{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Wino *Vimse* [Tidl. part] 1998

1.754 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trakehner Wino *Vimse*

Fødselsår:
1998
Højde:
Cirka 168.
Temperament
Wino er en super skøn hest, når først man kommer under overfladen. Han er en hest der bliver lettere fornærmet. Han har dog et meget stærkt sind, men det tror jeg også har med at gøre, at han er føreren i flokken.
Han er bestemt, men han er også bare en super følsom hest. Og på trods af hans særheder, er han en virkeligt skøn hest der er fyldt op til randen med personlighed. <3
Gangarter
Skridt: På trods af hans lange ben, går Wino ikke altid lige hurtigt. Han har et meget roligt tempo - På tur. På banen er han dejligt fremadgående.

Trav: Hans trav er mere behagelig nu, end da jeg startede som part på ham. Der var han pænt muskelfattig. Men han har fået flere muskler, og lidt vom, så den er meget behageligere nu. <3 Glæder mig dog til vi får en sadel, så tror jeg den bliver endnu bedre. :D

Galop: Har ikke prøvet hans galop synderligt meget, da vi stadig arbejder med traven. Men hans galop er MEGET stor, og har lidt svært ved at 'styre' den, da jeg jo er vant til de kære ponygalopper. :D
Stævner
Han har gået stævner tidligere. Vidstnok nogen m-klasser, men jeg er ikke helt sikker. :)
Stamtavle
Jeg er ikke sikker på hans stamtavle. :)
Køn
Dejlig vallak. :)
Bemærkninger
Første gang jeg sad på Wino var en rolig tur uden sadel, med lidt trav. Og allerede dér følte jeg, at vi var som en. Og der vidste jeg, at vi ville kunne noget sammen. På daværende tidspunkt vidste jeg bare ikke om jeg var klar til at give slip på min tidligere part, Laika, som desværre er i hestehimlen. Det ved jeg stadig ikke om jeg er - Laika er min soulmate. Men jeg kan mærke Wino får tillid til mig, og jeg får til ham. Jeg glæder mig til at se hvad det kan blive til - Noget godt, er jeg sikker på!

Han er en hest der gemmer på utroligt meget spændende. Han har kapacitet til så meget, og det er virkeligt sjovt at prøve. Er slet ikke vant til så erfarne heste. Men på grund af hans fortid har det stået lidt stille. Men stadig utroligt sjovt at mærke, hvordan han bærer på så meget talent. Det skal bare lige findes frem. :D

Pt. har han ingen sadel, og vi rider derfor i barefoot, lammeskindssadel eller uden sadel. Det er hyggeligt! Men glæder mig godt nok til at få en sadel. :D

Wino har nogen "problemer" i bagagen, men tager man højde til dem, er han den skønneste hest. Fx. kan han ikke stå bundet i begge sider på staldgangen, og han er ikke altid glad for at få sadel på. (Hvilket der selvfølgelig er en grund til) men han bliver bedre og bedre. :)

Vi var ude på en gåtur med hans foldbuddy Laura og min veninde Emma, hvor vi mødte maange farlige biler (hvor det var mørkt endda) hvilket han tog i stiv arm. :)
Vi har desuden redet flere ture alene. Vi plejer dog at ride med Emma og Laura., hvilket er rigtigt hyggeligt. :D

Wino stråler utroligt meget på banen, og han nyder det. Men det skal ikke være for længe, og der skal ikke ske for meget - det kan han ikke rigtigt rumme.

For eksempel var jeg alene nede på banen (med min mor på gåben) i søndags (23/11-14) og det blæste en del. Der kom løbere forbi, børn, hunde. Der kunne jeg godt mærke han følte sig presset. Men det er jo på sådanne tidspunkter man rigtigt lærer en hest at kende, da man opdager hvordan de reagerer i pressede situationer. :)

Jeg glæder mig til en masse dejlige oplevelser med Wino. På trods af, at jeg har kendt ham i mere end 1 år, er det først nu jeg rigtigt lærer ham at kende. Og det er super spændende. Jeg glæder mig til at se, hvad vi kan gøre sammen. <3

1/2/15
Uha, opdaterer jo aldrig :D
Men laver ikke så meget for tiden. Pga. vejret, så hurtigt det bliver mørkt, og min skole, er det desværre ikke meget vi når for tiden. Men disse rolige træk- og skridtture i byen er jo aldrig spildt, og det gør jo bare Vimse mere sikker i trafikken fremover. Vi har fx. været over et okay stort lyskryds, mens det var lidt mørkt, hvilket han tog i stiv arm.
Han er dog stadig ikke glad for nye ting. Og en dag da vi red med Laura og Emma, var der pludseligt en stor trailer-lignende ting ved siden af den sti vi plejer at ride på - han nægtede blankt at gå forbi, og det forstyrrede også Laura, da Vimse jo er "føreren" og hun søger tryghed ved ham. Men Emma håndterede Laura så flot, og jeg fik også Vimse til at stole på, at det ikke var farligt - Så vi kom videre. Den episode er jeg virkeligt stolt af - Af os alle 4. <3
Vimse er dog lidt en weirdo for tiden, og han er ret nervøs på tur. For nogen dage siden sprang han pludseligt til siden pga. et barn der stod i siden af vejen, og travede/trippede for at komme hjem. Pga. han var ekstra følsom overfor biddet den dag, kunne det ikke bruges overhovedet. Ikke fordi biddet normalt bruges på Wino, for det er slet ikke nødvendigt. Men når først krikken slår fra, og i princippet kan løbe hjem hvert øjeblik, er det da helt sikkert rart at have. - Det indrømmer jeg gerne. Men Vimse er en god hest, og han har aldrig prøvet at hverken stikke af med mig, eller få mig af. Han siger fra når han er presset, men han gør aldrig mere end det. - Jeg er så glad for han er sådan. Men det gik i hvert fald også - Igen var Laura så dygtig, og det tror jeg også helt sikkert hjalp på at jeg kunne få ham ned igen. Så slutningen på turen var dejlig. <3

