{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Pony af Cob-type (sec C) Pwllmelin Georgina (Blob) 2001

1.748 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

CBL
CBL
Kvinde | 30 år | Oprettet: 4. okt 2007


Welsh Pony af Cob-type (sec C) Pwllmelin Georgina (Blob)

Fødselsår:
2001
Højde:
140 tror jeg.
Temperament
En sjov fisk. Lærer super hurtigt og er meget motiveret til at lære. Hun er dog temperamentfuld, energisk og følsom, men bliver sjældent "dum", kun utålmodig når der ikke sker nok. Havde hun været tilredet som ung er jeg sikker på hendes temperament ville havde båret hende langt som stævnepony. Hun nyder en omgang krads og klø, og viser selv hvor man skal gøre det. Flere timers hygge-nulleri har hun dog ikke tålmodighed til, der skal som sagt ske noget :)

- Hun er 110% trafik sikker.
Gangarter
alle 3 gangarter er over middel
Stævner
Ingen. Et enkelt show i England.....Måske jeg tager hende med til nogle engelske hygge ride klasser eller dyrskue.
Stamtavle
Far: Paddock Lightning

Mor: Coediog Catrin

Morfar: Penlluwch Dafydd
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Dejlig dame med enorm personlighed. Anden gang jeg hilste på hende ved tidligere ejer blev jeg mødt med vrinsk hvor hun kom travende ned til leddet. Brugte en håndfuld timer på at gøre hende mindre bange for at få renset hove (som hun reagerede virkelig voldsomt på! Nok pga. Uheldig oplevelse tidligere), og havde en helt fantastisk kemi med hende undervejs. Skulle selvfølgelig IKKE have endnu en hest, men købte hende alligevel i maj 2015. Her skulle hun lære meget fra bunden. Hun var ryttervant som i at hun kunne skridtes rundt med rytter, og har vist været lidt på tur. Så mit arbejde med dressuren var helt forfra. Hun er meget lærevillig så tingene er gået relativt hurtigt med hende.

- 17-05-2015. Det går fremad med damen. Førhen har hun været mildt sagt skrækslagen når man prøvede at løfte hendes bagben for at ordne hove, det har vi langsomt fået trænet så jeg nu kan holde hoven i nogle sekunder. Derud over har hun den sidste uges tid været redet meget i sidepull, da mit bid ikke passer til hende, og jeg ikke lige har haft et andet i nærheden. Det er gået super og hun er meget sensitiv for trykket. Så hun kan simpelthen bøjes og træde tilbage for små tryk i denne. I trav er hun meget urolig endnu men der kommer af og til nogle øjeblikke hvor hun slapper af og lytter lidt. Galop venter vi til traven er mere stabil :) Og nå ja ! Så hopper hun cavalettis med MEGET stor lyst med rytter også. Kan være jeg skal låne den lokale rideklub's springbane i fremtiden

15-07-2015
Det går stille og roligt. Jeg kan tage alle 4 hove nu uden problemer. Hun er super sød på tur, også alene. Så vi hygger lidt med tur og en smule dressur. Hovedfokus til at starte med er at slappe af. Hun er ude af form så lader hende bestemme holdningen. Af og til kommer der lidt løshed hvor ryggen kommer op så der er da lidt fremgang. Galop er hun så sej til og elsker bare det gear, til trods for den manglende balance.

04-08-2015. Vi venter på en gang tandeftersyn. I mellemtiden rider jeg tur for løse tøjler i det skønne vejr hvor hun er så sej. Hun har også været løssprunget 70 cm som hun klarede flot. Tror i virkeligheden godt hun kan 1 meter snildt, men hun skal lige have lidt selvtillid :)

08-10-2015
Vi er begyndt på akademisk grund-træning som ser ud til at virke. Første mål er versade og traversade fra jorden som der er små fremskidt med for hver gang :) Hun skal nok blive en haj til det. Under rytter går det lidt stille for sig da hun pt. har mega meget temperament når hun bliver redet, og er vanvittigt følsom. Så fokus er bare at få ro på og få hende til at lytte bedre. Hun fatter efterhånden de små signaler ok med drej, stop, start, bak, skulder ind og ud, men især den sidste er stadig en udfordring. Hove og tænder er blevet rigtig fine og tror også det er derfor hun er blevet mere følsom og energisk i træningen.

-20.02.2016 længe siden sidste update. Hun har haft nogle pauser pga. Et uheldigt opstaldningssted og en fejltrædning, så vi er nu pt. Nået til at ryggen kommer op rigtig flot og stabilt i longen i trav og efterhånden også oftere under rytter. Spring er ikke en god idé har jeg fundet ud af, da både hun og jeg havde en del smerter efter 6 hop over et skide 40 cm spring. :)

7. Juni 2016: traven er meget mere stabil og hun søger holdningen af sig selv når takten og roen er der. Hun er begyndt at ville nusse lidt mere og puster mig af og til i hovedet som hun ellers ALDRIG har gjort. I dag kunne jeg også raspe hendes ellers besværlige baghove helt uden opbinding ude på folden, hvor hun bare hang og sov lige så roligt <3 smeden må endnu ikke komme til så nemt.

18-05-2017:
Blob har fået en part der ride 2 gange om ugen , og får undervisning af mig indtil videre den ene af gangene. Det går rigtig godt, og blob får lov til at bære en lidt lettere rytter til stor fornøjelse. Hun har jo en gaffelbåndsskade vi skal træne op fra, og er nået til lidt trav på banen. Det går rigtig godt, og hun nyder endelig at blive brugt lidt igen. Hun er top fokuseret og følsom, så hun er dejligt at ride. Jeg er påbegyndt travers og schenkelvigning så småt med hende.
Kommentér på:
Welsh Pony af Cob-type (sec C) Pwllmelin Georgina (Blob)
Annonce