før rideskolen var han elev hest på en efterskole.

Da jeg startede med Ganti var han meget skeptisk overfor mig, han holdte øje med hver en bevægelse jeg lavede, hvor jeg var henne og skulle se alt an jeg ville bruge på ham (strigler, sadel osv) Jeg brugte den første 1½ måneds tid på at gå ture, øve lidt på banen, og lærer ham at kende. Nu er han tøet meget mere op og hver gang kommer der flere og flere ting frem ved ham, hvor han åbner sig op og lukker mig ind. Han hilser på mig når jeg kommer og han går mig i møde på marken. Han er begyndt at mufle mig med mulen og søger mit selskab. Jeg er allerede glad for Ganti, og jeg tror han bliver en rigtig fantastisk og trofast ven når han lukker en ind. :)

Ganti er jo mit lille projekt, ligeså god, nem og arbejdsvillig han kan være, lige så mange grå hår kan han give mig, da han godt kan være lidt strid når han har en mening om nogle bestemte ting. Det er tydeligt at han tidligere har haft heldig i sine unoder, såsom at stoppe op, nægte at gå, løbe fra pres både under og uden rytter, vende om, bukke og "små" stjele/vende rundt på bagben, være svær at stoppe. Det er noget vi arbejder på, og vi har et håb om at ejers søn vil kunne ride ham ud uden ballade. Da han bare er den skønneste hygge-mule på stalden, og han er så tålmodig og godmodig.
Ridemæssigt har jeg valgt at starte helt forfra, Både fordi han Ganti er helt ude af form, men også for at indlære ham signaler og hjælpere. Han har haft til vane at løbe meget under rytter og fra de hjælpere man har givet ham. Samt vanen om at stoppe pludselig op og nægte at gå. Jeg gør meget ud af at rose og positiv forstærke ham, da jeg føler han på den måde, nyder at arbejde for en og under en. Han er gået fra at være meget stiv, signal døv og forvirret, til at være smidig, let for benene i skridt, nem at stille og søger nu selv ned, lytter og er koncentreret. Begynder at være mere stærk i sidebevægelser, versader/kontra versader og påbegyndt shenkelvigning og er blevet bedre til parade. I trav løber han ikke længere, han søger ned, begynder at lytte til hjælpere og halvparader og kan fra gang til gang stilles mere og mere, han er begyndt at bære sig selv bedre og er blevet mere taktfast i gangen.
Når man arbejder med Ganti gælder det om at være ledende, sikker, blid men bestemt, konsekvent og et par skridt foran ham. Er man det, er han super skøn at arbejde sammen med, og man føler virkelig han arbejder og gør sit bedste for en. Han lærer mig så meget, og det er bare den fedeste følelse når noget lykkes for os! :)

Han er egentlig en sjov størrelse, på tur er han generelt meget cool, han reagerer sjældent for dyr/fugle som fare op, gøende hunde eller hunde som løber efter ham, han er hverken bange for biler eller store køretøjer/traktorer. Men så er der alle mulige så ting som han er utrolig bange for, små hoppebolde, sprayflasker, vand, svampe med vand, trimmer/maskinklipper, ledninger som bliver trukket hen af jorden. Han står og ryster som et espeløv over hele kroppen og pruster. Det er noget vi arbejder med, og han er ved at lærer at blive i en situation han er utryg ved :)

Mine mål for "projekt" Ganti (Tjek- ved opnåede mål):

* Have styr på hans separations angst - Tjek

* Skal kunne rides ud på tur alene, uden at han vender om eller stopper/nægter at gå - Tjek

* Galop uden at løbe - Tjek

* Galop uden at bukke - Tjek

* Skal være tryg ved sprayflasker og at man sprayer ham
21-10-14 Ganti kan nu sprayes på hele kroppen, er dog stadig ret utryg og ryster. Stod dog stille for løst, håndholdt tov.
8-11-14 Ganti kan nu stå bundet i mens man sprøjter ham, han er stadigvæk utryg og ryster.

* Skal være tryg ved at blive trimmet
20-10-14 Efter at have øvet 3 gange med til vending af klipper, Blev Ganti 4. gang trimmet på bringen, halsen og under maven - men ryster stadig og er utryg. Stod dog stille for løst, håndholdt tov.
09-11-14 Ganti er igen blevet klippet, og stod stille for løs tov, imens ejer holde ham. Til sidst klippede jeg ham imens jeg selv holde ham, og han stod stille og rolig.

* Ganti skal tabe ca 50 kilo - Tjek

* Muskel og styrke forbedring

* Skridte 2 kilometer uden at svede voldsomt - tjek

* Skridte 4 kilometer uden at svede voldsomt - tjek

* Skridte 6 kilometer uden at svede voldsomt - tjek

* Trænes for hans frygt for vand
18-08-16 Ganti kan vaskes over hele kroppen med vand. Jeg kan både hælde vand ud over ham med spand (forsigtigt vel og mærke) og vaske ham over det hele med meget brød vandstråle

Tricks Ganti kan:

Smile

Spanske løft, fra jorden og med rytter

Jeg arbejder med positiv forstærkelse, klikker træning.
Kommentér på:
Islænder Ganti
Annonce