Jeg er SÅ lykkelig for, at jeg har min bedste veninde at følges, ride og ja, dele det hele med. De små glæder ville bare være endnu mindre, og de store ville ikke være de samme. <3

** IKKE PART MERE**
Tænkte lige jeg ville skrive en sidste opdatering, da jeg kan se at jeg fuldstændigt har glemt det. Jeg er ikke part på Wino mere, og har ikke været i adskillige måneder. Var ude for et uheld der har gjort mig nervøs, og jeg var nødsaget til at stoppe som part på ham. Han er siden hen blevet lånt ud, hvor han skulle have det som blommen i et æg! :)

Han var lidt ekstra nervøs den dag, men ikke noget der ikke kunne håndteres. Vi fik sågar travet. Midt i en travtur kan jeg se vi nærmer os en vandpyt, og jeg vil sætte ham i skridt. Han kommer næsten i skridt da vi når vandpytten, men han opdager den og tager et langt hop hen til den, over den, og fortsætter i galop. Galoppen er forholdsvist rolig, men gør selvfølgelig hvad jeg kan for at stoppe ham lige med det sammme - det var slet ikke meningen. Men da Wino ikke reagerer på biddet, og jeg sidder halvt på maven af ham (kæmpe uforberedt spring uden sadel...) er jeg ikke i en position til at få ham bremset. Få galopspring efter vandpytten tager fanden ved ham, og han løber af fulde kraft hjem. Emma og Laura er lige bagved.
Jeg har aldrig oplevet en hest løbe så stærkt. De lange ben, en panisk hest (gud ved hvorfor) og ingen sadel. Fedt, nej.... Og da det er nede i et område med mennesker, dyr og biler, er det selvfølgelig dybt forfærdeligt, hvad der kunne ske. Det værste er, at jeg ved Emma kæmper med Laura deromme bagved - Vi har kontakt igennem det hele, hvilket var rart.
Han tager et skarpt sving, og jeg ryger af i fuld fart. Når bare at registrere hans ben foran mig og Laura over og forbi mig. Næste gang jeg åbner øjnene ligger jeg på græsset inde i siden med ridehjelmen af, og en taske under hovedet. En løber havde overværet det, og havde hjulpet mig - Dejligt med sådanne mennesker!!!
Prøver at rejse mig op med det samme, klog som jeg er, fordi jeg jo selvfølgelig skal efter min hest, min veninde og hendes hest, men kvinden får hurtigt lagt mig ned igen. Hun ringer til min mor, og jeg kommer i kontakt med Emma, som havde fået begge heste sikkert hjem - Uden hende ved jeg ikke hvad der ville være sket. Og wow hvor var det fantastisk bare at høre hendes stemme igen. Havde jo ingen ide hvad der var sket med hende efterfølgende....
Min mor kom og hentede os. Jeg slap med en pokkers øm ankel (smerte i flere uger, stadig lidt underlig efter måneder), en dum hånd og utroligt hovedpine. Emma kom også ud med en træls arm, så heldige var vi ikke! VIGTIGST AF ALT har begge heste det godt.
Men denne episode har gjort mig rad for at ride ham, da jeg overhovedet ikke kunne stoppe ham - og besværede Emma i at stoppede Laura derved. Min samvittighed er rådden og min tillid til Wino er forsvundet. Jeg konfronterede dog den frygt ved at sætte mig op en sidste gang, for at få en tur inden han skulle ud til låner. Vi fik travet, så det var en succes. Desværre var der nogle farlige køer, og han lagde an til samme episode som sidst, og føj hvor blev jeg bare nervøs. Men hvis jeg var nervøs ville han jo også blive det, og fik det derved skubbet til side. Og resten af turen var super :)
Jeg savner ham, for han var virkeligt en dejlig hest. Men jeg kunne ikke stole på ham efter den tur, og mine forældre er heller ikke in på ham mere. Han har altid været en mærkelig hest - men det blev decideret livsfarligt.

Var ikke ét sekund bange for den skade han ville påføre mig, men den skade han kunne påføre sig selv eller mennesker, dyr, mm, som er til stede når sådan en ting sker. Det er der min frygt ligger. :)

Nå, men det er i hvert fald derfor jeg ikke har part på ham mere. Puh en smøre. ;)
Kommentér på:
Trakehner Wino *Vimse*
Annonce