{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Mélnir fra Malle [Himmelhest] 2005

358 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

CAK .
Kvinde | 27 år | Oprettet: 7. jun 2009


Islænder Mélnir fra Malle

Fødselsår:
2005
Højde:
Han er ikke målt.
Temperament
Mélnir er en meget forsigtig hest.
Uanset om han bliver bange eller ser nye heste som han gerne vil hen og møde trækker han ikke i grimen. Han bakker ved meget lidt pres og er generelt MEGET følsom, hvad alt angår i omgangen af ham. Løfter du en hånd for hurtigt flyver han hen i et hjørne. Der skal ikke meget til før han ryster af skræk. Jeg ved ikke meget om ham endnu, men jeg har en mistanke om at han på et eller andet tidspunkt er blevet behandlet rigtigt dårligt af dem som har haft ham. Han virker til at have mistet tilliden til mennesker, idet han ikke vil fanges fra fold. Han har mistet det meste af hans nysgerrighed. Han vil rigtigt gerne, men han tør ikke.
Hvis man får ham i hænderne går han på nåle for ikke at gøre noget forkert.
Til at starte med bliver det et spørgsmål om at finde tilliden og lære ham at det er okay at lave fejl og man ikke bliver straffet for det.
Jeg er villig til at omgås ham udelukkende fra jorden indtil han selv synes at være klar til mere. Det bliver som at arbejde med en rå hest, helt fra starten og med små babyskridt.
____________________________________________________________________________________________________________________________________

Nu har jeg haft Melnir i ca 4 mdr.
Det har resulteret i at han har ændret sig helt vildt!
Han er en meget sød og rolig lille hest, som trods sin lidt skeptiske og forsigtige tilgang til nye mennesker, virkelig er blevet god i sit hoved!
Han har nogle dage, hvor hvis jeg er uopmærksom på min kropsholdning, tydeligt fortæller mig det. Jeg kan trække ham rundt på folden uden grime og jeg kan fange ham uanset om det er på en stor eller en lille fold.
Han er stille og rolig når han bliver ladt alene i stalden og han er, nysgerrig og kontaktsøgende - med forbehold - på folden.
Uden sadel er han lidt let til bens og meget anspændt, men lystrer fuldt ud når jeg beder ham om noget.

På tur, kan jeg bede ham om hvad som helst. Temposkift er ingen problemer og han har som regel ikke problemer med at gå til biddet. Han vader bare ud i søer og pt. har jeg ikke oplevet at han er bange for hverken får eller køer.
I dressur har han let til at stresse meget op, idet han føler sig presset, når jeg beder ham flytte forpart eller bagpart eller hvis jeg beder ham gå versade. Han bryder sig ikke helt om at jeg har begge ben lagt til ham på siderne, men jeg tror det hele handler om at han skal lærer at jeg ikke beder ham fræse bare fordi jeg lægger benene til ham. - håber han bliver køligerer med tiden.
Gangarter
Skridt: MIddel. - Han er meget let i skridt og man mærker ikke han rammer jorden.

Trav: Lidt over middel. - Man taber hurtigt pusten i hans trav fordi han tager så fine trippende skridt. Han flytter sine ben hurtigt, men har styr på at gå i forskellige tempoer. - Meget behagelig at sidde i og nem at lave nedsidning i.

Tølt: Har ikke redet ham i tølt endnu.

Pas: Er faktisk i tvivl om om han har 4 eller 5 gangarter. Umiddelbart tror jeg han er 4gænger. - har endnu ikke redet efter en pas.

Galop: over middel - han har en fin galop. Meget stabil og med god fremdrift.
Stævner
Jeg aner ikke om han tidligere har startet stævner, men jeg tvivler stærkt på det, at dømme ud fra hans adfærd.
Stamtavle
F: Ljómi 1023 fra Björk

FF: Fáfnir 897 fra Fagranesi

FFF: Hrafn 802 fra Holtsmúla

M: Katla fra Toosholm

MF: Léiifeti fra Hvassafelli.

