{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Rimma (Karla) fra Haugen [Himmelhest] 2000

686 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise T
Kvinde | 25 år | Oprettet: 2. mar 2011


Islænder Rimma (Karla) fra Haugen

Fødselsår:
2000
Højde:
Ca. 138 cm
Temperament
Rimma har helt bestemt sine egne meninger om tingene. Hun er sød at omgåes, men sørger lige for at prøve grænserne af engang imellem.
Hvis noget ikke passer hende, skal hun nok få vist hvilken bølle hun er!
Hun er meget kærlig, og elsker at nusse omkring sin rytter. Hun er bestemt, men omsorgsfuld.

Hun er fremadgående og ivrig på banen, og gerne med hovedet i vejret!
Gangarter
Skridt: Meget frisk og fremadgående!. Hun er god til at samarbejde, og vil gerne til bidet.

Trav: Hendes trav er lidt uregelmæssig, men nem at sidde i. Når hun først finder en god rytme er hendes trav rigtig god. Islænderen i hende vises ved hendes høje ben løft på forbenene.

Galop: Hendes galop er rigtig god og regelmæssig! Hun vil gerne have godt med fart på for bedre at kunne galopere. Hvis hun ikke holdes igang, kan hun godt gå i stå.

Hun har desværre aldrig lært at tölte eller passe.
Stævner
Jeg har ikke startet nogen stævner på Rimma.
Stamtavle
Jeg lånte Rimma af Billeshave Efterskole i 2014 - 2015. Den 3. Januar 2016 købte jeg hende som min egen.
Hun er importeret fra Kristianslund i Norge, med en ung hoppe ved navn Lana i 2012.

Stamtavle kommer!
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg lånte Rimma af Billeshave Efterskole i skoleåret 14/15.
Hun har været igennem en del skader på benene, så hele skoleåret har stortset bestået af genoptræning eller fuldstændig pause.

Hun er alligevel alt for dejlig til at give slip på, så jeg valgte at have hende hele skoleåret. Hun er noget for sig, og det er det der gør hende unik. Jeg kan godt lide hun er lidt bestemt med meningerne, så det ikke bliver det samme der sker hver dag :)

DEN 3. JANUAR 2016
Jeg har idag hentet Rimma, da jeg har fået lov til at købe hende af Billeshave! Hun er min første hest, så jeg er spændt på min fremtid med hende.

Rimma har fået konstateret EMS, hvilket har taget rigtig hårdt på hende. EMS kan godt sammenlignes med diabetes 2 (sukkersyge), hvilket for det meste rammer overvægte heste, men i få tilfælde også rammer de slanke heste. Hun er desværre en af dem, og dette betyder at hun har 10 gange nemmere ved at blive forfanget end andre heste. (Kan udløses af foderskift, forflytning, stråfoder, miljø, m.m) Hun kan heller ikke tåle det meste foder (selvfølgelig kan hun kun tåle det dyreste), og stråfoder står kun på frøgræs. Hun står også på en grusfold, som bliver havret ofte for at hun kan stå blødt og ikke får belastning på benene.
Hun er nu nået til det punkt, hvor hun fortsat kun taber sig. Vi kan ikke sætte hende mere op i foder, og andet stråfoder kan hun ikke tåle. Hun er begyndt at blive stivbenet, og er mangler motorik til at bevæge sig. Hun vil helst bare stå stille, og spise frøgræs.

DEN 12. SEPTEMBER 2016
Jeg har valgt at give Rimma fred, og derfor er hun nu rejst til de evige græsmarker idag.. Hun begyndte at blive værre og dyrlægen sagde at hendes sygdom kun blev værre herfra.. Jeg synes ikke at hun fortjener et liv med smerte, og derfor er denne MEGET svære beslutning truffet.. Hvil i fred prinsesse <3
Kommentér på:
Islænder Rimma (Karla) fra Haugen
Annonce