MFF: Ófeigur 818 fra Hvanneyri
Køn
Vallak
Bemærkninger
Mélnir er min første rigtige ”case” som jeg har valgt at arbejde med og som vi hentede d. 11/4-15. Han stod mellem at følge med mig eller komme til hestehimmelen.
Jeg har valgt at tage ham til mig og arbejde med ham fordi jeg tror på han bare skal have en chance for at genfinde tilliden og harmonien i et forhold mellem hest og rytter.
Jeg har ikke haft ham særligt længe, men han gør allerede store fremskridt. Han søger mig selv og kommer når jeg kalder, men han vil ikke komme tættere på end at han stadig lige akkurat er uden for rækkevidde.
Han er dog blevet meget medgørlig hvad ang. omgangen af ham. Han kan stå selv på staldgangen uden tov og lade mig røre og strigle over hele kroppen, selvom han er spændt som en flitsbue og klar til at flygte. Men han nyder en strigling i ny og næ, og åbner du hegnet ud til folden har han ikke nødvendigvis travlt med at komme ud.
Han finder sig i at jeg står med foderspanden under fodring, hvilket også hjælper ham til at opnå en vist tillid ved nærhed. Han er klart en hest der kræver et stort arbejde og en god tålmodighed. Man skal vide hvad man har i hænderne, for der skal meget lidt til at knække ham igen. Vi stræber efter at få et nogenlunde normalt forhold, hvor det er muligt at fange ham på fold, men jeg regner dog ikke med det er noget jeg kan gøre på 14 dage. Han får den tid han skal have og så må det tage så længe det vil.
Mélnir håber jeg på med tiden kan blive en næsten lige så rolig og harmonisk hest som Gandur, med hans fortid i tankerne selvfølgelig.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
3/7-15

Melnir er for alvor faldet godt til nu. Han er Blevet meget rolig i og omkring stalden. På folden syntes han stadig det er enten lidt farligt at blive fanget, eller bare sjovt at løbe om hjørner, så der benytter jeg stadig en fangefold. Jeg kan til gengæld 9/10 gange gå lige ud og tage ham, hvis han står nede ved stalden.
Jeg er påbegyndt at ride ud på ham og her gør han sig godt. Jeg har aldrig haft så let en hest i hånden, på trods af det usædvanligt bløde gummibid, jeg benytter til ham. Han er meget opmærksom på sin rytter. Et vift med armen kan sende ham en meter til siden, og rører du hans bagparti under ridning, sendes han frem i galop. Han er tydeligvis ikke glad for berøring på bagparten under ridning. Ellers er han en blød og stabil hest at ride ud på. Han trækker måske lige lidt hvis en fasan flyver op, men han bliver hvor du beder ham om at gå. Han er ikke imponeret over at få tæerne i vand så jeg er spændt på hvad han vil sige til strand eller sø. Han er så tilpas villig at du kan bede ham gå rigtigt langsomt i alle gangarter, men samtidig vil han også gerne ræse for dig. Han er en lille "Pleaser" som gerne gør både dit og dat, hvis han stoler på dig og ved hvad du vil med de forskellige signaler.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
D. 4/8 -15
Efter at have haft Melle i 4 mdr. nu er han faktisk ved at være 99% normal hest. Han har stadig lidt, som trækker i ham en sjælden gang imellem, hvor jeg må vente lidt på ham før han giver sig og lader sig fange. Han har genvundet meget af sin nysgerrighed, som han ellers udviste stor mangel på i starten. Jeg kan nu hente ham på fold som en hver anden hest. Han er stadig tilbageholden og nervøs over for fremmede, men over for mig, udviser han en stor ro og tillid nu. Han er virkelig blevet "god" i hovedet.
____________________________________________________________________________________________________________________________________

Melnir gør store fremskridt, personligt. Min mor kan godt få lov at komme til ham og min veninde, kan også godt snakke med ham. Han er dog skeptisk overfor fremmede, men jeg plejer godt at kunne overtale ham til at falde lidt ned.
Melnir betyder Thors hammer (udtales Mjælnir) og det må man sige passer godt til ham. Thors hammer kunne jo kun løftes af én - nemlig thor og Melle er i den grad også en enmandshest.
Han er dog blevet en super hest i hovedet. Han gør stadigt fremskridt, men han bliver mere og mere tolle for hver dag. :)
____________________________________________________________________________________________________________________________________

Efter optagelse på tidskrævende uddannelse, har Melnir vundet evig frihed på de evige græsmarker.
Med en uddannelse som kræver 99% af min tid, kunne jeg ikke længere forsvare at beholde Melnir, da han krævede daglig kontakt og aktivering, for at bibeholde sin tillid til mennesker.
I stedet valgte jeg, at give ham sin frihed og ikke skulle forholde sig til endnu et nyt menneske og ny situation.
Han er savnet, men jeg finder fortrøstning i at jeg gav ham 2 gode år, før han fik sin frihed. Nu håber jeg han løber med alle de andre himmelheste, som endnu en stjerne på himlen.
Kommentér på:
Islænder Mélnir fra Malle
Annonce